DDM: Wattimena langs Noppert ondanks comeback, Evans is magistraal op de dubbels en vloert Van Trijp algemeen nieuws
algemeen nieuws

DDM: Wattimena langs Noppert ondanks comeback, Evans is magistraal op de dubbels en vloert Van Trijp

DDM: Wattimena langs Noppert ondanks comeback, Evans is magistraal op de dubbels en vloert Van Trijp

De tweede dag van de Dutch Darts Masters in Zwolle is van start gegaan met als eerstde middagsessie. Een plek voor de finaledag werd voor gespeeld. Er waren nog zes Nederlanders in de race om de finaledag te halen, waarvan er drie in de middagsessie in actie kwamen.

In dit artikel richtten we ons op de middagsessie, waarin qua Nederlander Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Danny van Trijp in actie kwamen. Die eerste twee spelers namen het tegen elkaar op in de derde partij van de middag. Daarnaast speelde Danny van Trijp een partij later tegen Rapid Ricky Evans.

Hieronder kunt u de wedstrijden van de middagsessie nog eens rustig teruglezen:

Stephen Bunting (95,43) 4 - 6 Brendan Dolan (97,20)

Dolan mocht de eerste partij in Zwolle aftrappen, maar Bunting wist direct al een break te plaatsen via een 60-finish. Via dubbel 8 wist Bunting een leg later de break te verzilveren voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg wist Dolan in 14-darts op het scorebord te komen via een 68-finish. Vervolgens kreeg de Noord-Ier het ook voor elkaar om Bunting te breaken via een 64-finish. Brendan Dolan kwam in de vijfde leg ook voor het eerst op voorsprong door in 13-darts tops te gooien. De vierde leg op rij voor Dolan werd een feit in de zesde leg, want hij volgde de 13-darter met nogmaals een 13-darter. Terwijl Bunting misschien nog wel dacht terug te komen om weer eens een legje te pakken, wist Dolan 115 uit te gooien en zo was The History Maker nog 100% op de dubbels en stond 5-2 voor tegen de Engelsman. De achtste leg ging wel naar Bunting en hield ook zijn leg daarmee, waarmee het 3-5 werd. In de negende leg miste Dolan zijn eerste dart op de dubbel, waarmee hij de wedstrijd kon winnen. Bunting profiteerde en wist via een break 4-5 te maken. The Bullet miste een kans vanaf 120 om een laatste en elfde leg af te dwingen. Dolan wist nu wel direct de dubbel te gooien en daarmee wist hij te winnen met 6-4.

Simon Whitlock (103,51) 6 - 3 Florian Hempel (93,48)

Florian Hempel mocht de partij tegen The Wizard beginnen, omdat hij het bullen achter de schermen had gewonnen. Whitlock begon erg sterk aan de partij en wist in 11 darts al een break te plaatsen in de eerste leg. De break werd ook al verzilverd door de nummer 11 geplaatste Whitlock, waardoor het 2-0 werd. De Duitser wist in de derde leg op het scorebord te komen via een 50-finish voor de 1-2. Met een 130-finish op dubbel 8 wist Simon Whitlock de voorsprong opnieuw uit te breiden naar een verschil van twee; 3-1. In 15-darts wist Hempel de vijfde leg binnenboord te houden voor de 2-3 stand. De zesde leg werd een prooi voor de debutant op de Euro Tour dit weekend via tops, ondanks dat Whitlock een dart voor de 4-2 miste. Hempel miste een 152-finish op dubbel 16, waarna Whitlock de ene dart op dubbel 4 erin gooide voor wederom een break in het voordeel van The Wizard. In de achtste leg miste Hempel wederom een dart voor de leg, waarna Whitlock dit weer afstrafte en op een 5-3 voorsprong kwam. Met een 80-finish in de negende leg gooide Whitlock de partij in het slot.

Jermaine Wattimena (99,70) 6 - 4 Danny Noppert (96,57)

De tweede beste Nederlander op de wereldranking en de speler die samen met Van Gerwen zal gaan deelnemen aan de World Cup, mocht de partij aftrappen tegen Noppie uit Joure. De geplaatste Wattimena wist in 14-darts de eerste leg te houden, ondanks dat Noppert de partij begon met een maximale 180-score. Noppert miste drie darts voor de 1-1, waarna Wattimena 75 uitgooide voor de 2-0 en een directe break. The Machinegun wist de derde leg ook te houden in slechts 11-darts, waardoor hij al op halverwege was in deze partij. Noppert wist in de vierde leg een statement neer te zetten dat hij nog niet was uitgeschakeld door 167 uit te gooien voor de 1-3 stand. Jermaine Wattimena wist onder druk van Noppert 110 uit te gooien in 15-darts voor de 4-1. Met een 146-finish van Noppert wist hij zijn tweede leg van de dag te winnen en op 2-4 te komen. Danny Noppert wist een 74-finish te gooien in de zevende leg, waardoor hij de break terug had gepakt en nu nog slechts één leg achter liep op Wattimena. Noppie trok de stand gelijk door dubbel 3 te vinden in de achtste leg, waardoor alles nu weer mogelijk was voor de Fries. Wattimena wist echter de voorsprong wel weer te pakken in de negende leg door 96 uit te gooien via tweemaal dubbel 19. Doordat Noppert drie darts miste om een elfde leg af te dwingen, ging Wattimena er met de winst vandoor via dubbel 18; 6-4.

Ricky Evans (94,12) 6 - 2 Danny van Trijp (95,95)

De Nederlander die gisteren zijn allereerste wedstrijd op de Euro Tour wist te winnen van Keegan Brown, mocht de partij tegen de geplaatste Evans aftrappen. Evans wist echter de eerste leg af te pakken van de Nederlander via een 96-finish via tweemaal dubbel 19. Vervolgens wist van Trijp een 13-darter te produceren voor de re-break. Via nogmaals een 13-darter van Van Trijp pakte hij zelfs de voorsprong tegen de Engelsman. Maar de vierde leg ging weer naar Rapid Ricky Evans via een 100-finish via tweemaal tops. De tweede leg op rij voor Evans werd een feit toen hij 118 uitgooide in de vijfde leg. In 16-darts wist Evans voor het eerst in de partij een gat van twee legs te slaan; 4-2. De vierde leg op rij voor Evans wist hij bij te schrijven via een snelle 61-finish op dubbel 8 om daarmee op matchpoint te komen. Na een dubbel 19-dubbel 19 en een dubbel 20-dubbel 20 finish wist Rapid Ricky Evans de achtste leg te winnen via een 125-finish via tweemaal bullseye. Hiermee wist Evans dus met 6-2 te winnen van Danny van Trijp.

Jonny Clayton (92,54) 5 - 6 Dennis Nilson (85,98)

Clayton mocht de partij na een wat langere pauze beginnen tegen de Zweed. Echter was het Ironman die direct een break plaatste doordat de Welshman twee darts voor de leg miste. Clayton wist direct de break weer ongedaan te maken door dubbel 16 te gooien voor de 1-1 stand. The Ferret wist drie darts op tops te missen in de derde leg, wat Nilson niet weerhield van een 93-finish voor de derde break op rij in de partij. De man uit Zweden wist zijn 100% op de dubbels door te zetten in de vierde leg door 84 uit te gooien voor een 3-1 voorsprong. Nilson miste zijn eerste darts op de dubbel, maar doordat Clayton nog niet uit was in 21 darts, wist de Zweed 4-1 te maken tegen de nummer 12 geplaatste Clayton. Clayton wist zichzelf in leven te houden in de partij door via dubbel 8 op 2-4 te komen via een break. The Ferret vocht zich nu helemaal terug in de partij en kwam via dubbel 8 op 3-4 en liep dus zo nog maar één legje achter. Jonny Clayton wist in breaks en in legs gelijk te komen via een 121-finish op de bullseye en daarmee had hij nu zelfs het voordeel in de wedstrijd terug. Jonny Clayton leek iets te hebben gevonden in deze partij wat heeft geholpen, want in de negende leg wist hij een 11-darter te gooien voor zijn eerste voorsprong in de partij te pakken en daarmee wist hij op matchpoint te komen. Nilson wist ondanks wat moeite de dubbel 10 te vinden en er toch nog een beslissende leg uit te slepen. Clayton miste een matchdart op de bull in de beslissende leg die hem fataal werd, want Nilson gooide dubbel 10 voor de winst die hem bijna uit de handen was geglipt.

Gerwyn Price (103,07) 6 - 1 Krzysztof Ratajski (96,00)

The Iceman mocht de partij beginnen tegen de Pool. In 14-darts wist Gerwyn Price de eerste leg binnenboord te houden en kwam dus 1-0 voor. De Grand Slam kampioen wist dubbel 10 te gooien voor de break en een 2-0 voorsprong. Die voorsprong breidde hij uit naar 3-0 niet veel later door dubbel 8 te gooien. Ratajski miste twee darts voor de leg vanaf 74, waarna Price 108 uitgooide voor de 4-0 voorsprong en een 15-darter. De Welshman wist zelfs op 5-0 te komen via een 72-finish op tops, waardoor hij de Pool van top tot teen inpakte. Echter wist Ratajski wel nog een legje te pakken in 13-darts waardoor de partij nog niet helemaal over was. Met een 68-finish wist Price de partij in het slot te gooien, waarna er weer een uitbundige reactie kwam, zoals gewoonlijk eigenlijk.

Darren Webster (86,53) 2 - 6 Rowby-John Rodriguez (92,90)

Rowby-John Rodriguez, de man die gisteren een gemiddelde gooide van bijna 109, mocht de partij beginnen tegen de man die de laatste tijd worstelt met een tennisarm; Darren Webster. De Oostenrijker wist de eerste leg te houden in 18-darts voor een 65-finish. Met een 120-finish van Webster wist hij gelijk te komen tot 1-1 in 15-darts. Met een 78-finish wist Rodriguez de voorsprong weer terug te pakken en zo gingen alle legs tot nu toe nog met de darts mee. Hier kwam een eind aan in de vierde leg toen Little John dubbel 4 gooide voor de 3-1 voorsprong tegen Little Webster. De eigen leg ging ook nog eens naar Rowby-John Rodriguez, waardoor de Oostenrijker een gat van maar liefst drie legs had geslagen en de finaledag in zicht had. Rodriguez had zich op dubbel 14 geparkeerd, maar Webster mocht nog proberen om 156 uit te gooien om in de partij te blijven. Hij gooide deze 156 uit en deelde daarmee een tikje uit aan zijn tegenstander. Echter was het een leg later wel Rodriguez die begon met zes perfecte darts en de zevende leg won in 11-darts om daarmee op matchpoint te komen. Doordat Webster erg veel darts miste in de achtste leg, kreeg Rodriguez kansen toe geschonken en die pakte hij uiteindelijk via dubbel 3 en daarmee plaatste hij zichzelf voor de finaledag in Zwolle.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws