Kim Huybrechts: "Ik wil een vaste waarde in Premier League worden" België nieuws
België nieuws

Kim Huybrechts: "Ik wil een vaste waarde in Premier League worden"

Kim Huybrechts: "Ik wil een vaste waarde in Premier League worden"

Het was een geslaagd weekend voor Michael van Gerwen afgelopen zaterdag en zondag maar dit geldt zeker ook voor Kim Huybrechts. The Hurricane behaalde een tweede en een derde plek en speelde zich zoals wel vaker weer eens in de picture. Reden voor Dave Joacim om Huybrechts een aantal vragen voor te leggen.

Hieronder een overzicht van dit interview met Kim Huybrechts.

1. Wanneer ben je begonnen met darts?
Ik ben begonnen met darts toen ik nog niet kon lopen. Mijn ouders hadden café "Monty" en daar werd fanatiek darts gespeeld. Ik ben er sinds mijn kindertijd mee opgegroeid.

2. Hoe kun je jezelf als speler omschrijven?
Explosief, gezond agressief, nerveus en gedreven.

3. Wat was de mooiste overwinning voor jou tot dusver?
Ongetwijfeld de Dutch Darts Masters 2013. Ik speelde daar een heel hoog niveau met qua elke wedstrijd 100+ gemiddeldes. Dit toernooi vond dan ook nog eens plaats heel dicht bij huis met vele Nederlandse en Belgische supporters, wat dit dan eens zo mooi maakt.

4. Hoeveel dartstoernooien speel je ongeveer per jaar?
Elk weekend gooi ik wel een toernooi en als er geen PDC-evenement is kan je me wel terugvinden in België of Nederland voor een lokaal toernooitje.

5. Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in de dartssport?
Tijdens de World Cup of darts was ik aan het ingooien met Devon Petersen en hij stelde mij de vraag: "Wat zou je het ergste vinden om mee te maken tijdens een podiumwedstrijd?". Ik antwoorde dat het ergste wel zou zijn dat je een finish gooit met de nodige emoties om dan nadien te merken dat je je misrekent hebt. De dag erna moet Devon Petersen tegen Wales gooien en gooide een finish voor de wedstrijd die misrekent was. Achteraf kwam hij naar me toe en zei me dat we in de toekomst beter over 9-darters kunnen praten.

6. Wat is je grootste ambitie in de sport?
Zoals elke speler op dit niveau: het wereldkampioenschap winnen. Dit is tenslotte de mooiste titel die je kan veroveren.

7. Waar verwacht je over 5 jaar te staan?
Top 5 in de PDC Order of Merit en een vaste waarde in de Premier League.

8. Hoe ga je om met kritiek?
Hangt ervan af wat de ondertoon is. Met opbouwende kritiek probeer ik iets mee te doen, afbrekende kritiek probeer ik naast me te leggen wat niet altijd gemakkelijk is. Ik ben tenslotte ook maar een mens van vlees en bloed.

9. Hoe organiseer en plan je alle toernooien of doet je manager dat voor je?
Mijn manager Mark Elkin regelt alles voor mij zodat ik me ten volle op de sport kan concentreren.

10. Velen zien het leven als profspeler alleen maar rooskleurig in, maar wat is volgens jou de realiteit?
De realiteit is dat het wel leuk is. Je maakt van je hobby je beroep zonder dat je een 9 tot 5 baan hebt. Het nadeel ervan is dat je veel moet reizen en je gezin veel weekenden moet achterlaten.

11. Wat doe je graag naast het leven als professioneel darts speler?
Nu vooral met mijn onlangs geboren dochter bezig zijn. Quality time met gezin en vrienden mag zeker niet ontbreken in een mensenleven.

12. Hoe bereid je jezelf voor in aanloop naar een wedstrijd?
Niets speciaals. Ik doe het steeds hetzelfde en dat is trainen, trainen en nog eens trainen. Voor de World Grand Prix pas ik mijn trainingen wel aan omdat in dit toernooi altijd met een dubbel moet gestart worden.

13. Op 1 en 2 november a.s. wordt de Unibet Masters gespeeld in Edinburgh waar de top 16 van de Order of Merit zich voor geplaatst heeft. Na dit afgelopen fantastische weekend met een 2e plaats op zaterdag en een 3e plaats op zondag ben jij hier ook bij. Hoe kijk je hierna toe en hoe sta je tegenover je eerste partij tegen Adrian Lewis?
Het is een hele eer om aan de Unibet Masters te mogen deelnemen. Je behoort tenslotte tot de top 16 van de wereld. Dit betekent toch dat je tot de elite van de sport hoort en wat mijn tegenstander betreft: zoals eerder gezegd de elite van de sport, Adrian Lewis is een klasse speler. Er zijn geen gemakkelijke tegenstanders in dit select gezelschap. Vorig jaar heb ik tegen Adrian Lewis gespeeld tijdens dit toernooi en dit was een geweldige wedstrijd. Ik verloor toen die partij met 5-6 en een gemiddelde van 106. Dit bevestigt nogmaals hoe goed de top 16 wel is.

14. Unibet is een nieuwe sponsor voor de PDC, wat vind je hiervan?
Dit is zeker een goede zaak, zonder grote sponsors geen grote toernooien en geen profdarters.

15. Unibet ondersteunt tevens ook de Belgische Dartsbond en daarmee het darten in België. Wat vind je hiervan?
Dit is zeker positief. Ik hoop tenslotte dat er veel Belgische spelers kunnen doorbreken op internationaal niveau, hetzij bij de PDC, hetzij bij de BDO.

Tot slot willen we je alle succes toewensen tijdens deze Unibet Masters in het bijzonder, maar natuurlijk met je verdere carrière en willen we je bedanken voor dit interview.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws