Column "De houdbaarheidsdatum van The Legend was verstreken" Columns
Columns

Column "De houdbaarheidsdatum van The Legend was verstreken"

Column "De houdbaarheidsdatum van The Legend was verstreken"

Na een heerlijke maaltijd heb ik nog een beetje trek. Tijd voor een toetje! Ik kijk in mijn koelkast en daar staat een zielig pak yoghurt die 4 weken over de datum is, mij droevig aan te kijken. Ik kan me de sensationele frisheid van een maand terug nog zo goed herinneren. Beetje slagroom, beetje suiker en het genieten was compleet. Neerslachtig kijk ik naar het groen uitgeslagen pak, een beetje haar wuift me traag 'good bye'.

Mocht ik vanavond nog van een yoghurttoetje willen genieten, dan moet ik echt op de fiets om een nieuwe te halen. Om te voorkomen dat het overtijdse pak mijn gehele koelkast besmet, ga ik snel handelen. Nog goed wetend hoe lekker de yoghurt was, hou ik het pak boven de afvalbak... En opeens schiet het me te binnen! De vergelijking tussen dit pak yoghurt en Martin Fitzmaurice was me plotsklaps duidelijk!

Alles heeft een houdbaarheidsdatum en die moet je niet overschrijden. Fitzmaurice had de eer al veel eerder aan zichzelf moeten houden, maar net als mijn pak yoghurt kon hij dit niet. Klonk zijn "Let’s play darts" eerst fris en oprecht, op het laatst werd het zielig. De houdbaarheidsdatum was overschreden. Hij was de mastercaller die op zijn eigen manier vooral respectvolle woorden aan de verliezende partij besteedde, maar de sleet zat erop en het routineus opzeggen van zijn teksten werd eentonig en langdradig.

Tijd voor verfrissing. Iedereen zag het, behalve de mastodont zelf. Als een oud circusaapje stond hij kwijlend en zelfbevredigend zijn laatste kunstje te vertonen. Niemand greep in. Je kon aan zijn gezicht zien hoe zuur de yoghurt was. De slagroom en de suiker deden hun eigen ding, onafhankelijk van wat eens het toetje was.

Jarenlang heeft Martin gecalled, aangekondigd, bijnamen verzonnen en het publiek opgewarmd met gepaste en ongepaste mopjes en dit laatste werd hem als vader van het darten fataal.

"Are you ready?". Ja we waren er klaar voor en klaar mee. Exit Martin Fitzmaurice. Ik sta nog steeds met mijn over de datum pak yoghurt in mijn handen en resoluut gooi ik het in de afvalbak. Ik spring op mijn fiets, ga naar de supermarkt, haal een nieuw pak en vlak voor ik het openmaak vraag ik: "Are you ready?"

Harm Mol
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws