Column Mol: "Het oog van de tijger zag zijn prooi en is nog niet klaar" Columns
Columns

Column Mol: "Het oog van de tijger zag zijn prooi en is nog niet klaar"

Column Mol: "Het oog van de tijger zag zijn prooi en is nog niet klaar"

Wat heb ik super genoten van de afgelopen Premier League. Ongelooflijke gemiddelden en loei spannende partijen. 100 En hoger gemiddeld gooien alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Allemaal toppers op de top van hun kunnen. Een misser op een ongelukkig moment bleek meerdere keren fataal.

Met respect voor al die anderen maar er stak er voor mij eentje met kop en schouders bovenuit. Raymond van Barneveld gooide heerlijk! Hij is vaak veroordeeld om zijn mentaliteit en inderdaad was het vaak zo, dat als hij ruggengraat moest tonen hij regelmatig niet thuis gaf. Maar hoe anders gaat het nu! Bijna alle keren kwam hij terug na achterstand. Hij vocht! Het oog van de tijger zag zijn prooi en is nog niet klaar!

Tegenvallers werden geaccepteerd en de ogen knepen samen en de volgende beurt was belangrijker dan de vorige. Heerlijk om te zien! Taylor verslaan terwijl deze een fantastisch gemiddelde staat te gooien! Dit was Barney in het verleden niet gelukt. Hij zou weerloos en schouderophalend zijn afgevoerd. Maar nu? Niks opgeven! Niks van het lukt niet! Bijten en door! Mooi man! En het mooiste is, het is geen incident! Het lukt hem keer op keer!

Zoals hij eerder bij de BDO vocht tegen de Engelse overheersers, zo bijt hij zich nu vast in zijn tegenstander en zoekt de kracht in zichzelf. Een voorbeeld voor de sport en een voorbeeld voor onze jeugd! Zo wil ik hem zien! Anderson is de terechte winnaar, maar van Barneveld de morele winnaar. Een overwinning op allen die zo kritisch over hem waren, maar vooral een overwinning op zichzelf.

Ik kijk uit naar de komende toernooien. Van Gerwen altijd goed en dan een weergaloze, meedogenloze van Barneveld daarnaast. En dan volgend jaar met zijn allen naar Ahoy! Nederland stond al op de dartskaart, maar we zijn nu met rood omcirkeld! Daar kan niemand meer omheen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws