Column: Nederlands elftal gespecialiseerd in 'Terry Jenkins' voetbal Columns
Columns

Column: Nederlands elftal gespecialiseerd in 'Terry Jenkins' voetbal

Column: Nederlands elftal gespecialiseerd in 'Terry Jenkins' voetbal

De hele wereld draait deze weken om voetbal. Nu ben ikzelf een gigantische voetballiefhebber en kijk ik bijna alles wat er van de WK wordt uitgezonden. Gelukkig vinden ook vrouw en kinderen het voetbal leuk genoeg, zodat ik ongestoord en onbeperkt mag kijken. Ook ik had weinig hoop en eigenlijk wist ik het zeker, de Nederlandse leeuw zou met de staart tussen de benen afdruipen en waarschijnlijk de poulefase niet overleven. Onze jonge welpen zouden het nooit kunnen bolwerken tegen Spaanse stieren en Down under kangoeroes en de Chili pepers zouden ons helemaal te heet zijn. Dus mijn voorspelling: Kansloos!

Spanje kreeg een in mijn ogen onterecht penalty, maar goed we waren toch al kansloos. Bijna 2-0 achter…maar ach..wat doet het er toe. Maar toen kwam Blind! Een perfecte pass en daar zweefde van Persie en de term kopbalstift was geboren! Eén moment en alles draaide180 graden! De schlemielen werden helden en opeens zagen we allemaal de sympathieke kant van Van Gaal weer. Eén moment en de hele wereld draaide de andere kant op. De wedstrijd was gekeerd en de Spaanse Armada veranderde in een hopeloze groep bootvluchtelingen, wanhopig en verdrietig. Hoe is het mogelijk! Alles in één moment!

Hoe vaak wordt een dartswedstrijd beslist op één moment? Hoe vaak hebben we het al gezien? Gelijk opgaande strijd beide darters houden vele malen hun eigen leg en juist de darter die het meeste moeite had om zijn legs te houden, pats! Een dubbele bull finish! En alles is weer anders! De één tankt vertrouwen en bij de ander slaat de twijfel toe. De twijfelaar wil een tandje bij zetten en juist dan lukt er niks meer. Einde partij! De eerste, op het oog onderliggende partij, wint uiteindelijk vrij makkelijk.

Het Nederlands elftal lijkt zich gespecialiseerd te hebben in het “Terry Jenkins” voetbal. Je tegenstander uit laten razen en meegaan en op een beslissend moment: Pats! 180 en een hoge finish! Uit! Partij gewonnen! Handje schudden en op naar de volgende tegenstander. Een paar momenten zijn vaak beslissend in een partij. Lukt dit een aantal partijen achtereen dan zijn de sporters “in vorm” en kunnen ze alles aan en van iedereen winnen.

Tussen en tijdens alle voetbal geweld door, mikten de darters hun pijlen in Oostenrijk. Vincent van der Voort zit alweer een tijdje op de deur te kloppen van de kamer die “vorm” heet en in Oostenrijk ging de deur met een wijde boog open. Zelfs de finale werd na een ruime achterstand gewonnen en Vincent stond met betraande ogen en de deurklink nog in de hand, verbaasd naar zijn “vorm” te kijken. Sprakeloos, zwevend, los van de wereld en naast een supersportieve Jamie Caven nam Vincent de beker in ontvangst en heel klein staat er in een onopvallend hoekje van de beker: “Dit is vorm! Hou me vast!”
©Harm Mol

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws