Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts algemeen nieuws
algemeen nieuws

Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts

Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts

De World Cup of Darts start op vandaag, met een nieuw ogend Nederland die de Wereldtitel gaat proberen te behouden in de Barclaycard Arena te Hamburg. Diverse spelers spraken met de PDC over hun vooruitblik op het prestigieuze toernooi.

Michael van Gerwen

Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts

Nederland met Van Gerwen en Wattimena treffen in hun eerste ronde partij het Spaanse duo Cristo Reyes en Toni Alcinas. Van Gerwen is ervan overtuigd is de titel te behouden:

"Met alle respect voor Raymond, denk ik dat Jermaine zijn plaats verdient", zei Van Gerwen, die naast Van Barneveld drie keer het toernooi heeft gewonnen. "Ik ben dol op records houden en dit zou een speciale zijn. Het zou iets speciaals zijn als Nederland Engeland zou passeren in het aantal van Wereldtitels en ik ben echt vastbesloten om dat te doen. Ook voor mezelf zou het me een niveau brengen op titels met drie geweldige World Cup-spelers en als ik dat doe, heb ik de kans om volgend jaar ook dat record te verbreken."

Michael Smith

Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts

Het Engelse duo dat bestaat uit Rob Cross en Michael Smith spelen dit jaar voor de eerste keer met elkaar en gaan in de eerste ronde spelen tegen het hoog aangeschreven Filipijnse duo Lourence Ilagan en Noel Malicdem. Voor Cross is dit de tweede keer dat hij mag proeven van de World Cup, die samen met Dave Chisnall in 2018 de kwartfinales bereikte. Dit jaar is het Smith doie zijn land mag gaan vertegenwoordigen en hij geniet van het vooruitzicht om voor de eerste keer aan een Engeland-shirt te trekken:

"Ik kan niet wachten om mijn land te vertegenwoordigen, het zal een van de meest trotse momenten in mijn carrière zijn", zei Smith. Zelfs als ik later in de ranglijst zou vallen en dit de enige kans blijkt te zijn die ik voor Engeland mag spelen, zal ik er altijd met trots op terugkijken. Iedereen wil zijn land vertegenwoordigen in elke sport en vorig jaar deed ik er alles aan om in het team te komen, het was een van mijn grootste doelen. Ik denk dat we een goede kans hebben om het goed te doen, Rob had een geweldig Premier League-seizoen, terwijl ik niet slecht speelde maar mijn dubbels mij teleurstelde. Mijn scores wasren er, maar ik had ongeveer12 darts nodig om een ​​leg te winnen, wat geen juiste weergave was van hoe goed ik eigenlijk op de dubbels ben en kan zijn en nu moet ik dat bewijzen."

Simon Whitlock

Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts

Simon Whitlock en Kyle Anderson zullen voor de vierde opeenvolgende keer de Australische eer hooghouden en Whitlock geeft toe dat het een van de grootste teleurstellingen van zijn carrière zou zijn als hij nooit de titel voor zijn land zou winnen:

"Elk toernooi is belangrijk, maar deze is echt speciaal voor mij", zei Whitlock bij de drie andere gelegenheden tot de halve finale. "De finale nederlaag in 2012 deed me echt pijn, maar ik heb nog steeds de kans om het te winnen. Paul (Nicholson) en ik waren een sterk team en de titel was er voor ons om te winnen, maar we misten onze kans. Dat voedde mijn honger om het evenement te winnen. Het zou enorm zijn voor Australische darts. Ik heb een goede klik met Kyle opgebouwd en ik denk dat we als team klaar zijn om onze beste darts te spelen in wat ik denk dat een heel open toernooi is dat we elke kans hebben om te winnen."

Paul Lim

Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts

Een legendarisch figuur in de historie van het darten, Paul Lim, die 65 jaar is, gaat opnieuw een team vormen met Harith Lim voor Singapore tijdens de World Cup. Het duo is optimistisch na het verslaan van Schotland in 2017 om nu ook Wales te verrassen:

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat de kans voor een lager gerangschikt land om een ​​geplaatst land te verslaan in de openingsronde ligt", vertelde Paul Lim aan The Darts Show Podcast. "Het is een moeilijk format voor spelers die niet te vaak samen spelen, maar bij soft-tip darts spelen we de hele tijd koppel. Je went veel meer aan elkaar dus misschien geeft het ons een beetje meer een kans in de eerste ronde. We moeten goed beginnen, in de flow komen en ze de paniekknop laten raken."

Na bijna 40 jaar in de professionele darts wereld speelt Lim nog steeds op de PDC Asian Tour, waarmee hij zich kwalificeerde voor het Wereldkampioenschap 2018/19. Lim blijft ook soft-tip darts spelen in een altijd druk schema en de voormalige kwartier-finalist van World Matchplay verklaarde dat zijn liefde voor het darten zo sterk is al nooit tevoren:

"Ik voel nog steeds dezelfde liefde en passie voor het darten als nooit tevoren. Vroeg of laat weet ik dat het tot een einde zal komen, dat is het leven, maar ik heb nog steeds veel hart in het spel, ik hou zoveel van darten en ik heb nog steeds die passie. Ik word nog steeds opgewonden, zelfs nu ik in toernooien speel, nieuwe spelers ontmoet en als ik met pensioen ga zal ik zeker betrokken blijven bij de sport. Ik denk dat ik nog een paar jaren heb en ik hoop dat ik er het beste van kan maken. Darts leeft overal en ik ben erg blij dat we een PDC-steel tip-circuit hebben in Azië. De sport wordt hier veel meer getoond op tv en iedereen wil inbreken in het Wereldkampioenschap of de Wereldbeker Darten, ik denk dat het zeker zal blijven groeien."

Dimitri van den Bergh

Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts

Dimitri van den Bergh zal dit jaar zijn Belgische shirt voor de tweede keer aan mogen trekken. Samen met Kim Huybrechts behoort team België tot de favorieten voor de Wereldtitel. Dimitri vertelt tegenover The Darts Show hoe hij uitkijkt naar de World Cup:

"Ik heb er het volste vertrouwen in. Ik heb mezelf goed voorbereid. Eerlijk gezegd is Kim uitstekend in vorm op dit moment, dus ik ben zeer positief gestemd voor de World Cup. Ik kijk er erg naar uit om mijn land te vertegenwoordigen en weer koppels te spelen met Kim. Het is altijd speciaal wanneer je het shirt van je land mag aantrekken."

"We gaan Hong Kong zeker niet onderschatten, want Royden Lam kan goed gooien. Als Kim en ik beter aan het toernooi beginnen dan vorig jaar en dan ons niveau naderen van het restant van dat toernooi, dan geef ik ons een goede kans om ver te komen."

"Kim en ik hebben veel koppeltoernooien gespeeld in het verleden. We weten van elkaar wat onze favoriete dubbels zijn en hoe wij elkaar vertrouwen moeten geven. Soms opbeurende woorden en anders is een vuistje genoeg. Soms zeg ik iets tegen Kim om zijn focus weer goed te krijgen. Hij doet hetzelfde ook bij mij. Wij kennen elkaar al sinds mijn geboorte. Ik ben met Kim en Ronny opgegroeid. We zijn dus niet enkel vrienden, het is meer een familie."

Mindaugas Barauskas

Diverse spelers blikken vooruit op de BetVictor World Cup of Darts

Litouwen treft in de eerste ronde Nieuw-Zeeland met Cody Harris en Haupai Puha als spelers, geen makkelijke loting. Darius Labanauskas en Mindaugas Barauskas vertegenwoordigen hun land en Barauskas blikt vooruit:

"Ik denk dat het wel mogelijk is om van hun winnen, maar in de sport kun je zulke dingen nooit plannen. Sommige wedstrijden win je en sommige wedstrijden verlies je. Dat is waar sport over gaat. Het belangrijkste wat we kunnen doen, is ons concentreren en goed spelen. De jongens uit Nieuw-Zeeland zullen absoluut laten zien waar ze van gemaakt zijn en zullen ons zeker niet laten winnen zonder een gevecht, vooral als ze een lange reis afleggen om te spelen."

"We speelden voor het eerst koppeltoernooien in Litouwen, waarin we vaak eerste werden. We hebben ook gouden medailles gewonnen tijdens koppeltoernooien in Letland. Het meest interessante toernooi voor ons was de Swedish Open Doubles, toen we het eerste jaar de finale verloren, maar het jaar daarop wonnen we de finale wel, ondanks dat we betere en meer ervaren tegenstanders hadden dan het voorgaande jaar."

Bron: PDC Darts, The Darts Show en Dartsactueel

Tijdens de World Cup of Darts organiseren we in samenwerking met Poules.com en Dartwinkel.nl weer een leuke gratis Dartpoule. Je maakt kans op leuke prijzen en je voorspellingen invullen kan hier.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws