Column Mol: Ik zou over darten willen schrijven maar het lukt me niet Columns
Columns

Column Mol: Ik zou over darten willen schrijven maar het lukt me niet

Column Mol: Ik zou over darten willen schrijven maar het lukt me niet

Ik zou over darten willen schrijven. Ik zou willen vertellen over hoe lekker een zomerstop is en hoeveel zin ik heb om het nieuwe seizoen in te gaan. Ik zou willen schrijven over hoe fijn het is om zomers alleen te gooien als je zin hebt en als het natuurlijk niet te warm is. Het lukt me niet. Ik krijg geen letter op papier.

De beelden van de neergestorte boeing 777 laten met niet los. Als ik me concentreer op darten komt er telkens een inktzwarte streep door te staan. Als ik denk aan een dartbord, zie ik een zwart-wit knuffeldier. Als ik het schrijfbord voor de geest haal, zie ik een stapel paspoorten. Blije mensen op weg naar hun zonnige toekomst en opeens! Uit het niets een inktzwarte streep! Eén druk op de knop door een stelletje idioten en dan! Een inktzwarte streep!

Ik betrap mezelf gelijk op mijn selectieve verontwaardiging. Ik heb me laatst nauwelijks druk gemaakt om het vermiste toestel boven de oceaan. Van de radar verdwenen en tot op heden nog steeds niets van terug gevonden. Kennelijk raakt het ook mij harder, als het dichterbij komt.

Ik hoor de reacties en ik zie de beelden. Een inktzwarte streep! Ik hoor een oude priester die zegt: “Ik zal bidden.” En ik denk: “Waarom?” Ligt niet juist bij God en Allah de basis van ook dit probleem?

De beelden raken me zo, dat het darten me nog maar nauwelijks boeien kan. Ook weer een selectieve opwinding. Toen opstandelingen verkrachtend en moordend door Afrika trokken, dartte ik toch ook gewoon door? Evenals bij de Irak oorlog, de Gazastrook, 9-11 en ga zo maar door. En nu? Ach, een mens blijft een complex wezen.

Ondertussen wordt bewijsmateriaal verduisterd en de zwarte doos misschien wel al gemanipuleerd. Oorlog voeren is een vuil spel! 300 mensen zijn de dupe geworden van deze smerigheid. Onschuldige vrouwen, mannen en kinderen zijn geofferd door een stelletje idioten, die landje pik aan het spelen zijn.

Als mens en mensheid is dit zielig heel erg zielig. Een inktzwarte streep door het begrip: Beschaving!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws