ADC: Oostenrijkse helden door, Van der Voort en Van Gerwen winnen en diverse verrassingen algemeen nieuws
algemeen nieuws

ADC: Oostenrijkse helden door, Van der Voort en Van Gerwen winnen en diverse verrassingen

ADC: Oostenrijkse helden door, Van der Voort en Van Gerwen winnen en diverse verrassingen

De 10e Euro Tour van het jaar loopt tegen zijn einde en dat betekent dat er vandaag in Wenen de strijd om de grote prijs echt losbarst.

Er waren nog drie Nederlanders over die nog kans maken om zich op het einde van de dag tot Austrian Darts Champion te mogen noemen. Dit waren Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan. De laatste twee genoemden traden als laatst in deze middagsessie tegen elkaar aan voor een kwartfinale plaats. Van Gerwen won deze partij met 6-3 en Van der Voort wist ook de kwartfinale te behalen door Gerwyn Price uit te schakelen.

Hieronder kunt u de wedstrijden uitgebreid teruglezen:

Gerwyn Price (92,55) 1 - 6 Vincent van der Voort (104,09)

Van der Voort mocht de middagsessie aftrappen tegen de geplaatste Price. De eerste leg ging met de darts mee via dubbel 16, waardoor de Nederlander op 1-0 kwam. The Dutch Destroyer ging goed oor en wist in de tweede leg direct een break te plaatsen. Echter kreeg Van der Voort direct een rebreak om de oren via tops. Doordat Price een kans op de 2-2 miste, wist onze landgenoot de voorsprong te behouden. Van der Voort wist in de vijfde leg ook zijn dubbels direct weer te gooien en zo kwam hij op 4-1 tegen de nummer drie geplaatste Welshman. Price was niet in goede doen, want hij miste wederom zijn dubbels en daar maakte Van der Voort optimaal gebruik van en kwam al op 5-1 en dus matchpoint. De Nederlander maakte in de zevende leg direct de partij af door dubbel 2 te gooien.

Adrian Lewis (89,79) 2 - 6 Cameron Menzies (94,16)

Jackpot mocht de partij beginnen tegen de Schot. In 16 darts wist Adrian Lewis zijn eigen te houden via dubbel 10. Ook Menzies wist zijn eigen leg te houden via dubbel 15 en maakte dus 1-1. In de derde leg wist Cameron Menzies een break te plaatsen en daardoor wist hij zijn eerste voorsprong te pakken. Met een 122-finish op de bullseye wist de Schot zijn eigen leg ook nog te houden en was daarmee al halverwege de kwartfinale. Menzies wist maar van geen ophouden en wist via een 56-finish op 4-1 te komen. Met zijn laatste dart wist Menzies tops te vinden om daarmee al op matchpoint te komen. Lewis wist nog wel wat terug te doen door een 14-darter te gooien in zijn eigen leg, maar met een 12-darter wist Menzies 6-2 te winnen van de tweevoudig Wereldkampioen.

Mensur Suljovic (101,95) 6 - 2 James Wilson (94,50)

De eerste leg ging met de darts mee en zo kwam James Wilson in 17-darts op 1-0 voorsprong. Via een 72-finish op dubbel 16 wist The Mensur op 1-1 te komen. Suljovic wist in de derde leg een break te plaatsen via een 68-finish en daarmee pakte hij de 2-1 voorsprong. Met een 14-darter wist The Gentle zijn voorsprong uit te breiden en naar 3-1 te gaan. De vierde leg op rij rijgde Suljovic aan elkaar en zo kwam hij op een 4-1 voorsprong met een 62-finish. Met een 12-darter via een 86-finish deed Wilson wat terug om op 2-4 te komen. Met een 67-finish op dubbel 16 wist Suljovic op matchpoint te komen. Met zijn laatste dart wist de de held van Oostenrijk de winst te pakken via dubbel 6.

Ian White (95,80) 6 - 2 Keegan Brown (89,32)

Keegan Brown mocht deze vierde partij in Wenen beginnen tegen de nummer 2 geplaatste White. In de eerste leg wist Diamond White direct al een break te plaatsen in 14-darts via een 51-finish. Met een 15-darter daaropvolgend via een 97-finish maakte hij ook de 2-0 door zijn eigen leg te houden. In 17-darts wist Brown ook op het scorebord te komen via een 25-finish. Maar White wist de voorsprong van twee legs weer neer te zetten door een 109-finish te gooien voor de 3-1. Deze voorsprong breidde hij alleen maar uit en zo kwam White in 13-darts via dubbel 16 op 4-1. Om op matchpoint te komen wist Diamond White een 137-finish te gooien, waardoor hij dus op 5-1 kwam. Met een 84-finish deed The Needle nog wel wat terug, maar meer dan dat lukte niet meer. White wist namelijk de winst naar zich toe te trekken via dubbel 4.

Rowby-John Rodriguez (89,63) 6 - 5 Mike de Decker (89,14)

De Belg mocht de partij beginnen tegen de thuisspelende en -favoriet Rodriguez. De Decker wist de eerste leg te houden via dubbel 8 om in 16 darts op 1-0 te komen. In 18-darts wist De Decker via een 100-finish een break te plaatsen voor de 2-0. In 14 darts op tops deed Rowby-John Rodriguez wat terug en kwam zo op 1-2. Hij wist de stand vervolgens op gelijke hoogte te brengen door in 18-darts de vierde leg te winnen met een 80-finish. Met zijn derde leg op rij wist de jonge Oostenrijker een prachtige 146-finish te gooien voor zijn publiek en de voorsprong. De Decker trok de stand echter wel weer gelijk via een 126-finish, terwijl Rodriguez op een makkelijkere finish stond te wachten. Met de derde 100+finish wist Little John 101 uit te gooien voor de voorsprong. Hij wist nu ook een gaatje van twee legs te slaan door 47 uit te gooien en daarmee kwam hij op matchpoint. In de negende leg miste Rodriguez drie matchdarts op dubbel 10, waar De Decker van profiteerde en 5-4 maakte. Via een 84-finish wist de Belg zelfs een laatste leg af te dwingen, die uiteindelijk wel de kant van de Oostenrijker uit viel in deze hoogstaande wedstrijd.

Peter Wright (85,98) 5 - 5 Joe Cullen (89,91)

Peter Snakebite Wright mocht deze partij beginnen tegen Joe Cullen en wist in 16 darts dubbel 10 te gooien voor de eerste leg. Cullen wist de stand niet veel later gelijk te maken via een 68-finish op dubbel 2. Met een 50-finish wist de Schot de darts weer met de darts mee te gooien en daarmee kwam hij op 2-1. The Rockstar wist met een 17-darter de stand weer op 2-2 te brengen. In 20-darts wist Peter Wright zijn eigen leg te houden en zo had Cullen een kans op de break laten schieten. Met een 47-finish op dubbel 16 wist Cullen wel de stand weer tot 3-3 te trekken en dus was er nog geen leg tegen de darts in gegaan. De Engelsman miste wederom kansen voor een break, waarna Wright nogmaals een leg wist te houden in 20 pijlen. Doordat Cullen dubbel 2 wist te gooien wist Joe Cullen voor de vierde keer de stand weer op gelijke hoogte te brengen; 4-4 en zo was er nog geen break geweest. Via dubbel 7 wist Peter Wright wederom een breakkans te overleven van Cullen. De tiende leg ging ook met de darts mee en zo werd er een beslissende leg af gedwongen en de vorige 10 legs gingen allemaal met de darts mee. In deze hele gekke wedstrijd waarin Cullen nooit de break kon plaatsen, miste in de laatste leg ook kansen, waardoor Snakebite tops gooide en dus de winst pakte.

Dave Chisnall (83,86) 3 - 6 Ricky Evans (90,63)

Chizzy mocht deze partij beginnen tegen Rapid Ricky Evans en wist de eerste leg te houden via een 72-finish. In 20 darts wist Evans ook zijn eigen leg te houden via dubbel 4. In de derde leg wist Ricky Evans een break te plaatsen via dubbel 12 in 17 darts voor de voorsprong. Deze voorsprong wist hij uit te breidden door zijn eigen leg te houden via een 74-finish; 3-1. Chisnall kwam wel terug tot 3-2 via dubbel 9, maar via een knappe 13-darter op tops wist Evans de voorsprong ruim te houden. Met een 86-finish voor een 14-darter wist Ricky Evans uit te lopen naar Chisnall deed nog wel wat terug door in 13-darts via dubbel 16 tot 5-3 terug te komen, maar een leg later was het over en uit voor de geplaatste speler. Rapid wist namelijk 54 uit te gooien voor de winst.

Michael van Gerwen (92,82) 6 - 3 Jeffrey de Zwaan (994,85)

De strijd tussen de Nederlanders werd begonnen door Jeffrey de Zwaan, maar verloor deze eerste leg doordat Van Gerwen 112-finish gooide in 15 darts. Van Gerwen kwam in 17-darts in zijn eigen leg op een 2-0 voorsprong. In de derde leg gooide de Zwaan een goede leg en kwam in 16-darts via tops terug tot 2-1. Met een 70-finish trok JDZ de stand gelijk tot 2-2. De diesel genaamd De Zwaan was warm, want hij gooide ook nog 87 uit voor een 12-darter om de voorsprong te pakken. Van Gerwen zette de turbo daarna aan en kwam op 3-3 en pakte daarna in 15-darts ook de voorsprong weer terug. Met nogmaals een 15-darter wist Van Gerwen op matchpoint te komen. In de 9e leg wist de beste darter van de wereld op dit moment de winst binnen te hengelen met 6-3.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws