Home algemeen nieuws Sublieme Price in thriller voor het eerst langs Van Gerwen en mag...

Sublieme Price in thriller voor het eerst langs Van Gerwen en mag tegen Wright zijn titel gaan verdedigen

Taylor Lanning Photography

Zondag 17 november; tijd voor de finaledag van de Grand Slam of Darts 2019. De regerend kampioen van vorig jaar zit nog altijd in het toernooi, de nummer één van de Wereld, een ‘BDO’-speler en het mooiste karakter van tegenwoordig in de sport.

De halve finales van de Grand Slam of Darts gingen vanmiddag rond de klok van 14.00 uur van start met Glen Durrant tegen Peter Wright. Durrant en Wright begonnen de partij met veel missers op de dubbels. De ene sessie ging naar Wright en de andere weer naar Durrant. Maar het was wel zo dat Wright beter stond te spelen dan Durrant. Duzza kreeg echter wel kansen, maar miste deze veel op de dubbels. Echter bleef de Engelsman vechten en vechten. Wright breidde op het einde van de partij zijn voorsprong steeds meer uit, waarna Durrant nog wel een poging deed tot terug te komen, maar miste één dart voor de 14-12. Vanaf dat moment wist Snakebite de partij te pakken.

De andere halve finale is er ook een om je vingers bij af te likken. Michael van Gerwen zal het hierin opnemen tegen rivaal Gerwyn Price. Price is nog steeds de regerend kampioen in Wolverhampton en versloeg zaterdagavond wederom Anderson, net zoals vorig jaar in de finale. Naast Price is ook Van Gerwen in bloedvorm en zal er dus graag voor zorgen dat Price de titel verliest. Gegarandeerd spektakel dus in de Aldershire Leisure Village te Wolverhampton.

De wedstrijden live te volgen via de RTL7 darts livestream. Hieronder kunt u de wedstrijden ook live volgen of later natuurlijk teruglezen:

 

Peter Wright (97,34) 16 – 11 Glen Durrant (94,28)

Het was Peter Wright die de partij mocht aftrappen, omdat hij de bull had gewonnen achter de coulissen. Een zeer goede leg van beide kanten, zorgde ervoor dat beide heren naar 9 darts op 81 stonden. Het was Wright die die 81 uitgooide via dubbel 13 voor een 12-darter. Beide heren miste in de tweede leg dubbels, maar was het uiteindelijk Duzza die via dubbel 5 de stand op 1-1 bracht. In de derde leg gingen de missers op de dubbels verder en faalde de Engelsman om de break te pakken. Wright kwam met de schrik vrij en kwam weer op voorsprong; 2-1. Wright wist een leg later te profiteren van een mindere leg van Durrant door dubbel 20 te gooien. In de laatste leg voor de onderbreking miste Durrant in een goede leg van hem een 96-finish om terug te komen, maar het werd via tops 4-1.

Na de eerste pauze kwam Durrant met de schrik vrij in de zesde leg door dubbel 7 nu wel te gooien en Wright een kansje miste voor de 5-1. Maar een leg later wist Wright wel de vijfde leg op het bord te zetten door een 45-finish uit te gooien voor een 11-darter. De achste leg ging weer naar Durrant in slechts 13-darts en dus ging het niveau omhoog in deze halve finale. In een matige leg van Durrant leek de negende leg van de partij naar Wright te gaan, maar Durrant wist te profiteren van gemiste dubbels van Snakebite met zijn 8e 100+finish van het toernooi, namelijk 115, waarna er emotie loskwam bij Duzza. De laatste leg voor de tweede pauze ging ook naar Durrant doordat hij de goede vlo door wist te zetten.

Het was echter nog wel Peter Wright die het voordeel in de partij had, want hij mocht als eerst aan de elfde leg beginnen. Durrant miste wel direct een kans om ook maar meteen de voorsprong de pakken, waardoor Wright via tops weer op 6-5 kwam. Glen Durrant wist een leg later 6-6 te maken door vanaf 74 de dubbel 16 nu wel direct uit te gooien. Er ging nogmaals een leg met de darts mee en zo kwam Wright op 7-6. Doordat Durrant een kans miste vanaf 120 om de stand voor de zoveelste keer gelijk te trekken, stapte Snakebite in en maakte 8-6 in zijn voordeel. Durrant kreeg kans na kans in deze sessie maar pakte ze telkens niet. Net zoals in de vijftiende leg ging Wright er daarna alsnog vandoor en kwam 9-6 voor.

Glen Durrant wist echter na de onderbreking een fantastische 143-finish uit te gooien, na een 180-score en zo kwam hij terug tot 7-9. Maar een leg later wist Durrant weer kansen te missen, maar Wright profiteerde niet, waardoor Durrant het gaatje terugbracht naar slechts één leg. In de achttiende leg kregen ook weer beide heren pijlen op de dubbel. Durrant miste tops voor een 71-finish om op 9-9 te komen, waarna de Schot op 10-8 kwam via een 68-finish. Wright wist nogmaals een legje bij te schrijven door 65 uit te gooien en daardoor breidde hij zijn voorsprong weer uit tot drie legs. Weer een kans voor Durrant ging verloren toen hij zag dat hij vanaf 80 een pijl op dubbel 16 naast het ijzer zag zitten en Wright daar van profiteerde, waardoor het nu 12-8 werd.

Na de vierde pauze kwam Wright weer goed uit de coulissen. Hij wist namelijk een 101-finish te gooien voor een 12-darter om de 13-8 op het scorebord te zetten. Maar Durrant bleef een teken van leven aanhouden door een leg later ook de eigen leg te houden via een 86-finish voor de 13-9. Maar een leg later kwam Duzza er niet aan te pas en gooide Wright zelfs nog een prachtige 155-finish voor de 14 legswinst voor hem. Durrant geeft niet zomaar op en wist dus nog maar een leg te winnen via dubbel 16, waardoor hij de 10 gewonnen legs op het bord zette. Glen Durrant wist eveneens nog een breakje te pakken via een goede 74-finish en zo bleven de kansen voor Duzza bestaan, maar was er nog veel werk te verrichten. De drievoudig Wereldkampioen miste één kans om tot 14-12 terug te komen en Wright kreeg ook één dart, maar die gooide die dart wel in de dubbel 16 en kwam daarmee op matchpoint en leek het klaar voor Durrant. En dat werd realiteit in de zevenentwintigste leg van de partij toen Peter Wright zijn eerste matchdart in de dubbel 16 gooide.

 

Michael van Gerwen (101,91) 12 – 16 Gerwyn Price (100,68)

De nummer één van de wereld in Van Gerwen mocht de partij aftrappen tegen de regerend kampioen in Price. Van Gerwen wist de eigen leg gemakkelijk te houden via dubbel 16 en kwam dus op 1-0. Met een klein gelukje wist Price een zesde beurt te krijgen in zijn eigen leg en gooide een 66-finish in twee darts uit. in de derde leg miste Van Gerwen een 132-finish op dubbel 16, waarna Price een geniale 96-finish gooide via dubbel-dubbel en daarmee dus een break plaatste. De Welshman wist na zes perfecte darts de break te verzilveren in uiteindelijk een 14-darter op tops. Michael van Gerwen miste een kans om er 3-2 van te maken, maar faalde driemaal op de dubbel 10 waarna Price de voorsprong uitbreidde naar 4-1.

Het was Michael van Gerwen die prachtig uit de pauze kwam en een 11-darter produceerde voor een re-break op dubbel 14. Van Gerwen zette het goede niveau door en hield ook zijn eigen leg voor de 3-4. Maar ook Price ging zich mengen het geweld van Van Gerwen na de pauze en hield ook zijn eigen leg via tops; 5-3. Met nogmaals een 11-darter van Van Gerwen wist hij de druk vol op Price te houden en werd het 5-4. Price wist echter wel op 6-4 te komen via een mooie 90-finish, waardoor hij het voordeel in handen hield. 

Na de tweede pauze wist Price direct 48 uit te gooien en daarmee pakte hij de break voor de 7-4 voorsprong tegen de nummer één van de wereld. Van Gerwen wist die break direct ongedaan te maken door 121 uit te gooien en zo kwam hij op 5-7. Mighty Mike was niet zo machtig vanaf 100 en kreeg geen pijl om zijn eigen leg te houden, waardoor Gerwyn Price ijzig koel bleef en dubbel 18 gooide voor nogmaals een break. In de viertiende leg misten beide heren dubbels, maar was het uiteindelijk Van Gerwen die dubbel één gooide om tot 6-8 terug te komen. Via een 12-darter wist de Nederlander nu wel zijn eigen leg te houden, wat ervoor zorgde dat zijn achterstand nu nog slechts één leg was.

Na de korte onderbreking stond Price volledig onder druk, maar wist wel een prachtige 130-finish te gooien in zijn eigen leg, terwijl Van Gerwen onder de 100 stond. Maar een leg daarna wist Van Gerwen ook een 100+finish uit te gooien en daarmee kwam hij weer terug tot 8-9 en bleef hij op de hielen van de Welshman. En in de achttiende leg wist Van Gerwen de stand gelijk te brengen op 9-9 en dus waren de kansen van beide spelers weer gelijk. Mede dankzij een rekenfoutje van de scheidsrechter werd Van Gerwen afgeleid daardoor, waardoor Price dubbel 10 gooide en de break voorsprong weer pakte. Een leg later wist Price nogmaals een tikje uit te delen aan Van Gerwen, want hij gooide 104 uit, terwijl Van Gerwen stond te wachten vanaf 80.

Met een stand van 11-9 werd de laatste sessie in gang gezet en kan Gerwyn Price dan voor het eerst Michael van Gerwen verslaan?, is dan de vraag. In ieder geval wist Van Gerwen het gaatje weer naar één leg te brengen. Met een 14-darter en een 57-finish op tops wist Price weer op 12-10 te komen. In de drieëntwintigste leg van de partij wist Van Gerwen de dubbel 10 met zijn laatste pijl te gooien en dus was de spanning nog altijd om te snijden. Een leg later wist Price opnieuw de voorsprong weer naar 2 legs te brengen en zo kwam hij via dubbel 10 op 13-11. Gerwyn Price wist de break te pakken in een o zo’n belangrijke leg, waardoor hij op 14-11 kwam. Van Gerwen miste een kans voor de re-break en Price wist op matchpoint te komen door dubbel 12 te gooien; 15-11. In de leg erna, waarin het niet eens hoefde voor Price, miste The Iceman twee matchdarts en Van Gerwen stapte in, waardoor het 15-12 werd. Maar dan een leg later wist Gerwyn Price dan toch de winst te pakken via zijn favoriete tops en daarmee plaatste hij zich opnieuw voor de finale, die later vandaag te volgen is op dartfreakz.nl

 

Door: Marcel Bus