Home algemeen nieuws Achter de Oche met Aileen de Graaf

Achter de Oche met Aileen de Graaf

AileendeGraaf

Deze week in de rubriek “Achter de Oche” het interview met Aileen de Graaf. In dit interview komt o.a. naar voren dat ze slechts twee toernooien bij de jeugd heeft kunnen meegooien, dat ze gooit met dartspijlen van Jelle Klaasen en dat ze graag hoopt deel te nemen aan de Lakeside.

Je naam: Aileen de Graaf
Geboortedatum: 25-4-1990
Woonplaats: Bunschoten, Spakenburg
 
Ben je getrouwd, verliefd of samenwonend: Ik woon samen met mijn vriend en ben verliefd.
Met wie: William Triep
Dart je partner ook: Ja
Hoe en waar heb je jouw partner leren kennen: Ik heb mijn vriend 4 jaar geleden leren kennen, via een vriendin van mij. Mijn vriend is namelijk de broer van mijn vriendin.
 
Wat is je favoriete film: Ik heb geen favoriete Film.
Wat is je favoriete muziek: Mijn favoriete muziek is uit de jaren 70/80 en 90. bv van Queen dit vind ik goede muziek.
 
Met welke pijlen speel je: Jelle Klaasen pijlen, 25 gram.
Ben je tevreden over je pijlen: Ja.
Wissel je regelmatig van darts: Ik heb wel eens met pijlen gewisseld maar ik dart nu sinds een jaartje met deze pijlen.
Wat is je lievelings bord? Ik heb geen lievelings bord.

Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Via mijn vriend.
Wanneer was dit (hoe lang speel je): Ik ging wel eens een pijltje gooien bij mijn vriend en hij zag dat ik talent had en schreef mij daarom in voor de Dutch Open Jeugd in 2008. Dit was mijn eerste toernooi en ik werd meteen 3e. Mijn tweede toernooi was het Open Antwerpen bij de meisjes en hier werd ik 2e. Een maand later werd ik 18. Dit zijn daarom mijn enige toernooien bij de jeugd geweest. De volgende toernooien moest ik bij de dames darten en ik merkte meteen dat het niveau een stuk hoger ligt. Maar gelukkig gaat het tot nu toe allemaal lekker en zijn de resultaten boven verwachting.

De afgelopen jaren is de dartswereld geheel op z`n kop gezet, hoe denk jij dat deze dartwereld er over 5 jaar uitziet? Ik denk dat darten steeds minder populair wordt door minder media-aandacht.

Hoe denk jij over darts in Nederland: Jammer genoeg zijn er steeds minder toernooien die een apart damestoernooi organiseren. Dit is wel te begrijpen, aangezien er voor sommige toernooien nog geen 10 vrouwen mee doen. Dan is het logisch dat de organisatie dit toernooi laat vervallen. Ik hoop dat de dartssport in de toekomst weer op TV te zien is en dat op deze manier de sport weer interessanter wordt voor het grote publiek zodat ook de deelnemers-aantallen weer toe gaan nemen. Er zijn genoeg talentvolle darters in Nederland. Hopelijk krijgen deze talenten de kans zich te ontwikkelen tot een wereldtopper.
 
Welke bond heeft jouw voorkeur: BDO, omdat de Lakeside het mooiste toernooi ter wereld blijft.
 
Wie is je favoriete dartspeelster: Saskia van Zoeren, supergezelige meid en we trainen vaak samen.
Wie is je favoriete dartsspeler: Phil Taylor vind ik een topdarter, zoals die laats twee negendarters gooide in een wedstrijd. Dick Koster, en Iwan Bos vind ik ook een leuke goede speler.
 
Heb je veel vrienden/vriendinnen in de dartsport: Ja.
 
Hoe vaak train je: Ik probeer elke dag te gooien, maar vaak niet langer als een halfuurtje. En als ik in het weekend vrij ben, probeer ik naar een toernooi te gaan.
Hoe train je: 501, 170 en dubbels. Ook wel eens andere spelletje zoals jagertje.
Met wie train je het meeste: Met mijn vriend en Saskia van Zoeren.

Hoeveel uren besteed je gemiddeld per week aan darten: Gemiddeld 3 uur per week aan training en daarnaast nog competitie en eventueel toernooien.

Wat is je favoriete toernooi? Lakeside.
Door welk televisietoernooi word jij geinspireerd? Lakeside.

Heb je ooit een 9-darter gegooid: Nee, jammer genoeg niet.
 
Wat is je mooiste hoogtepunt uit je dartscarrière tot nu toe: Het Gesloten Midden Nederland werd in 2008 in Spakenburg gespeeld en ik wist dit toernooi op mijn naam te schrijven. Dit vond ik vooral leuk omdat het in mijn eigen dorpje was.
 
Wat zijn je positieve en negatieve kanten bij het darten?
Positief: Ik vind het lekker om onder druk te darten, een goede tegenstander motiveert me om nog beter mijn best te doen.
Negatief: Het reizen naar de toernooien en het lange wachten tijdens de toernooien

Volg je zelf ook de dartsport in de media: Niet echt.
Wat is je favoriete website: www.dbmn.nl, http://lacodames.forum2go.nl en www.dartfreakz.nl

In welk team speel je: DVDB Spakenburg 1.
Wie is je captain: Van competitie is Iwan Bos.
Welke bond en divisie speel je: Eredivisie DBMN.
Wat is je ambitie in de dartsport: Lakeside winnen.

Waar hoop/wil je staan over één jaar: Ik hoop over een jaar op de lakeside te mogen staan en dan zou het nog mooier zijn om het daar ver te schoppen natuurlijk..