Column "4 beschermgorilla’s is tegenwoordig niet meer voldoende" Columns
Columns

Column "4 beschermgorilla’s is tegenwoordig niet meer voldoende"

Column "4 beschermgorilla’s is tegenwoordig niet meer voldoende"

Dat er op ons wereldbolletje meer idioten vrij rondlopen dan dat er opgevangen kunnen worden, weten we natuurlijk allang. Dat ook het darten hier af en toe tegenaan loopt, zal ook niemand verbazen. Toch had ik altijd wel de hoop dat de mensheid zich zou ontwikkelen tot een redelijke beschaafdheid. Af en toe word ik weer eens heel hard met de neus op de feiten gedrukt.

Ver voor de geboorte van Christus werden er in Rome al gladiatorengevechten gehouden. Eerst op kleine marktplaatsen en later in machtige amfitheaters gingen de heren met elkaar de strijd aan. Tijdens dit volksvermaak besliste de duim van de Nero’s en de Ceasars over leven en dood, dit meestal op aangeven van het bloedfanatieke publiek. De gladiator was een held, maar ook een pion in dit nietsontziende schaakspel. Geef het volk brood en spelen en de leiders zitten gebeiteld.

Natuurlijk is dit alles lang geleden gebeurd en wij denken dat we toch een stuk beschaafder zijn geworden. Wij spugen niet naar onze gladiatoren! Wij gooien geen voorwerpen naar onze helden! Wij gooien geen bier over hen heen! Wij hebben een favoriet en laten die niet zomaar vallen. Onze duim staat altijd de goeie kant op ook voor de verliezende helden! Geef ons bier en het spelletje!

Afgelopen Premier League werd Taylor in zijn gezicht gespuugd! Lewis moest vorig jaar een regen van aanstekers doorstaan in Schotland. We hebben Barney in Hengelo als Nederlanders massaal staan uitjouwen en zo kan ik er nog wel een paar herinneren. Vaak zijn 4 beschermgorilla’s niet voldoende om tijdens de opkomst de gladiatoren te beschermen. Onze helden zijn van ons allemaal en daar mogen we mee doen wat we willen, lijkt het credo. Na de spelen van Rome zijn we er eigenlijk alleen maar op achteruit gegaan, 2000 jaar verder en niets geleerd!

Toen waren de strijders de echte helden en werden, op de momenten dat ze niet hoefden te strijden, in de watten gelegd. Nu maken wij ze af! In de weekbladen, op forums en in de kranten maken we gehakt van ze, zonder respect voor hun vrouw, kinderen of familie en vrienden! Aan de schandpaal! Ooit was onze pers bedoeld om de waarheid te achterhalen! Waarheidsvinding! Ongeacht macht, geld of andere belangen! Hoor en wederhoor! Hoe anders gaat het nu! Overal spelen verschillende belangen een rol en wie betaalt, bepaalt!

De machtige PDC doet er alles aan om hun eigen belangen en die van het darten te beschermen. Logisch! Maar wordt het niet eens tijd om biergooiers, spugers, schelders, aanstekergooiers etc. etc. breedbeeldig op het scherm te brengen? En daarna heb ik nog wel een schandpaal. In het belang van het darten wil ik graag geloven dat het acties van éénlingen zijn en daarom mogen ze van mij ook alleen in beeld! Natuurlijk gebeurt er in andere sporten ook genoeg en vaak gaan de incidenten daar nog verder. Maar mijn waarheid is dat ik af en toe met plaatsvervangende schaamte naar mijn geliefde spelletje kijk. De PDC zal hier niet wakker van liggen hoor, ze weten wat het volk wil:

Panem et circenses!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws