Wattimena wint zonder leg verlies, ook De Zwaan en Veenstra winnen tijdens de German Darts Grand Prix PDC
PDC

De tweede Euro-tour van het jaar is van start gegaan in München. Door het Paasweekend begon de tour op zaterdag met de eerste ronde. Tijdens de eerste ronde van de German Darts Grand Prix wisten Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Richard Veenstra te winnen. Helaas viel het doek voor Niels Zonneveld en de Belg Mike de Decker al in de openingssessie.

In de eerste wedstrijd nam Kevin Doets het op tegen de Engelsman Joyce en verloor nipt. Joyce brak Kevin Doets twee keer, maar telkens wist Doets direct terug te breken. In de tiende leg liep Doets voor de derde keer tegen een break aan, waarbij Joyce 87 uitgooide voor de winst. Opmerkelijk was dat de Engelsman bij de tweede break 150 wist te finishen, de hoogste finish van het duel.

"The Machine Gun" speelde de derde wedstrijd; Wattimena liet Roetzsch slechts twee pijlen richting de dubbel gooien, die de 28-jarige Duitser miste. De Nederlander was ruim 40% effectief in het finishen, met 107 als hoogste finish. Met deze overwinning speelde Wattimena de eerste 'Whitewash' in München.

Mike de Decker speelde een sterke wedstrijd tegen Cameron Menzies, die de Belg meteen in de eerste leg wist te breken. De Decker maakte de break ongedaan, maar liep tegen een fatale break aan in de vijfde leg, waarbij Menzies 124 uitgooide om een gat te slaan. Menzies maakte geen verdere fouten en won het duel met 6-4.

Jeffrey de Zwaan overleefde ook de eerste ronde. Hij won de beslissende leg tegen Matthias Ehlers. Met drie maximale scores en acht 140-scores was het scorend vermogen redelijk goed, maar de finish liet de Nederlander in de steek. Van de tien pogingen op de buitenste ring waren er te weinig effectief, waardoor De Zwaan met 6-5 doorging naar de tweede ronde op zondag.

"Flyers" Veenstra, samen met Wattimena en De Zwaan, is door naar de volgende ronde. Richard Veenstra versloeg Oliver Mueller met 6-3. Veenstra wist in de achtste leg Mueller's leg af te snoepen en pakte met een sterke negende leg de overwinning.

Niels Zonneveld werd vroeg in zijn duel gebroken door Woodhouse, die daarmee 1-2 voor kwam. In de zesde leg wist Zonneveld de re-break te forceren voor een 3-3 stand. Lang kon de Nederlander daar niet van genieten, omdat Woodhouse in de zevende leg weer een break wist te plaatsen. Met een 116-finish maakte Zonneveld een einde aan de reeks van drie breaks in het duel en maakte het 4-4. Vervolgens gingen de legs met de darts mee tot de elfde leg, met een stand van 5-5. Het was Woodhouse die als eerste de dubbel raakte en daarmee de wedstrijd besliste.