Kim Huybrechts en Patricia de Peuter winnen in Oost-Vlaanderen België nieuws
België nieuws

Kim Huybrechts en Patricia de Peuter winnen in Oost-Vlaanderen

Kim Huybrechts en Patricia de Peuter winnen in Oost-Vlaanderen

Darts leeft weer meer en meer in België. Na de exact 200 inschrijvingen voor het Belgisch Kampioenschap, nu ook al meer dan 190 deelnemers voor het Kampioenschap van Oost-Vlaanderen in Aalst. Meteen een nieuw, maar in feite aangenaam probleem, de zaal bleek te klein. Uiteraard niet ideaal. Bovendien 24 jeugdspelers waarvan 12 jongens, 10 meisjes en 2 aspiranten. Ook al geen alledaags aantal en toch een tamelijk vlot verloop. Bijna de ganse nationale top was aanwezig. Deze keer geen “accidenten” met de loting en bijna alle topspelers in het laatste stadium. Met vanzelfsprekend de “gewone” winnaars. Meteen een blitzstart van het tweede seizoengedeelte met de selectie voor de World Cup als inzet.

Bij de heren de broertjes Huybrechts in de finale. Ronny had moeite om Dimitri van den Bergh en een uitstekend presterende Daniël Vermeersch af te houden. Hij speelde de hele dag op een degelijk niveau tegen soms lastige tegenstanders, maar broer Kim was hem net iets te sterk. Kim had het ook niet onder de markt met Kurt Van de Rijck, zelf verantwoordelijk voor de uitschakeling van de lokale man Geert de Vos, de enige van het Europese kampioenen-kwarter die op die manier niet in de halve-finale te vinden was. Maar in de finale rondde Kim de zaak netjes af. De Huybrechts-clan sloeg weer eens toe.

Bij de dames wie anders dan Patricia de Peuter. Maar toch niet zonder moeite. Jong talent Joyce Janssens, moeiteloos winnares bij de meisjes, kaapte twee legs weg tegen de Lakeside-deelneemster. Joyce had voordien o.a. Wendy Beutels het nakijken gegeven. In de finale was Kimberly Bogemans de tegenstander van De Peuter. Kimberly klopte o.a. de lokale hoop, Rita de Schrijver, vooraleer zij in de halve finale tot het uiterste moest gaan tegen Sofie Lenoir. Tegen Patricia was er enkel een eerreddende leg, maar Bogemans zit toch wel op koers voor het internationale werk op de Spring Cup.

In de jeugdreeksen was Dimtri van den Bergh blijkbaar al meer bezig met zijn toernooi bij de senioren, want hij verloor met 3-0 tegen de latere winnaar Joachim de Freyne. Trouwens de enige niet-Antwerpse zege. Joachim kreeg tegenstand in die finale van Bryan Coenderaerts, blijkbaar al beter aangepast in de junioren-reeks.

Bij de meisje deze keer geen Bracke-overheersing. Als Joyce Janssens van de partij is, is de zaak al zo goed als beslecht. Naomi haalde de finale maar verloor kansloos. En bij de aspiranten had Viani van den Bergh zijn job al vlug afgewerkt in de finale tegen Jordi van der Meirsch.

Al bij al veel optimistische geluiden voor het Vlaams en Belgisch darts, met hopelijk een knap vervolg volgende zondag in Huizingen.

De uitslagen:

DAMES
1/4e finales:
Janssens Joyce – Beutels Wendy 3-2
De Peuter Patricia – Ameye Elysa 3-0
Bogemans Kimberly – De Schrijver Rita 3-0
Lenoir Sofie – Dessein Carine 3-0

1/2e finales:
De Peuter Patricia – Janssens Joyce 3-2
Bogemans Kiberly – Lenoir Sofie 3-2

Finale:
De Peuter Patricia – Bogemans Kimberly 4-1

HEREN
1/4e finales:
Vermeersch Daniël – Vic Marx 4-2
Huybrechts Ronny – Van Den Bergh Dimitri 4-3
Van De Rijck Kurt – De Vos Geert 4-2
Huybrechts Kim – Geelen Kris 4-0

1/2e finales:
Huybrechts Ronny – Vermeersch 4-1
Huybrechts Kim – Van De Rijck 4-3

Finale:
Huybrechts Kim – Huybrechts Ronny 5-3

JONGENS
1/2e finales:
De Freyne Joachim – Van Den Bergh Dimitri 3-0
Coenderaerts Bryan – Paz Leandro 3-1

Finale:
De Freyne Joachim – Coenderaerts Bryan 4-1

MEISJES
Finale:
Janssens Joyce – Bracke Naomi 4-0

ASPIRANTEN
Finale:
Van Den Bergh Viani – Van Der Meirsch Jordi 3-0

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws