Dag 2 Lakeside Fitton, Dobromyslova, Montgomery en Dawson winnen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dag 2 Lakeside Fitton, Dobromyslova, Montgomery en Dawson winnen

De tweede dag in Frimley Green wordt geopend door Darryl Fitton tegen Paul Jennins. The Dazzler heeft geen moeite met Jennings die door het missen van de dubbels de wedstrijd uit handen geeft. Anastasia Dobromyslova tegen Irina Armstrong was een mooie wedstrijd die door Anastasia werd gewonnen, Armstrong liet het op de belangrijk momenten afweten. Ross Montgomery stond onder druk om door de eerste ronde heen te komen. Pip Blackwell liet zijn beste spel zien waardoor we getrakteerd werden op een mooie partij die door the captain of Scotland werd gewonnen.

De afsluiter was voor twee debutanten die het in de voorronde tegen elkaar opnamen. Seigo Asada uit Japan wist Fitton tijdens de masters uit te schakelen maar was vandaag niet opgewassen tegen Dawson die met 3-1 won.

Middagsessie vanaf 14:00 uur
Darryl Fitton V Paul Jennings 3-0
Anastasia Dobromyslova V Irina Armstrong 2-0
Ross Montgomery V Pip Blackwell 3-1
Seigo Asada V Brian Dawson 1-3

Darryl Fitton (87.99) V Paul Jennings (81.06) 3-0 (3-2; 3-0; 3-0)
In de eerste set weet Paul Jennings zijn kanen niet te pakken waardoor Jenno de set met 3-2 afstaat. In de volgende twee sets krijgt Jennings kansen maar weet ze evenals in de eerste set niet te pakken. De 52-jarige The Dazzler weet zijn kansen wel te pakken en staat geen leg meer af. In 2009 wist Fitton de halve finales te halen, in 2013 kwam hij tot de kwartfinale. Vorig jaar vloog Fitton er de eerste ronde uit, The Dazzler verklaarde aan de BBC "er rust zoveel druk op je schouders voor de eerste ronde, ik ben zo blij dat ik door ben en weet niet eens tegen wie ik de volgende ronde moet".

Anastasia Dobromyslova (74.94) V Irina Armstrong (74.97) 2-0 (3-2; 3-1)
Armstrong wist de scores makkeijk te vinden, Dobromyslova moest aan de bak. We kregen een mooie dames wedstrijd die uiteindelijk naar de 3-voudig wereldkampioen ging. De eerste vier legs gaan met de darts mee als From Russia With Love de eerste set pakt met 3-2 via dubbel 4 doordat Armstrong 79 mist op tops. In de tweede set krijgt de 30-jarige Dobromyslova twee legs cadeau omdat Armstrong de dubbel niet weet te vinden. In de derde leg weet ze eindelijk de buitenste ring te vinden maar moet toch de wedstrijd afstaan aan Dobromyslova. Met een 80 finish pakt ze met 3-1 de set en is door naar de volgende ronde.

Ross Montgomery (89.64) V Pip Blackwell (92.7) 3-1 (3-2; 3-2; 2-3; 3-0)
Nog nooit kwam Ross Montgomery verder dan de tweede ronde, dit terwijl hij al 7 jaar op het lakeside podium zijn kunsten mag vertonen. The Boss liet deze eerste ronde zijn kwaliteit zien door met een 121, 125 en 140 finish de tweede ronde te bereiken. De eerste set ging met 3-2 naar The Boss, het was een set die wat zenuwachtig begon en de set waarin de debutant Blackwell een 170 op een haartje miste. In de tweede set heeft de Schot een 140 finish nodig in de vijfde leg om met 3-2 een 2-0 voor sprong te nemen in sets. Met een 121 en een 125 finish komt Montgomery 2-0 voor in de derde set, Blackwell gooit 142 uit om terug te komen. De Engelsman maakt 2-2 waarna Blackwell 91 finisht voor een 2-3 overwinning in de derde set. Met een 13- en een 16-darter komt the captain of Scotland 2-0 voor, Blackwell krijgt nog een kansje om in de wedstrijd te blijven maar mist. Ross Montgomery maakt het karwei af en wint de vierde set met 3-0.

Seigo Asada (75.63) V Brian Dawson (84.90) 1-3 (2-3; 0-3; 1-3; 1-3)
Beide mannen debuteren in Frimley Green, de Engelse Dawson mag de wedstrijd openen. Alle legs gaan met de darts mee waarna Dawson het op het belangrijkste moment niet weet af te maken. De Japanner Asada wint de eerste set met 2-3. De 41-jarige Doggy breakt Asada meteen in de tweede set en weet zijn break met een 15-darter te verzilveren. Dawson komt beter in zijn ritme en pakt de tweede set met 3-0. De Engelsman pakt ook de openingsleg van de derde set. De Japanse debutant gooit een belangrijke 83 finish om in de set te blijven maar dit zal de enige leg zijn in de derde set die door de Engelsman met 3-1 word gewonnen. In de vierde set weet de Japanner 130 te finishen voor de voorsprong, Dawson gooit een mooie 142 finish om weer naast Asada te komen. De Japanner mist een 114 finish doordat hij de single 14 mist. Dawson pakt dubbel tien om op een 2-1 voorsprong te komen. De Engelsman gooit op het juist emoment een maximale score waardoor hij in het voordeel is en een 71 finish gooit voor de overwinning. Dawson zal het in de eerste ronde opnemen tegen Jeffrey de Graaf.