Home algemeen nieuws Van Gerwen nipt door ondanks matchdart Hamilton en Noppert gemakkelijk door in...

Van Gerwen nipt door ondanks matchdart Hamilton en Noppert gemakkelijk door in Riesa

BOYLE SPORTS WORLD GRAND PRIX 2020 RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 DANNY NOPPERT V RYAN SEARLE DANNY NOPPERT IN ACTION

De finaledag voor de derde en laatste Euro Tour van dit jaar, de International Darts Open 2020 staat op het punt van beginnen. Er zijn nog twee Nederlanders in de strijd voor de titel. Michael van Gerwen en zijn World Cup of Darts partner Danny Noppert. 

Direct in de eerste partij zal Van Gerwen aan de oche komen. Hij neemt het op tegen de oude rot in Andy Hamilton. Als laatste partij in de middagsessie zal de Fries Danny Noppert het op tegen Scott Baker, die niet onderschat mag worden. 

Onder meerdere redenen is dit een belangrijke middag, want ook de plaatsing voor de European Championship staat op het spel. Als je hier klikt, vind je alles over de verschillende scenario’s.

Hieronder kun je de partijen live volgen of later nog eens rustig teruglezen:

 

Michael van Gerwen (88,23) 6-5 Andy Hamilton (81,00)

The Hammer mocht de partij beginnen tegen Van Gerwen. Met een 18-darter wist Mighty Mike direct al een break te plaatsen. Hamilton miste een breakkans vanaf 72, maar Van Gerwen bezweek ook en daardoor maakte de Engelsman alsnog 1-1 via de re-break. De derde break op rij werd een feit in leg drie, want Van Gerwen gooide een 13-darter via dubbel 16. Niet veel later brak Hamilton weer terug naar 2-2. Met een 70-finish in de vijfde leg pakte de Nederlander weer de voorsprong. Voor het eerst in de partij wist Van Gerwen in leg zes een voorsprong van twee legs te pakken door de dubbel 8 te gooien. Hamilton maakte er niet veel later weer 4-3 van. Met een 96-finish in 12-darts wist Van Gerwen op matchpoint te komen, terwijl hij niet super stond te spelen. Hamilton en Van Gerwen misten in de negende leg veel dubbels en uiteindelijk wist Hamilton er toch nog 4-5 van te maken. De tiende leg was de eigen leg van Van Gerwen, maar Hamilton forceerde een 11e leg via een 100-finish. Hamilton miste in die laatste leg een matchdart op de bullseye, waarna Van Gerwen het dan toch afmaakte. 

 

James Wade (97,02) 6-2 Nathan Aspinall (91,14)

Aspinall mocht de partij beginnen tegen The Machine, maar Wade brak direct via dubbel 10. Met een 96-finish werd de voorsprong uitgebreid naar 2-0 door de ervaren Engelsman. Een ijzersterke James Wade wist ook nog een 170-finish te gooien in de derde leg, waardoor hij al een dubbele break te pakken had tegen de runner-up van de Premier League. Wade wist er niet 4-0 van te maken, maar Aspinall dwong af dat het 3-1 werd. Met een hele sterke leg van Wade wist hij er 4-1 van te maken met een 14-darter via een 71-finish. Aspinall brak in de zesde leg terug naar 4-2 met zijn laatste pijl op dubbel 4. Wade brak echter wel direct weer terug en daarmee kwam hij op matchpoint; 5-2. Wade wist meteen te profiteren van dat matchpoint en via een 120-finish pakte hij de 6-2 winst. 

 

Krzysztof Ratajski (102,45) 6-5 Franz Roetzsch (96,80)

De verrassende Duitse qualifier had het recht om de partij te beginnen. Met een 121-finish voor een 12-darter wist Roetzsch meteen van zich te laten horen door zijn eigen leg dus binnenboord te houden. Ratajski wist niet veel later gelijk te maken. Met nogmaals een 11-darter van Ratajski wist hij de voorsprong te pakken; 2-1. De Duitser bleef verrassen en kwam op 2-2 dankzij een 127-finish in 12-darts. Franz Roetzsch pakte in de vijfde leg de voorsprong weer terug met een geniale 170-finish. Hij gooide een gemiddelde van 113 tegen 120 van Ratajski. De nummer vier geplaatste Pool wist wel weer 3-3 te maken na wat moeite op de dubbel 7. Mede dankzij een 180-er wist de Duitser 66 uit te gooien en wist daarmee wederom voor Ratajski te blijven. Zou hij weer voor een verrassing kunnen zorgen? Hij kreeg de kans voor de break in leg acht, maar miste drie darts. Deze eerste fout werd meteen afgestraft en zo werd het 4-4. Roetzsch miste een 68-finish en Ratajski liet daarna zijn spierballen zien door op matchpoint te komen via dubbel 16. Ratajski kreeg het niet voor elkaar in leg 10 om de partij af te maken, waardoor Roetzsch er 5-5 van maakte. In de beslissende leg wist de Pool alsnog de winst te pakken via dubbel 16.

 

Mensur Suljovic (97,57) 6-2 Jamie Hughes (90,57)

The Gentle mocht de partij beginnen tegen Yozza en wist direct een goede leg neer te zetten in 14 pijlen om de 1-0 te pakken. Met een hele knappe 142-finish van de Engelsman wist hij 1-1 te maken, terwijl Suljovic op dubbel 12 geparkeerd stond. De Oostenrijker pakte niet veel later de voorsprong weer via dubbel 8. Met zijn laatste pijl wist de Oostenrijker een break te pakken via dubbel 20; 3-1. Suljovic miste in leg vijf veel dubbels, maar dat werd hem niet fataal want ook Hughes miste. Suljovic wist via dubbel 20 op matchpoint te komen, waardoor het leek voorbij te zijn voor Hughes. Echter, Hughes wist met een 14-darter op dubbel 8 terug te breaken naar 2-5. Via dubbel 8 wist Suljovic het in de leg van Hughes af te maken voor de 6-2. 

 

Ross Smith (94,18) 6-4 Max Hopp (95,79)

De thuisspelende Max Hopp mocht de partij beginnen tegen de tot nu erg sterk spelende Ross Smith. Smith wist direct een break te plaatsen via een 68-finish. Via dubbel 20 breidde Ross Smith de voorsprong uit naar 2-0 in 16 pijlen. Hopp kreeg het niet voor elkaar om in 18 pijlen de eigen leg te behouden, waardoor Smith 3-0 maakte via een 57-finish. Hopp was dus niet in goede doen op de belangrijkste momenten. Via een knappe 51-finish wist Ross Smith de voorsprong nog meer uit te breiden naar 4-0. In de vijfde leg zette Hopp dan even aan om dan toch zijn eerste leg te gaan pakken via dubbel 8. Met een 11-darter wist Smith de voorsprong weer naar vier legs verschil te brengen via een 84-finish in slechts twee pijlen. Ook de zevende leg ging met de darts mee, waardoor de Duitser op 5-2 kwam via dubbel 5. Smith miste in leg acht in eerste matchdart en Hopp had nog niet opgegeven en maakte er via de break 5-3 van. In leg negen maakte Smith een foutje door vanaf 71 niet een pijl op de dubbel te krijgen. Echter, Hopp kreeg 60 niet uit, maar daarna pakte Smith de leg ook niet; 5-4. Met een 120-finish in leg 10 wist Ross Smith de partij alsnog te winnen. 

 

Joe Cullen (89,24) 6-1 Dave Chisnall (82,42)

Dave Chisnall mocht de partij beginnen tegen Joe Cullen en met een 127-finish op dubbel wist hij de eerste leg spectaculair te houden. Cullen gooide daarentegen een erg goede tweede leg en kwam in 14-darts via dubbel 2 op 1-1. Cullen profiteerde in leg drie van missers van Chisnall en brak daarmee naar zijn eerste voorsprong. Chisnall miste de kans voor de re-break, waarna Cullen er 3-1 van maakte via dubbel 2. Met zijn tweede break wist Cullen uit te lopen naar 4-1 dankzij een 113-finish. The Rockstar wist die break een leg later te verzilveren door 48 uit te gooien. Daardoor kwam hij al op matchpoint. Chisnall miste een 80-finish op tops en Cullen wist daardoor de partij in het slot te gooien met 6-1.

 

Michael Smith (94,45) 6-1 Jesus Noguera (93,50)

De nummer 14 geplaatste Michael Smith mocht de partij starten tegen de Spanjaard. Smith hield de eerste leg via dubbel 20 in 15-darts. Via dubbel 5 met zijn laatste pijl wist Smith 2-0 te maken, terwijl Noguera dichtbij was. Dubbel 5 redde Smith weer in de derde leg en kwam via een 15-darter op 3-0. Met een 130-finish op diezelfde dubbel 5 wist Noguera op het scorebord te komen; 3-1. Smith hield een leg later zijn eigen leg via dubbel 10 en kwam zo op 4-1. Noguera miste een kansje om er 4-2 van te maken, waarna Smith met zijn laatste dart dubbel 9 gooide om binnen no-time op matchpoint te komen. In leg zeven maakte Smith het meteen af door tops te gooien, waardoor ook hij naar de kwartfinales ging. 

 

Danny Noppert (92,60) 6-2 Scott Baker (78,27) 

In de laatste partij van de middag kwam de tweede Nederlander aan de oche: Danny Noppert. Scott Baker mocht de partij tegen hem beginnen. Met een 85-finish wist Noppie direct een break te plaatsen met een 17-darter. Met een 100-finish wist de Fries 2-0 te maken, terwijl Baker stond geparkeerd op een dubbel. Baker miste in leg drie de eerste pijl op de dubbel, maar wist in 21 darts niet uit te zijn. Maar ditmaal was Noppert ook niet uit. Baker kwam zo op het scorebord. Niet veel later herstelde Noppert met een sterke 11-darter via een 84-finish. Met een 25-finish op dubbel 8 wist de man uit Joure de voorsprong nog verder uit te breiden naar 4-1. Met zijn laatste dart op dubbel 2 wist onze landgenoot op 5-1 te komen en dus matchpoint. Doordat Noppert zich ‘doodgooide’, wist The Mod te profiteren via dubbel 20 en kwam zo op 2-5. Met een 87-finish in 15-darts in leg 8 wist Noppert als laatst zich te plaatsen voor de kwartfinales. 

 

Door: Marcel Bus