Column Rilana Erades "Het is tijd voor nieuwe dromen" Columns
Columns

Column Rilana Erades "Het is tijd voor nieuwe dromen"

Column Rilana Erades "Het is tijd voor nieuwe dromen"

Deze keer maar eens beginnen over het lef wat Open Steenwijkerland toch in samenwerking met Bert Medema heeft getoond. Dit toernooi had normaal gesproken geen damesonderdeel maar dit vond zowel de organisatie als Bert Medema geen goede uitstraling voor het Open Steenwijkerland. Toen is er besloten om toch met een stukje sponsoring van Bert alsnog een damestoernooi neer te zetten. De laatste jaren zit het darten echt in een dal. Dit is het beste zichtbaar bij de jeugd en de dames. Als je toch kijkt wat er nog gemiddeld komt op een NDB ranking dan is het schrikbarend laag gesteld hiermee. Natuurlijk zijn er altijd mensen die zeggen dat dit ligt aan de NDB, maar daar geloof ik niet in. Wist ik in het jaar 2009 nog zo'n 60 tot 70 toernooien te spelen, nu hebben we er nog maar een stuk of 20 á 25 voor de dames en dit is bij de jeugd nog slechter gesteld. Dat er dan ook minder deelnemers komen op de NDB rankings is ook niet zo vreemd. Er zijn gewoon een stuk minder darters op dit moment. Heb ik een oplossing? Nou, zo'n actie van Open Steenwijkerland is op zich wel de goede gedachten. Gewoon proberen door te zetten en straks met een stukje televisie aandacht van RTL 7 maar hopen dat de jeugd en dames, en uiteraard ook de heren, die nu de pijlen in de kast hebben liggen ze weer tevoorschijn toveren.

Zelf heb ik in 2010 heel wat vervelende dingen meegemaakt die me echt mentaal hebben gesloopt en waar ik nu nog de consequenties van merk. De meest recente is natuurlijk dat ik niet meer ben opgenomen in de Nederlandse selectie. Ik heb mij via hyves misschien wat negatief uitgelaten over het beleid van de NDB en dat soort zaken maar het is puur de pijn die je voelt als je gepasseerd wordt en je in het achterhoofd weet dat je gewoon in die selectie hoort. Maar ik moet ook reëel zijn en beseffen dat als je niet presteert dat je ook niet geselecteerd wordt. Oftewel "Prestaties uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst". Maar ik beloof jullie dat deze meid zal terug vechten. Als ik ooit afscheid neem van de dartswereld dan zal ik dat op een manier doen dat ik er vrede mee heb.

Dit heeft alles te maken met het feit dat ik maar al te goed ben gaan beseffen dat er veel meer is naast het darten. Inmiddels hoop ik dat de dag mag komen dat ik moeder wordt. Zo'n jaar of 8 á 9 geleden had ik de droom om ooit de Lakeside te halen en deze droom is uitgekomen na hard werken en veel offers. Nu is het tijd voor nieuwe dromen en wat zou er mooier zijn als op de Lakeside staan en je kindje en man zitten in de zaal. Oftewel na elke droom komt er weer een nieuwe droom.

Tot nu toe heb ik hele mooie dingen mogen meemaken. Zo heb ik de Springcup gewonnen met zowel het team als individueel en tot twee maal toe de Open Antwerpen gewonnen. Een mooie halve finale plek op zowel de Lakeside als op de Winmau World Masters gehaald en ik wist al drie keer als nummer twee te eindigen op de Nederlandse ranking. Oftewel ik heb in de pas zeven jaar dat ik dart al hele mooie dingen mogen meemaken en misschien is het dan tijd om hoofdstuk 1 af te sluiten van mijn dartscarrière en word het tijd om aan een tweede hoofdstuk te gaan beginnen.

In een volgende column zal ik daar eens verder op in gaan. Natuurlijk ben ik gewoon aanwezig bij de Dutch Open en ook zal ik dit jaar zeker nog wel een paar NDB rankings spelen, maar voorlopig zal ik het spelletje gaan spelen zoals ik denk dat ik het moet doen en dan zullen we vanzelf zien of die manier werkt.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws