Achter de oche met Dirk van Duijvenbode algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de oche met Dirk van Duijvenbode

Achter de oche met Dirk van Duijvenbode

In deze editie van de 'achter de oche' gaan we naar 's-Gravenzande. De 19 jarige 'Duivee' komt op met Headhunterz&Wildstylez van Music made addict en heeft een relatie met Laura. Naast darten is Dirk van Duijvenbode graag Romein, Galliër of Germaan in het spel 'Travian'. van Duijvenbode is een druk baasje, naast zijn studie business & management in Naaldwijk werkt hij bij een Aubergine kwekerij. De Chili concarne liefhebber gooit met Triple B 27 gram pijlen waar hij erg tevreden mee is. Binnenkort gaat "Duivee" vreemd met een variant van de Triple B, de variant met doorlopende grip van Bull's en één grammetje minder dan zijn huidige.

De rechtshandige van Duijvenbode heeft een voorkeur voor Unicorn Eclipse pro of de Datadart borden. Sinds december 2006 is de 's-Gravezander in aanraking gekomen met het dartsvirus "Een maat van mij kon een leuk pijltje darten en ik wilde altijd met hem trainen en met hem mee dit wilde hij eerst niet omdat ik niet kon darten maar uiteindelijk mocht ik wel mee en ben ik veel gaan trainen". "Duivee" is een liefhebber van open toernooien en is ongeveer 20 uur per week bezig met de dartsport. In zijn beperkte 'trainingstijd' gooit hij wel dagelijks, meestal alleen of met goede spelers uit Den Haag. Uit deze stad komt ook zijn favoriete speler Raymond van Barneveld. van Duijvenbode over 'the man' "hij is m'n held en zonder heb had ik niet gedart". Petra Marcus is zijn favoriete dartspeelster.

Dirk van Duijvenbode heeft tijdens het trainen al eens een perfecte leg gegooid. De DSWN ere divisie speler heeft dubbel 16 als favoriete dubbel en speelt superleague bij The Switch Den Haag. Over één jaar wil van Duijvenbode voor de 3e keer op het PDC jeugd wk staan en een plekje in de Nederlandse selectie bemachtigen. Zijn ambitie is in eerste instantie het bereiken van een tv-toernooi en het uiteindelijke doel is wereldkampioen worden.

Wanneer we Dirk vragen naar zijn mooiste hoogtepunt hoeft hij niet lang na te denken "Winnaar Open Urk 2011 was voor mij een hoogtepunt omdat ik daar een aantal geleden ben begonnen met darten en ik daar een aantal jaar gewoond heb". Ook aan het open Polen heeft van Duijvenbode leuke ervaringen overgehouden. Wilt u meer te weten komen over 'Duivee' volg hem dan op twitter via @Duivee

Zijn sponsoren Vloettax, Arco Fleurs, Oskam Plants en Bull's darts wil Dirk van Duijvenbode bedanken "zij bieden mij de mogelijkheden om te kunnen darten".

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws