Column "Francis Hoenselaar, voor mij ben je de koningin!" Columns
Columns

Column "Francis Hoenselaar, voor mij ben je de koningin!"

Column "Francis Hoenselaar, voor mij ben je de koningin!"

Lieve Francis!

Ik heb niks met het koningshuis en nog minder met de jaarlijkse lintjesregen. Bekende Nederlanders worden "geheel onverwachts" tot playmobil ridder geslagen en staan kwijlend en druipend voor een knullig opspeldende gemeentevader. Jack van Gelder heeft een vaste zeer goed betaalde baan, hij is bekende Nederlander van beroep. Vrije tijd heeft hij bijna niet en als hij het heeft, is hij nog steeds de bekende Nederlander, dit doet hij full time! Deze man krijgt een lintje, omdat hij zijn werk doet!

Miljoenen Nederlanders doen dagelijks hun werk en moeten meestal nog een stuk vroeger opstaan ook. Deze krijgen nooit een lintje! 40 jaar de vuilnis ophalen, 40 jaar gleuven spitten, 40 jaar beton storten, het is niet genoeg om Bea te behagen. Soms als deze mensen naast hun uitputtende baan ook nog jarenlang in een bestuur gaan zitten of ander vrijwilligerswerk gaan doen, ja dan, ja dan is de koningin in haar nopjes. Meestal nemen deze bestuurders veel te laat afscheid en wordt dit lintje aangegrepen om ze op een gepaste manier op een zijspoor te zetten.

Hoe anders ging het nu! Een meid, een wijf, een moordvrouw is lid geworden van de orde! Driewerf hoera! Jij, die tegen dingen aanloopt waarvan ik hoop dat ze een ieder van ons bespaard zullen blijven. Een voorbeeld in de sport, een toonbeeld als mens! Francis jij! Altijd vrolijk, altijd tijd, altijd gezellig, voor mij ben je de koningin! En nu heeft het je collega Bea behaagd en draag je haar oranje blauwe lintje! Er is nog gerechtigheid op deze wereld! Ik besef me nu ook nog dat jij het laatste lintje van Bea hebt gekregen! Nachtenlang heeft Trix liggen woelen, worstelend met de vraag: "Wie krijgt de laatste”?

Tot op een morgen, ze staat op, kijkt in de spiegel en met het haar nog in de war roept ze: “Francis Hoenselaar, mijn collega koningin krijgt um"! Ook de grootste republikein zal voor jou, toonbeeld van een moordwijf, applaudisseren. Ik heb nu al medelijden met Willem Alexander, want als jij Francis de norm wordt voor het oranje orde lidmaatschap, dan zullen er maar weinigen volgen. Burgermeesters staan vanaf nu tijdens de regen met lege gemeentehuizen. Als jij Francis hierin toonaangevend wordt, zal de regen slechts een buitje zijn en zal de zon schijnen, voor altijd! Ja, Maxima die zal er nog wel eentje krijgen, die heeft de koning behaagd.

Met een liefdevolle buiging groet ik u,

Harm Mol

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws