Column: Hij is gewisseld van sponsor en loopt te klieren met zijn pijlen Columns
Columns

Column: Hij is gewisseld van sponsor en loopt te klieren met zijn pijlen

Column: Hij is gewisseld van sponsor en loopt te klieren met zijn pijlen

Zijn we getuige van het einde van een tijdperk? Of zal Taylor de kracht hebben om uit dit dal te klimmen? Natuurlijk hij heeft vaker een dipje gehad en we hebben hem al vaker afgeschreven. Ik herinner me opeens Peter ‘one dart’ Manley, die na een overwinning op Taylor in de Premier League het bord van de muur haalde en daar zijn handtekening op plaatste en ook Taylor dwong om hetzelfde te doen. Precies zoals Phil het altijd deed. Phil moet dit als een vernedering gevoeld hebben. Ik was benieuwd of de beste darter aller tijden dit te boven zou komen. Nou daar kwamen we snel achter! Sterker als ooit en met hogere gemiddeldes als ooit kwam de meester terug en pakte prijs na prijs. Altijd nam hij wraak!

Maar nu? Ik weet het niet! Ik heb zo mijn twijfels! Driemaal achter elkaar verliezen in de Premier League! Daarvan gaat iedereen twijfelen en ook Taylor zal dit niet onberoerd laten. De concurrentie gooit sterk, misschien wel sterker dan ooit. En Taylor tobt. Altijd lag zijn kracht in zijn afschuwelijk hoge scores en zijn sublieme finishes, vooral onder druk. Nu zie ik hem enen en vijven gooien op momenten dat de spanning toeneemt. Is de rek uit zijn mentale elastiek?

Hij is gewisseld van sponsor en loopt te klieren met zijn pijlen. Zal dat de reden zijn? Komt hij straks tot rust en smijt hij er weer alles in? Houdt hij ons een beetje voor de gek? Eigenlijk geloof ik dit niet! Hij is een geboren winnaar en zal balen van zijn verliespartijen. Doet hij teveel zijn best en lukt het daarom net niet? We weten allemaal, dat als je als darter gaat forceren, het helemaal niet meer lukt. Is Taylor dan echt zo menselijk, dat dit ook in zijn hoofd gaat zitten? Taylor nodigde zijn tegenstanders vaak thuis uit en liet ze dan alle hoeken van het bord zien. Hij wilde bij zijn tegenstanders in het hoofd komen en daar bij de officiële wedstrijden gebruik van maken. Zit hij nu bij zichzelf in het hoofd? Is Phil zelf zijn grootste tegenstander geworden? Ja, natuurlijk darters, het bord is je tegenstander en we trekken ons niets van onze opponenten aan! Ik hoor het vaak en ik ben het er vaak niet mee eens. Snelle gooiers gooien toch heel vaak mindere partijen tegen langzame gooiers, dus je tegenstander heeft wel degelijk invloed.

Maar hoe zit het nou met Phil? Waar blijft zijn geheim? Is het magische poeder op? Is het tijdperk Phil tegen de rest dan echt voorbij? Kan straks iedereen weer van iedereen winnen? Of staat er een nieuwe alleenheerser op? Hoe hard komen deze tikken aan bij Taylor? Gaat hij op korte termijn stoppen? Had hij eerder moeten stoppen? Of schept hij voor zichzelf de ultieme uitdaging en wast hij straks iedereen de oren? Meer vragen dan antwoorden! Alle toppers weten nu, dat hij te verslaan is en daar zullen ze gebruik van maken. Iedere partij wordt een strijd tussen gelijken en dat is hij niet gewend. Voor de sport heel goed, voor Phil zal het wennen zijn. Komt hij straks terug met gemiddeldes van 120? Of dobbert hij langzaam naar lager wal? Is het slechts een dipje? Of zijn we getuige van het einde van een tijdperk?

©Harm Mol

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws