Home algemeen nieuws Column Harm Mol: Wat is die Van Gerwen een ongelooflijke prutser

Column Harm Mol: Wat is die Van Gerwen een ongelooflijke prutser

Column Harm Mol

Wat is die Van Gerwen een ongelooflijke prutser! Gooit hij eindelijk een keertje goed, gaat hij lopen klooien op dubbel achttien! Deze had hij afgelopen donderdag in de Premier League al een paar keer met de ogen dicht gegooid en daarna miste hij hem met drie pijlen. Zijn gemiddelde was best redelijk hoor, een partijtje waarbij je bijna de hele tijd boven de 130 gemiddeld gooit, daarover mag je niet echt klagen natuurlijk.

Hij begon met een 11 darter en ondanks tegenstrijdige berichten op Dartfreakz en het gegeven dat de RTL7 dartscommentatoren nog niet tot 12 kunnen tellen, gooide hij daarna een 12 darter. Toen weer terug naar een 11 darter en om zijn regelmaat maar te bevestigen weer een 12 darter. 46 Pijltjes gebruikt en 4-0 voor tegen een voornaamgenoot die er toen al hopeloos bij stond te kijken. Michael Smit was een toeschouwer van zijn eigen partij.

Iedere normale darter zou nu de voet van het gaspedaal nemen, nog even wat eigen legs behouden en tevreden met 7-2 of 7-3 lekker huiswaarts gaan. Van Gerwen deed dit niet. Integendeel! Hij zette de turbo erop en gooide twee 10darters achter elkaar. Het ongelooflijke gemiddelde bleef in beeld en voor de 7-0 stond hij na 9darts op 36. Worden het drie 10darters achter elkaar en een slotgemiddelde van rond de 130? Nee! Hij miste en kreeg met een 116 finish een leg tegen.

Er moest daarom nog een leg gegooid worden en het gemiddelde van de groene draak zakte dramatisch. Hij maakte de 7-1 en was tevreden. Zijn gemiddelde was in iets meer dan een leg gezakt van zo’n 130 naar ruim 120! Dramatisch! Te gek voor woorden! Kan hij dan echt helemaal niks? Zo zat ik een tijdje teleurgesteld op de bank. Tuurlijk, knap hoor! Maar toch die bijsmaak…

Langzaam zakte de teleurstelling weg en begreep ik de symboliek van het uiteindelijke gemiddelde, 123.40! Nu Van Gerwen die dubbel 18 niet gooide, blijft er ruimte voor verbetering. Hij heeft het met opzet gedaan! Hij zal langzaamaan het beste tv gemiddelde verbeteren, nu nog niet alles uit de kast. Hij zal dit vier keer doen en daar telt hij nu al naar toe! 1234! Hoe magisch is een getal?

Van Gerwen voelde zich afgelopen week onbedreigd. Hij kon niet verliezen. Hij hield er ook geen moment rekening mee dat dit zou kunnen gebeuren. Wat als hij dit tegen al zijn tegenstanders gaat krijgen? Er staat al bijna geen maat meer op het darten in het algemeen en op Michael in het bijzonder, maar waar eindigt dit? Zal de bouncer van Michael Smit symbolisch zijn voor de toekomst? In de eerste beurt een bouncer en je komt er niet meer aan te pas!