Achter de Oche met de ervaren Belgische Ronny Huybrechts algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met de ervaren Belgische Ronny Huybrechts

Achter de Oche met de ervaren Belgische Ronny Huybrechts

Afgelopen weekend won de ervaren Ronny Huybrechts het Hoofddorp Open en Dartfreakz.nl sprak de sympathieke Belg en legden hem een aantal vragen voor. De grote broer van Kim Huybrechts is niet zomaar 'de broer van' maar kent zelf ook een indrukwekkende dartscarrière die we graag in de spotlight zetten.

Uit onderstaande Achter de Oche komt o.a. naar voren dat Huybrechts al 3 keer een perfecte leg heeft gegooid en dat zijn favoriet 28 jaar geleden de inmiddels overleden Jocky Wilson was.

Naam: Ronny Huybrechts
Bijnaam: The Mean Machine
Geboortedatum: 20 juli 1965
Woonplaats: Antwerpen

Opkomstmuziek: Thunder AC/DC of U2

Ben je getrouwd, verliefd of samenwonend: Samenwonend
Met wie: Nancy Poortmans
Dart je partner ook: Nee

Wat zijn je hobby’s: Liverpool FC kijken.

Wat voor werk doe je: Ik ben magazijnier bij Bravilor. Het gaat hier om koffiemachines.
Is je werk goed te combineren met darts: Ja, als ik verlof wil om te darten, dan is dat zeker geen probleem.

Wat is je favoriete eten: Het liefst eet ik frietjes met een goede steak en champion roomsaus of chinees.

Met welke pijlen speel je: Bristow-darts van 22 gram.
Ben je tevreden over je pijlen: Ja hoor.
Wissel je regelmatig van darts: Ik durf weleens te veranderen maar kom toch telkens weer terug op mijn huidige darts, haha.

Welk dartsbord heeft je voorkeur: De dartsborden bij het wereldkampioenschap in Ierland waren zeer goed. Het waren borden van Bull’s maar welke precies weet ik niet.

Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Toen ik uit het leger kwam had mijn vader een café geopend en via de BBC op televisie zijn we met de dartssport in aanraking gekomen.
Wanneer was dit: In 1984, dus ik dart inmiddels al 28 jaar.

Wat heeft jouw voorkeur, open toernooien of rankings: Dat maakt mij niet uit. Het belangrijkste vind ik dat er genoeg plaats is om te darten en dat de sfeer er goed is.

Wie is je favoriete dartsspeelster: Niemand in het bijzonder maar als ik dan toch een naam moet geven dan is het Deta Hedman. Daar heb ik wel een goede band mee.
Wie is je favoriete dartsspeler: Vroeger was dit natuurlijk Jocky Wilson en tegenwoordig zijn dit Darryl Fitton en natuurlijk mijn broertje Kim Huybrechts.

Hoe vaak train je: Ik probeer toch om 3 keer per week anderhalf á twee uur te trainen.
Hoe train je: Ik train alleen en ik speel dan vooral spellen zoals uitworden, 501, bull’s en ET.
Wat is je favoriete dubbel: Dubbel 16.

Heb je ooit een 9-darter gegooid: Ja, dit is me reeds 3 keer gelukt. Eén keer tijdens een trainingspartij tegen Arnold Paap en twee keer tijdens een training dat ik alleen stond te gooien.

In welk team speel je: DC Monthy (BDB), DC Old Timers (VDF) en L&L Nederhemert.

Wat is je ambitie in de dartssport: Zoveel mogelijk toernooien winnen, haha. Ik wil natuurlijk graag mijn land vertegenwoordigen en hoop ook eens de Lakeside te halen.

Wat is je mooiste hoogtepunt tot nu toe: Dat zijn er toch wel een aantal. Drie keer Belgisch kampioen en Europees kampioen met het Belgisch team maar het Open Dortmund vond ik ook wel speciaal. Verder was ook de finale van het Open Duitsland een leuk hoogtepunt.

Wil je nog iemand bedanken: Ik wil graag mijn familie bedanken voor alle steun en natuurlijk met name mijn vrouwtje voor al het geduld en begrip. Ook een bedankje aan alle mensen die mij supporteren.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws