Kim Huybrechts en Patricia de Peuter domineren wederom in België België nieuws
België nieuws

Kim Huybrechts en Patricia de Peuter domineren wederom in België

Kim Huybrechts en Patricia de Peuter domineren wederom in België

Geen twijfel mogelijk wie momenteel heerst in Belgisch dartsland. Twee A2-rankingtornooien opeenvolgend met dezelfde winnaars. Bij de heren Kim Huybrechts en bij de dames Patricia De Peuter. Deze keer tijdens het Kampioenschap van Vlaams-Brabant in Huizingen. Voor Patricia overigens weinig problemen. Wie haar op haar weg ontmoet, mag al tevreden zijn met één leg winst. De enige die daar in slaagde was deze keer Christine De Becker. De Brusselse geraakte tot de finale zonder één leg te verliezen met o.a. toch Wendy Beutels als een van de tegenstanders, maar toen was er De Peuter… Zelfs Nicole Delie en Sofie Lenoir moesten het met 0-3 stellen tegen Patricia.

Inge Van Genechten (3-2 tegen Brigitte Smets) en Kimberly Bogemans (3-2 tegen Lynn Taeymans), allebei Spring Cup-geselecteerden, gingen er al uit in een vroeg stadium. Bij de heren zag het er in de finale tegen Michael Ringoet even niet goed uit voor Kim Huybrechts. Een 2-4 achterstand en een paar keer kansen voor Ringoet, maar Kim beet weer eens door en maakte de kloof nog dicht tegen de Leuvenaar. Wie de laatste jaren alles heeft gevolgd, weet dat Michael zeker veel talent heeft maar geregeld voor een tijdje verdwijnt…

Ringoet kreeg trouwens geen geschenken met tegenstanders als Laurent Toussaint en Vic Marx, twee keer 4-3. Maar Kim, heel enthousiast spelend, dus weer aan de winst en al met een straatlengte voor in de nieuwe ranking. Concurrenten als Geert De Vos, uitgeschakeld door Thierry Michaux in de eerste ronde, en Kurt Van De Ryck, die er uit vloog tegen Ronny Huybrechts, moeten al wat terrein prijs geven.

Broer Ronny botste op een onverwacht sterk spelende Tanguy Borra. “Pas verhuisd, eerst een dartsbord opgehangen en met veel goesting weer aan het trainen”, vertelde de Brusselaar die nog niet veel van zijn talent heeft verloren. De 3-0 tegen de Belgische kampioen zei genoeg. Maar Borra ontgoochelde dan weer tegen Ingo Van Droogenbroeck. De man van Brina’s Dartsshop was bijna de sensatie van het toernooi door de halve finale te bereiken. Een derde plaats, meer zat er niet meer in tegen de later winnaar Kim Huybrechts, maar toch een prestatie om u tegen te zeggen.

Bij de jongens overheersten de Van Den Bergh-brothers. Volgens vader Chris zit er zelfs nog een derde talent aan te komen, maar intussen speelden Dimitri en Viani toch maar de finale bij de junioren en won Viani de mager bezette aspiranten-reeks.

Bij de meisjes al de Brackes op de ereplaatsen, maar Joyce Janssens als winnares. Joyce geraakte deze keer niet ver bij de dames, waar Nicole Delie de hinderpaal was maar bij de jeugd staat er geen maat op.

Voor het overige weer eens in totaal 163 inschrijvingen, de hoogconjunctuur wordt doorgetrokken en dus weer plaatsgebrek in de zaal. Op korte termijn kan daar moeilijk aan worden verholpen. Voor de volgende wedstrijd, het Kampioenschap van West-Vlaanderen in Vichte op 6 maart, is de locatie in elk geval meer dan ruim genoeg. En daar wordt ook de massa weer verwacht…

DE UITSLAGEN
DAMES
1/4e finales:
De Becker Christine – Vermeersch Mireille 3-0
Beutels Wendy – Taeymans Lynn 3-1
Ameye Elysa – Brynaert Daphne 3-0
De Peuter Patricia – Delie Nicole 3-0

1/2e finales:
De Becker Christine – Beutels Wendy 3-0
De Peuter Patricia – Ameye Elysa 3-0

Finale:
De Peuter Patricia – De Becker Christine 4-1
HEREN
1/4e finales:
Toussaint Laurent – Driessens Patrick 4-1
Ringoet Michael – Marx Vic 4-3
Huybrechts Kim – Vermeersch Daniel 4-0
Van Droogenbroeck Ingo – Borra Tanguy 4-3

1/2e finales:
Ringoet Michael – Toussaint Laurent 4-3
Huybrechts Kim – Van Droogenbroeck Ingo 4-0

Finale:
Huybrechts Kim – Ringoet Michael 5-4
FINALES JEUGD
Jongens:
Van Den Bergh Dimitri – Van Den Bergh Viani 4-1

Meisjes:
Janssens Joyce – Bracke Shana 4-2

Aspiranten:
Van Den Bergh Viani – Paridaens Gaetan 3-0

Bron: www.bdbddarts.be

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws