Programma zondag: Drie Nederlanders maken hun opwachting op finals day German Darts Grand Prix PDC
PDC

In München is de kampioen van vorig jaar, Michael Smith, nog altijd in de race voor de titel van 2024. Naast 'Bully Boy' zien we ook drie Nederlanders actief tijdens de tweede Europese tour van dit jaar. Aan het begin van het toernooi in Duitsland namen tien Nederlanders en twee Belgen deel.

Michael van Gerwen, Danny Noppert, en Jermaine Wattimena zijn nog steeds in de running in de German Darts Grand Prix. Wattimena opende het toernooi op zaterdag in de eerste ronde met een indrukwekkende 6-0 overwinning op Franz Roetzsch. In de tweede ronde was ook Stephen Bunting geen partij voor hem; 'The Machine Gun' won met 6-2 van Bunting. Op zondag, in de laatste 16, zal Wattimena zijn zinnen zetten op een plek in de kwartfinale tegen Dave Chisnall.

Danny Noppert won zondag in een spannende partij van Gian van Veen; de beslissende leg werd door de Fries gewonnen, waarbij beide Nederlanders hoge gemiddeldes noteerden: 104.61 voor Noppert en 108.51 voor Van Veen. Noppert speelt op tweede paasdag tegen Rob Cross. Michael van Gerwen wist in de tweede ronde eveneens een landgenoot te verslaan; Jeffrey de Zwaan werd het slachtoffer van de Brabander, die het in de derde ronde op zondagmiddag zal opnemen tegen Joe Cullen.

Programma final day German Darts Grand Prix vanaf 13:00 uur.