Home België nieuws Uitzending PDC WK op Belgische tv creëert darts-hype in België

Uitzending PDC WK op Belgische tv creëert darts-hype in België

cameraman

Terwijl in Nederland de kijkcijfers teruglopen in vergelijking met voorgaande jaren is in België de darts-hype begonnen. Voor het eerst werd het PDC WK op de Belgische televisie-zender VTM4 uitgezonden.

Deze zender is alleen te ontvangen in Vlaanderen, goed voor een bereik van 6 miljoen inwoners. Op de avond dat Dimitri van den Bergh zijn duel tegen Dave Chisnall afwerkte stemden er maar liefst 420.000 Belgen af op de uitzending. Dat betekent dat 7 procent van al deze inwoners hebben gekeken.

Ter vergelijking waren die avond in Nederland 585.000 kijkers afgestemd op RTL 7, goed voor 3,4 procent van de volledige Nederlandse bevolking die darten keek.

Dat de hype in België nu een feit is merkt men ook in de dartshops bij onze zuiderburen. De verkoop van dartsartikelen is met ruim 300% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat darten nu ook in België wordt uitgezonden op televisie, waarbij Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts het goed doen, is een heel groot aandeel in deze stijging.

Maar ook het feit dat men momenteel in een lockdown zit heeft de verkoop geholpen aangezien darten één van de weinige sporten is die nog wel veilig thuis kan worden uitgevoerd.