Contenders maken rentree in de Premier League volgend jaar algemeen nieuws
algemeen nieuws

Contenders maken rentree in de Premier League volgend jaar

Contenders maken rentree in de Premier League volgend jaar

Net op het laatste moment meldde Gary Anderson zich af voor de Premier League afgelopen februari. Mede baas van de PDC, Matthew Porter, kwam met het idee voor de Contenders en nadat Barry Hearn na wat onzekerheid een poging gaf, werden de negen Contenders ingelicht.

Uiteindelijk is het uitstekend bevallen en ook komend seizoen mogen de contenders hun opwachting maken in het prestigieuze toernooi, meldt de PDC-voorzitter Barry Hearn tegenover LiveDarts: "De contenders krijgen minstens nog een extra jaar. Het is erg goed bevallen afgelopen Premier League, ondanks dat er geen contender een wedstrijd won'. Zo nam Hearn het voorbeeld van John Henderson, wat geen uitleg nodig heeft met de prachtige wedstrijd in Aberdeen tegen Van Gerwen. 'Ik wil spelers zien als Corey Cadby, Nathan Aspinall, Steve Lennon, Chris Dobey en zo zijn er nog veel meer die doorbreken of op het randje zitten om door te breken. Zij kloppen op de deur", zegt Hearn. "We moeten deze spelers de kans geven om te laten zien wat ze kunnen."

Hearn voegt echter toe dat spelers niet zomaar gekozen zullen worden. "Ik moet een reden hebben om iemand in de Premier League te zetten. Ze moeten een major op zak hebben, of ze moeten tijdens een aantal toernooi in de eindfase terechtkomen. Dat verhoogt de druk om de jongens."

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws