Home algemeen nieuws Achter de oche met Jordy Terburg

Achter de oche met Jordy Terburg

Jordy Terburg

Je naam: Jordy Terburg
Geboorte datum: 17-08-1987
Woonplaats: Nijmegen

Ben je getrouwd, verliefd of samenwonend: Verliefd
Op wie: Denise Trouerbach
Dart je partner ook: Ja.
Hoe en waar heb je jouw partner leren kennen: Bij de Monty Python/De Graal in Uden tijdens een toernooi nu zo’n 6 jaar geleden.

Wat is je favoriete film:  Hooligans.
Wat is je favoriete muziek: Van alles als het maar geen Hardcore/rock of Klassiek.

Met welke pijlen speel je: Vrij oude Wayne Mardle pijlen. 23 gram.
Ben je tevreden over je pijlen: Jazeker. Alleen er is 1 nadeel…. ze worden niet meer gemaakt/verkocht.
Wissel je regelmatig van darts: Nee. Ik heb maar 1 setje.

Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Door mijn oudste broer Serge. Mijn ouders waren ’n keer het weekend weg en er was in Groesbeek ’n koppeltoernooi waar mijn broer met ’n vriend ging gooien en de vriendin van mijn broers vriend had geen koppelmaat en toen vroeg mijn broer of ik met haar wilde koppelen. En dat heb ik gedaan. En het ging vrij aardig. En sindsdien dart ik.
Wanneer was dit (hoe lang speel je): Nu zo’n 6 jaar geleden.
De afgelopen jaren is de dartwereld geheel op z`n kop gezet, hoe denk jij dat deze dartwereld er over 5 jaar uitziet?: Nou ik denk dat er door de Grandprix of the lowlands alweer een stap in de goede richting is gemaakt.
Hoe denk jij over darts in Nederland: Qua Toernooi Organisaties/Locaties ligt Nederland ver voor op de rest. Alleen tijdens Dutch Open mogen er wel wat meer zitplaatsen bij komen…

Welke bond heeft jouw voorkeur:  BDO, Ik vind dat de BDO de grondlegger van darts is. Want als je naar de PDC kijkt zijn alle toppers die daar spelen ex-BDO spelers zijn. En de PDC heeft geen jeugd “afdeling”.
Wie is je favoriete dartspeelster: Denise Trouerbach, Omdat ze gewoon mijn TOPPER is!!         Dartspeler: Henny v.d. Ster, Omdat Henny al jaren tegen de top aan hikt. Ik was echt blij dat hij zo ver gekomen was op Zuiderduin Masters afgelopen jaar. En omdat Henny echt een zeer sympathieke, sportieve en gewoon een super darter is.

Heb je veel vrienden in de dartsport: Ik denk het wel. Alleen tijdens de wedstrijden niet maar dat is meestal wederzijds. Maar buiten de wedstrijden wel hoor.
Hoe vaak train je: Mijn training is: Toernooien en competitie gooien. Ik ben niet iemand die alleen aan het bord gaat staan.
Hoe train je: Meestal met 3 pijlen. Haha.
Met wie train je het meeste: Met de mensen die aanwezig zijn. Op de toernooien of tijdens competitie wedstrijden.
Hoeveel uren besteed je gemiddeld per week aan darten: Toch wel tussen de 10 en 15 uur.

Heb je ooit een 9-darter gegooid: Ja.
Indien ja, wanneer: Pfff. Daar vraag je wat. ’n paar jaar geleden. Om de volgende 2 vragen voor te zijn het was bij mij thuis op zolder.
Wie was je tegenstander: het bord
Won je de wedstrijd: van mezelf…

Wat is je mooiste hoogtepunt uit je dart-carrière tot nu toe: Dat ik naar de Winmau en naar de Lakeside kwalificatie mocht. Tijdens de Winmau verloor ik de laatste wedstrijd voordat ik op het podium mocht gooien. Helaas, maar een mooie ervaring rijker!!
Volg je zelf ook de dartsport in de media: Jazeker!!
Wat is je favoriete website: Nu is dat toch wel DARTFREAKZ.nl

In welk team speel je: Voor de RDB speel ik bij De Snor, dit jaar kampioen geworden!!! Voor de Brabantboel bij Monty Python 1, dit jaar 3e geworden.
Welke bond en divisie speel je: Bij de RDB en de BBDB. Beide eredivisie

Wat is je ambitie in de dartsport: Om zo goed mogelijk te worden. En er plezier in te houden.
Waar hoop/wil je staan over één jaar: Ik hoop dat ik dan nog met beide voeten op de grond sta. Haha. Ik hoop/wil niet echt bepaald iets want als dat dan niet lukt ben ik erg teleurgesteld in mezelf.

 

Bezoek ook een

www.jordyterburg.nl (wordt binnenkort geheel geüpdate)