Column Kim Huybrechts “Op weg naar de European Championship” Columns
Columns

Column Kim Huybrechts “Op weg naar de European Championship”

Column Kim Huybrechts “Op weg naar de European Championship”

Het is dan bijna zover voor mij, het eerste televisietoernooi bij de PDC. Ik kijk er al een lange tijd naar uit maar nu het dichterbij komt kan ik echt niet meer wachten. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug. Veel getraind, maar vooral veel toernooien gespeeld en daar ging het goed dus kon ik het nodige vertrouwen opdoen. Het zal ook nodig zijn want ik hoor vaak dat mijn loting meevalt, en het is inderdaad zo dat je “grotere” namen kan loten, maar iedereen die op dat podium staat te darten kwam daar omdat hij een goed niveau haalt. Dus ook mijn tegenstander Antonio Alcinas zal ik zeker niet mogen onderschatten. Eigenlijk mag je niet teveel aandacht schenken aan je tegenstander, want ik moet gewoon zelf een goed niveau zien te halen. Als dat lukt dan maak ik een goede kans. Ik hoop gewoon vooral rustig te blijven want voor mezelf denk ik dat dat een bepalende factor zal zijn.

Op de Players Championships die voor dit European Championship plaatsvonden kon ik de rust redelijk goed bewaren. Het begon dit jaar voor mij op de Player Championship in Halle, te Duitsland. Daar haalde ik op de eerste dag een mooie 9e plaats en kon zelfs één wedstrijd verder raken. Tegen John Henderson miste ik 164-finish en ook de daaropvolgende 25 om de wedstrijd met 6-5 te winnen. Wel haalde ik mooie overwinningen op Prakash Jiwa, Barrie Bates en Andy Hamilton. Op dag 2 won ik nog de voorronde maar verloor vervolgens kansloos van Steve Beaton. Dan was er de Player Championship in Wenen, te Oostenrijk. Dag 1 ging bijna perfect voor me. Na een voorronde en overwinningen op Tony Eccles (6-3), Michael Smith (6-0), Vincent van der Voort (6-4), Andre Welge (6-4) en Kevin Painter (6-0) verloor ik de halve finale van Dennis Ovens met 6-5. Er zat zeker meer want ik had 3 matchdarts maar wist ze niet te benutten. De tweede dag was weer wat minder want na een voorronde tegen Remco van Eijden op het podium verloor ik weer kansloos, ditmaal tegen Ritchie Burnett. Tijdens het derde toernooi in Nuland kon ik wel 2 dagen op rij prijzengeld pakken. Tweemaal verloor ik de bordfinale. Op dag 1 van Gary Anderson na overwinningen op Jerry Hendricks, Jyhan Artut en Scott Rand en op dag 2 verloor ik van Wes Newton na zeges op Edwin Max, Chris Thompson en Nigel Heydon

Al bij al goede resultaten waar ik heel blij mee ben! Als het zo blijft verder gaan dan kwalificeer ik mij voor de Ladbrokes World Championship in Ally Pally eind december. Dat is toch een droom voor elke darter om daar eens op het grote podium te staan, denk ik!

Hopelijk kan ik in mijn volgende column schrijven over hoe succesvol het weekend in Düsseldorf was maar dat blijft afwachten en hopen natuurlijk. Jullie zullen alles ongetwijfeld goed kunnen volgen op Dartfreakz.nl, dus mis geen moment van het EK en vooral, geniet ervan, want dat is wat ik ook ga doen van dit evenement!

Groetjes Kim

Vanavond rond de klok van 21:35 uur komt Kim Huybrechts in actie tijdens de European Championship in de eerste ronde tegen Antonio Alcinas.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws