Home algemeen nieuws GDO: Hughes en Price in krakers door en alle Nederlanders van de...

GDO: Hughes en Price in krakers door en alle Nederlanders van de middagsessie sneuvelen in Saarbrücken

PDC: LAWRENCE LUSTIG

Het vierde Euro Tour toernooi van het seizoen is gisteren afgetrapt met de eerste ronde. Vandaag komen de geplaatste spelers de winnaars van gisteren tegen. Er wordt vandaag een middag- en avondsessie gespeeld met in dit artiekel alles over de partijen in de middagsessie.

Tijdens deze middagsessie kwamen drie Nederlanders in actie. Vincent van der Meer, Jeffrey de Zwaan en Jerry Hendriks waagden een poging om de finaledag te halen.

Hieronder kunt u alle wedstrijden nog eens rustig teruglezen:

 

Darren Webster (93,65) 6 – 3 Vincent van der Meer (87,66)

Webster mocht de sessie aftrappen tegen de Nederlander. In 18 darts wist de Engelsman zijn eigen leg te houden via dubbel 4. In de tweede leg wist Vincent van der Meer zijn eigen leg niet binnenboord te houden en gaf deze af aan Webster die deze tweede leg in 13 darts uitgooide. De derde leg ging met de darts mee en zo kwam The Demolitionman op 3-0. In 13-darts op dubbel 10 wist Van der Meer in de vierde leg ook zijn eigen leg te houden. De vijfde leg ging via een break naar de Nederlander, waardoor hij zich weer in de partij had gevochten. De zesde leg ging echter weer naar de Engelsman, waardoor het 4-2 werd in 15 darts. Darren Webster wist een leg later op matchpoint te komen, door in 16 darts de zevende leg te pakken. Van der Meer wist de patij nog even te verlengen en gooide dubbel 8 voor de 3-5 stand. De negende leg ging naar Webster, waardoor de nummer 15 geplaatste Engelsman zich als eerst plaatste voor de finaledag.

 

Simon Whitlock (95,54) 4 – 6 Jamie Hughes (99,17)

The Wizard mocht deze potentiële kraker aftrappen, want hij had de bull gewonnen achter de schermen. Whitlock wist zijn eigen leg te houden in 15 darts via een 52-finish. Met een 14-darter trok Hughes de stand gelijk in de partij. Doordat Whitlock zijn eigen leg niet wist te houden, kreeg Hughes een kans voor de break en pakte deze via dubbel 8. De nummer 14 geplaatste Whitlock wist echter wel direct terug te breaken en kwam dus op 2-2. Met een 110-finish wist Hughes voor een derde break op rij te zorgen in de vijfde leg. In de zesde leg miste Hughes een 142-finish op tops, waarna Simon Whitlock een 164-finish uit de hoge hoed toverde voor de 3-3. Door zijn eigen leg te houden wist Simon Whitlock ook nog de voorsprong te pakken in de zevende leg doordat hij tops gooide. Via een 12-darter wist Jamie Hughes de stand wederom gelijk te trekken en reageerde dus sterk op de goede reeks van Whitlock. Het was de Engelsman die op matchpoint kwam via dubbel 16. De tiende leg van de partij werd uiteindelijk de laatste van de partij, want Hughes wist dubbel 9 te vinden voor de 6-4 winst.

 

Joe Cullen (86,65) 6 – 1 Jerry Hendriks (81,00)

De Nederland mocht de partij aftrappen tegen de geplaatste Cullen. Via een 64-finish wist The Rockstar direct al een break te plaatsen en dus de Nederlander op achterstand te brengen. De tweede leg ging met de darts mee en zo kwam Joe Cullen op 2-0. In 14 darts wist Cullen op 3-0 te komen via dubbel 10. In de vierde leg wist Cullen zijn vierde maximale 180-score te gooien en uiteindelijk wist de Engelsman deze leg ook te winnen via dubbel 8 met zijn laatste dart in de hand. Jerry Hendriks wist in de vijfde leg dan op het scorebord te komen via een 97-finish op tops voor de 1-4. Hendriks kreeg het niet voor elkaar om ook de break te pakken, waardoor Cullen zijn eigen leg toch hield en op een 5-1 voorsprong kwam en dus nog slechts een leg nodig had voor de winst tegen de Nederlander. The Rockstar wist de partij af te maken in de zevende leg via een 126-finish op de bull.

 

Daryl Gurney (91,63) 6 – 2 David Pallett (83,30)

Na een geweldige opkomst van beide speler mocht Pallett de partij aftrappen tegen de nummer 12 geplaatste Noord-Ier. Pallett miste een aantal darts om zijn eigen eerste leg te houden, waarna Gurney dubbel 5 gooide voor de break. SuperChin wist vervolgens zijn eigen leg ook nog eens te houden, waardoor hij op 2-0 kwam via dubbel 16. Pallett miste een kans om op het scorebord te komen, waar Gurney van profiteerde en nogmaals een break wist te plaatsen. De man met zijn zogenaamde grote kin wist in de vierde leg een mooie 13-darter te gooien via dubbel 14. Via dubbel 11 wist David Pallett in de vijfde leg op het scorebord te komen. In de zesde leg stond Pallett op 170 en wanneer hij tweemaal triple 20 had gegooid, zocht hij contact met het publiek. Hij gooide vervolgens een single 18, wat het publiek niet zo leuk vond. Gurney profiteerde later en kwam op 5-1. Pallett bleef de showman, maar pakte nu wel de zevende leg via dubbel 8 en kwam op 2-5. Met een 121-finish op de bull wist Gurney de partij af te ronden, waarna beide heren nog goed konden lachen. 

 

Adrian Lewis (94,65) 6 – 3 James Richardson (96,25)

Jackpot Lewis mocht de vijfde wedstrijd van de sessie beginne, zo was beslist achter de schermen. In 16 darts wist Lewis de eerste leg te houden op dubbel 9. In 18-darts wist Richardson 88 uit te gooien voor de 1-1 stand. Lewis wist in de derde leg wederom de voorsprong te pakken via een 78-finish. In de vijfde leg wist Lewis de trend van eigen legs houden te verbreken via een 146-finish op dubbel 13, nadat zijn landgenoot een pijl voor de 2-2 had gemist. Via een 96-finish wist de nummer zeven geplaatste Lewis zijn tegenstander op een nog grotere achterstand te zetten van drie legs. Een leg later wist Richardson het gat weer te verkleinen naar twee, door 25 uit te gooien. Adrian Lewis wist in 16 darts een leg later op matchpoint te komen. James Richardson wist de partij nog even te verlengen door dubbel 10 te vinden in de achtste leg van de partij. Lewis wist in de negende leg 84 uit te gooien via de klassieke bull manier en wist daarmee de partij naar zich toe te trekken.

 

Gerwyn Price (100,07) 6 – 5 Steve Beaton (89,53)

De man die gisteren een negen darter wist te produceren mocht vandaag de partij aftrappen tegen de nummer drie geplaatste Gerwyn Price. Met een 103-finish op dubbel 16 wist wist The Bronzed Adonis de eerste leg te houden. In 13-darts wist Price de stand op 1-1 te brengen. Price had zich in de derde leg op tops geparkeerd, maar daar bleek hij niet veel aan te hebben toen Beaton 76 uitgooide voor de 2-1. In de vierde leg wist Beaton de eerste break van de wedstrijd te plaatsen via zijn tweede 103-finish van de dag. Gerwyn Price herpakte zich goed en wist 111 uit te gooien voor de re-break. In de zesde leg verrekende Price zich vanaf 25, waar Beaton van profiteerde voor de 4-2 voorsprong via een 65-finish. Ondanks dat Price zich niet uitbundig uitte in deze wedstrijd, gooide hij toch goed en wist in de zevende leg een 15-darter te produceren voor 3-4. De Welshman wist echter ook nog eens 4-4 te maken via een 140-finish op dubbel 10. Ook hierna zagen we geen uitbundige reactie van de man waar we dat toch wel van verwachten. Steve Beaton wist in de negende leg van de wedstrijden wederom het voordeel te pakken via een geweldige 167-finish, waarmee hij nog steeds 100% was op de dubbels. Price reageerde met een 12-darter en wist dus een laatste leg af te dwingen. In de laatste leg liet Beaton een steekje vallen en Price profiteerde optimaal met een 119-finish voor de winst.

 

Ian White (101,67) 6 – 3 Jeffrey de Zwaan (95,60)

De laatste Nederlander die in deze sessie in actie zou komen, Jeffrey de Zwaan, mocht de partij aftrappen tegen de nummer twee geplaatste Diamond White. White wist ondanks wat moeite de eerste leg af te pakken van The Black Cobra via dubbel één. De Zwaan wist in de tweede leg 74 uit te gooien voor de re-break en daardoor had de Nederlander het voordeel in de wedstrijd al snel weer in eigen handen. De derde break op rij werd een feit wanneer de Engelsman 73 uitgooide via dubbel 8. De nummer één uit Stoke-on-Trent tegenwoordig wist als eerste speler in deze wedstrijd zijn eigen leg te houden en daarmee op 3-1 te komen. Met een 108-finish in de vijfde leg deed De Zwaan datzelfde trucje en kwam op 2-3. Een leg later was het weer Ian White die een gaatje van twee legs verschil sloeg en op 4-2 kwam. De Zwaan wist in de zevende leg dubbel 10 te vinden om nog in leven te blijven in deze wedstrijd. Met een 12-darter wist Diamond White op matchpoint te komen en er was dus nu geen andere uitweg voor De Zwaan dan alle overige legs nog te winnen. Helaas voor onze landgenoot wist hij dit niet voor elkaar te krijgen, mede doordat White zijn tweede 12-darter op rij gooide via een 81-finish op de bull voor de winst.

 

James Wade (96,47) 6 – 5 Luke Humphries (96,55)

The Machine begon de laatste partij van de middagsessie tegen het jonge talent uit Engeland, Luke Humphries. Wade wist de eerste leg te houden via dubbel 20, mede doordat Humphries wat slapjes begon in de eerste leg. Humphries wist met zijn laatste dart dubbel 4 te gooien om de stand gelijk te trekken in de partij. Met een 10-darter op dubbel 18 wist Humphries op 2-1 te komen. In de vierde leg wist Wade een 11-darter te gooien via een 82-finish, waarmee hij op 2-2 kwam. Humphries dacht dat kan ik ook en gooide in de vijfde leg een 11-darter via een 81-finish. De jonge Engelsman wist een gaatje te slaan in de zesde leg door 25 uit te gooien voor de 4-2. Wade had zich in de zevende leg vanaf 167 geparkeerd op dubbel 14 en dacht dat hij daar nog wel voor terug mocht komen, maar Humphries wist een 149-finish te produceren voor de 5-2 en dus matchpoint. Wade had de partij nog niet opgegeven, zoals hij (bijna) nooit doet, en wist op 3-5 te komen door dubbel 10 te gooien. Hij wist zelfs nog op 4-5 te komen door tops te gooien en dus was alles nog mogelijk voor de nummer acht geplaatste Wade. De derde leg op rij voor Wade werd een feit toen de ervaren man uit Engeland dubbel drie gooide. De laatste leg van de partij die dus werd afgedwongen door Wade, ging ook nog eens naar James Wade en zo wist hij dus vier legs op rij te pakken voor de winst die bijna onmogelijk leek. 

 

Door: Marcel Bus