Jan Dekker "Het heeft me goed gedaan en het gaf me veel zelfvertrouwen" algemeen nieuws
algemeen nieuws

Jan Dekker "Het heeft me goed gedaan en het gaf me veel zelfvertrouwen"

Jan Dekker "Het heeft me goed gedaan en het gaf me veel zelfvertrouwen"

Na de vele successen van Jan Dekker in de afgelopen tijd, waaronder ook weer een halve finale plaats bij het Open Wales afgelopen weekend, was het tijd om dit talent weer eens een aantal vragen voor te leggen. Een goed jaar geleden namen we met hem af. Op de vraag wat zijn ambitie was in de dartsport antwoorde hij destijds binnen een aantal jaar te willen meedoen aan een televisietoernooi. Inmiddels heeft hij dit al op een indrukwekkende wijze waargemaakt. In dit interview blikken we terug op afgelopen jaar en vragen we hem naar zijn nieuwe doelstellingen voor de toekomst.

Afgelopen jaar wist je de laatste 16 te halen bij de Winmau World Masters. Hoe was deze ervaring voor je?
Dat was natuurlijk prachtig. Allereerst een geweldige dag op de Lakeside Play-Offs en vervolgens een topdag op de eerste dag van de Winmau World Masters. De vechtlust die ik toonde tegen Adams was tekenend voor het succesvolle weekend. Ik maakte het hem zeer moeilijk en het was daarnaast een tijd geleden dat ik op een groot podium mocht spelen. Het heeft me goed gedaan en het gaf me veel zelfvertrouwen!

Met deze prestatie mocht je deelnemen aan de Lakeside en dit werd natuurlijk de echte doorbraak met een schitterende halve finaleplaats. Hoe heb je dit toernooi beleefd en hoe kijk je terug op dit toernooi?
Het was allemaal nieuw, maar tegelijkertijd voelde ik me op mijn gemak en voelde het alsof ik er al jaren stond. Ik had me voorgenomen ervan te genieten en dat heb ik samen met vrienden, vriendin en ouders dan ook zeer zeker gedaan.

Even een terugblik op afgelopen weekend. Wederom een prachtige resultaat dat aan je prestatielijst kan worden toegevoegd. Hoe heb je afgelopen weekend in Wales beleefd?
Dat is een leuke vraag. Ik verbleef samen met Joey ten Berge van MariFlex op het park in Prestatyn. De zaal was wel oké, maar als je dit park in Nederland had gebouwd waren ze al lang failliet verklaard denk ik. Dit zeg ik even om aan te geven hoe oud en klein de huisjes waren. Desalniettemin heb ik zeker genoten met Joey en de jongens van Oranjebar. Qua prestatie natuurlijk een hele lekkere 3e plaats met mooie overwinningen op Walton(4-0) en Mitchell (4-2).

Ondertussen heb je ook al aan diverse toernooien deelgenomen waarbij je voor Nederland bent uitgekomen. Welk toernooi vond je het leukst en wat is de mooiste prestatie die je hebt neergezet in dienst van het Nederlands team?
Ik heb naar behoren gespeeld op de Six Nations Cup. Een erg leuk toernooi maar men speelt dan alleen in dienst van het team met roundrobin partijen tegen andere landen. De mooiste prestatie daar was het hoogste toernooigemiddelde van alle topspelers (36) en ik heb veel punten voor het land binnen gesleept. De Spring Cup was ook een hele leuke ervaring omdat ik daar meer uren aan het bord kon maken. Een leuk singletoernooi sloot ik af met een derde plaats en daar was ik achteraf wel tevreden mee.

Je bent inmiddels ook als eerste speler opgenomen in het Nederlands team dat zal deelnemen aan de WDF World Cup in Ierland. Hoe is het om als eerste speler te worden geselecteerd hiervoor en heb je een voorkeur voor welke spelers het team zullen gaan aanvullen?
Leuk bericht van de selectie voor het WK. Ik zit in een goede periode en dat wordt gelukkig beloond door de NDB. Over een voorkeur aan spelers ga ik geen uitspraken doen.

Een prachtige lijst van resultaten heb je inmiddels bij elkaar gegooid. Wat zijn voor jouw persoonlijk de top 3 beste prestaties waar je het meest trots op bent?
Mijn derde plaats Lakeside staat ruim bovenaan het lijstje. Mijn hattrick op de NDB-ranking dit jaar was lekker, maar ook mijn MariFlex Open winst was een primeur voor mij en mijn sponsor MariFlex.

Met de winst tijdens het Open MariFlex heb je ook een ticket voor de Zuiderduin Masters weten te pakken en je hebt natuurlijk al deelgenomen aan de Lakeside. Zijn er nog zaken die je wilt bereiken? Kortom ,wat zijn je doelstellingen voor de komende tijd?
Op de korte termijn wil ik de top 8 van de BDO-ranking graag bereiken en wil ik hoge ogen gooien op de Grand Slam of Darts. Volgens mij ben ik de eerste Nederlandse BDO-speler die op dat toernooi mag uitkomen, maar neem het me niet kwalijk als het niet zo is, haha!

Heb je tot slot zelf nog iets toe te voegen aan dit interview?
Als u interesse heeft kunt u eens een kijkje op www.jan-dekker.com of me volgen op de social media websites!
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws