Van Gerwen na harde nederlaag niet naar play-offs, Aspinall, Wright en Anderson wel algemeen nieuws
algemeen nieuws

Van Gerwen na harde nederlaag niet naar play-offs, Aspinall, Wright en Anderson wel

Van Gerwen na harde nederlaag niet naar play-offs, Aspinall, Wright en Anderson wel

Speelronde 16 van de Premier League zal de beslissing brengen in de Premier League Darts. Alleen Glen Durrant was al verzekerd van de plaats bij de play-offs. Gary Anderson, Peter Wright, Nathan Aspinall, Gerwyn Price én Michael van Gerwen konden de laatste vier ook nog bereiken.

Er werd vandaag met heel wat spanning gespeeld worden in Milton Keynes. In de eerste partij wist Price te winnen van Anderson, mede doordat Anderson last had van zijn arm/schouder. Zo hield Price hoop. Michael van Gerwen moest daarna beslist winnen, maar deed dat niet. Hij speelde erg slecht en Gurney wist de dubbels wel te gooien en knikkerde Van Gerwen uit de play-offs. Daarmee was Gary Anderson én Peter Wright verzekerd van de play-offs. De laatste plek voor de play-offs ging tussen Price én Aspinall. Aspinall moest nog spelen én moest minimaal een punt halen tegen Durrant. Aspinall speelde ijzersterk en pakte al snel een grote voorsprong, die hij niet meer afgaf. Zo wist Aspinall de winst te pakken, waardoor hij op de derde plek eindigde in de stand. Durrant was al verzekerd van de eerste plek met de 25.000 pond als bonus. Hij speelt bij de play-offs tegen Gary Anderson en Aspinall tegen Wright voor de Premier League 2020 titel.

Deze hele spannende avond nog eens rustig teruglezen.

Gerwyn Price (107,70) 8 - 3 Gary Anderson (83,39)

Gerwyn Price mocht deze eerste partij aftrappen tegen de Schot. Via dubbel 4 wist The Iceman ook meteen zijn eerste eigen leg te houden. In de tweede leg miste Price een kansje op tops vanaf 142, waarna Anderson zichzelf redde met een 110-finish voor de 1-1. Anderson wist in de derde leg te profiteren van missers van Price, waardoor hij de break pakte. In de vierde leg wist Gerwyn Price direct de break weer ongedaan te maken via dubbel 10. Price wist zijn eigen leg te houden door tops te gooien voor een 13-darter. In de zesde leg wist Price zijn eerste break te realiseren, waardoor hij op 4-2 kwam met een 14-darter. Hij verzilverde de break met een 11-darter, waardoor hij op maar liefst 5-2 kwam. Anderson leek last te hebben van zijn arm en Price maakte daar optimaal gebruik van. Anderson miste een 122-finish op de dubbel 7, waarna Price dubbel 20 gooide voor de 6-2 voorsprong. In de negende leg liet The Flying Scotsman nog wel even van zich horen door een 170-finish te gooien. Daarmee brak hij de Welshman ook. Echter bleek de opleving van korte duur, want Price herstelde via dubbel 10 om op 7-3 te komen. Met een 100-finish wist Price de partij af te sluiten in zijn voordeel, waardoor het nu afwachten was geblazen voor hem.

Daryl Gurney (91,04) 8 - 2 Michael van Gerwen (91,74)

Van Gerwen mocht de partij tegen de hekkensluiter beginnen, maar SuperChin wist direct een break te plaatsen via dubbel 20 in 16 pijlen. Gurney wist een leg erna de break te verzilveren via dubbel 10, terwijl Van Gerwen een 110-finish op dubbel 16 had gemist voor de re-break. In de derde leg wist Van Gerwen niet te profiteren van vele missers van Gurney, want hij miste zelf ook een zestal pijlen op de dubbel. Gurney wist daarmee nog een break te plaatsen. Daryl Gurney wist de eigen leg daarna 78 uit te gooien om de voorsprong nog meer uit te breiden. Daryl Gurney is de naam, want in de vijfde leg wist hij nogmaals een break te plaatsen met een 121-finish, tegen de man die deze partij moest winnen om nog door te kunnen. Michael van Gerwen creëerde een kans op dubbel 19 voor de re-break, maar miste, waarna de wet van Murphy van toepas kwam, want Gurney maakte er met een 90-finish 6-0 van. Van Gerwen kreeg het pas in de zevende leg voor elkaar om een leg op het bord te krijgen. Dat deed hij in stijl met een 121-finish. Kon de comeback plaatsvinden? Daryl Gurney wist in ieder geval het eerste punt te pakken via dubbel 10, waardoor Van Gerwen het steeds somberder ging inzien. Echter met een gelijkspel zou Van Gerwen de play-offs ook nog kunnen halen. Daarom hield hij toch nog even zijn eigen leg voor de 7-2. Maar in de 10e leg moest Van Gerwen het hoofd toch buigen, want Gurney gooide 104 uit voor de winst én om Van Gerwen definitief van de play-offs af te houden.

Peter Wright (96,62) 8 - 5 Michael Smith (94,33)

Snakebite, die door de nederlaag van Van Gerwen nu verzekerd was van de play-offs, mocht de partij beginnen tegen Smith. Wright hield de eerste leg via een 65-finish. Met een 128-finish wist Smith op gelijke hoogte te komen in de tweede leg. De derde leg ging ook met de darts mee met een 16-darter via dubbel 2. Wright wist niet veel later de eerste break in de partij te plaatsen door met zijn laatste pijl de dubbel 8 te gooien voor de 3-1. Wright verzilverde de break in 14 pijlen voor de 4-1. Smith bleef wel in de partij door 70 uit te gooien en kwam daarmee op 4-2. Ook de zevende leg ging met de darts mee, waardoor het 5-2 werd in het voordeel van Wright. Wright wist in de achtste leg nog een break te plaatsen, waardoor het via dubbel zestien 6-2 werd. Wright verzilverde niet veel later de eigen leg ook nog, waardoor hij het eerste punt pakte en op 7-2 kwam. Wright miste in de 10e leg een kansje om het ook direct af te maken. Smith hield de eigen leg daardoor alsnog en kwam op 3-7. In de elfde leg wist Smith een break te plaatsen via dubbel 20, waardoor hij de achtervolging had ingezet. Kon hij een 'Durrantje' doen? BullyBoy wist er met een 87-finish ook nog 5-7 van te maken, terwijl Wright twee matchdarts had gemist. Smith kon nog een legje gaan pakken, maar miste deze. Wright maakte het daardoor af via dubbel 16.

Nathan Aspinall (101,46) 8 - 2 Glen Durrant (100,15)

The Asp mocht de partij tegen de koploper Durrant beginnen en hij moest minimaal een punt pakken om Price uit de play-offs zone te houden. Durrant miste een kansje voor de break vanaf 76, waardoor Aspinall de 1-0 alsnog pakte via dubbel 8. In de tweede leg miste Durrant een 144-finish op de dubbel, waardoor Aspinall met een 56-finish een break plaatste naar de 2-0. Aspinall hield de leg erna via dubbel 16 ook nog en kwam op 3-0. Dit goede begin van Aspinall zorgde ervoor dat hij steeds meer geloof kreeg dat hij de play-offs kon gaan halen. Durrant wist wel in de vierde leg op het scorebord te komen met een 72-finish in 15 darts; 3-1. Via dubbel 16 wist Aspinall de voorsprong weer uit te breiden naar drie legs; 4-1. Met een 170-finish wist Nathan Aspinall nogmaals een leg bij te schrijven, waardoor hij nog maar twee legs nodig had om de play-offs in te gaan. Hij verzilverde de break ook nog en kwam met dubbel 4 op een belangrijk moment terecht, waarbij hij nog maar één leg nodig had. Durrant pakte nog wel een legje met een 127-finish om op 2-6 te komen. Aspinall had nog steeds maar één legje nodig en in de negende leg kreeg hij het voor elkaar met een 124-finish, waarna de ontlading kwam bij Aspinall. Glen Durrant kreeg het niet voor elkaar om de dubbel erin te gooien een leg later, waardoor Aspinall via dubbel 8 de volle buit ook nog pakte. Daarmee eindigde hij ook nog derde in de stand.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws