Durrant ondanks matchdarts tegen back-to-back World Champion algemeen nieuws
algemeen nieuws

Durrant ondanks matchdarts tegen back-to-back World Champion

De Lakeside is weer afgelopen. De eerste twee trofeeën waren al weggegeven aan de winnaars van het Jeugd Wereldkampioenschap en het Dames Wereldkampioenschap. Justin van Tergouw en Lisa Ashton wisten hun titel van vorig jaar al te prolongeren en daar kwam vandaag Glen Durrant nog bij. Hij wist in een epische finale, die we nooit meer zullen vergeten, Mark McGeeney te verslaan! De eerste acht set gingen allemaal met de darts mee, maar toen wist Durrant een set van 'Gladiator' af te pakken, waarna hij zijn eigen set ook nog eens hield.

Maar McGeeney bleef vechten en kwam terug tot 6-5 en zelfs tot 6-6. In de laatste set had McGeeney de darts mee en pakte de eerste twee legs. McGeeney miste twee matchdarts en Durrant kwam terug tot 2-2. We gingen dus een tie-break in. De gemiste matchdarts leken bij McGeeney in zijn hoofd rond te spelen, waarna Durrant 4-2 de laatste set wist te pakken voor de titel.

Finale

Glen Durrant (93,87) 7 - 6 Mark McGeeney (86,31)

2-3, 3-1, 0-3, 3-0, 3-1, 1-3, 3-1, 2-3, 3-0, 3-0, 3-1, 1-3, 1-3, 4-2

Mark McGeeney heeft inmiddels het bullen gewonnen en zal dus de finale over een aantal minuten gaan beginnen tegen Glen 'Duzza' Durrant! Na de twee geweldige opkomsten gingen de heren staan voor de eerste set van de finale van Lakside 2018. De nummer twee geplaatste speler wist via 18-darter de eerste leg van de finale te houden. McGeeney wist via een 48-finish direct een break te plaatsen, doordat Durrant nog niet echt warm was gedraaid. Maar via een 14-darter wist 'Duzza' meteen terug te breaken en dat was het bewijs dat hij in de wedstrijd zat. Ook de vierde leg ging naar Durrant via een 68-finish op dubbel 16. We gaan dus meteen een vijfde en beslissende leg in. Na een perfecte wegzetbeurt, waarmee McGeeney zich op tops zette, wist hij tops te gooien met de eerste pijl en pakte daarmee de eerste set van de finale!

De tweede set mag Glen Durrant beginnen en deed dat meteen met de eerste legwinst. Via een 121-finish op dubbel 18 wist de verdedigend Wereldkampioen de eerste leg van de set te pakken. De tweede leg ging ook met darts mee en wist 83 uit te gooien voor de tweede leg. Mede dankzij de tweede 180'er van Durrant wist hij zijn eigen leg te houden via dubbel 8. De vierde leg was een goede leg van Durrant, die McGeeney niet kon bijhouden, waardoor Durrant de set wist te pakken met 3-1 via dubbel 16.

De derde set mag 'Gladiator' opnieuw beginnen en wist via dubbel 10 de eerste leg te houden. McGeeney wist 128 niet uit te gooien voor de break, maar Durrant profiteerde niet door drie pijlen te missen op de dubbel. McGeeney miste nu niet en gooide dubbel 20 uit voor de 2-0 voorsprong in de set, net zoals in de eerste set. Toen kwam Durrant terug in de set, wat nu niet gebeurde. McGeeney leek de derde leg te verliezen, maar door twee goede scores van McGeeney was hij weer helemaal terug in de leg, die hij vervolgens pakte via een 78-finish in twee pijlen, waardoor hij opnieuw de voorsprong in sets pakte!

De vierde set is Glen Durrant zijn set en wist de eerste leg te houden via een mooie 106-finish voor een 15-darter. Durrant wist via een 11-darter een break te plaatsen en op 2-0 te komen in de set. McGeeney wist in de derde leg dicht achter Durrant te blijven, waardoor hij een kans kreeg op 137 om terug te breaken, maar wist de tweede pijl op de tripple te missen. Wat je niet zou verwachten is dat Durrant drie pijlen op de dubbel zou missen, maar deed het wel. McGeeney kwam dus terug en gooide tops met zijn tweede pijl. Durrant kwam in de vierde leg als eerst op een finish en wist die finish ook als eerste uit te gooien voor de set!

De vijfde set is weer van de man die de wedstrijd ook begon, Mark McGeeney. Hij wist de eerste leg direct te houden via een 44-finish. McGeeney zette in de tweede leg veel druk op 'Duzza' om tops over te laten, maar datzelfde had Durrant ook over. Durrant gooide dubbel 10 en kwam op 1-1 in de set. De derde leg ging wederom met de darts mee en zo kwam McGeeney via een 92-finish op 2-1. Durrant wist 144 niet in drie pijlen uit te gooien, maar mocht terug terugkomen. Durrant wist vervolgens zes pijlen te missen om op 2-2 te missen, McGeeney stond geen geweldige leg te gooien, maar kreeg kansen omdat Durrant maar bleef missen op de dubbel. 'Gladiator' gooide tops uit voor de set!

De zesde set is de set van Glen Durrant, maar gooit in de eerste leg een aantal matige beurten, waar McGeeney van kon profiteren via een 68-finish en pakte daarmee een belangrijke break. Durrant wist via dubbel 3 direct terug te breaken en pakte daarmee het inititief direct terug! McGeeney kreeg een pijl op dubbel 16 voor een 142-finish om te breaken, maar miste die. Durrant pakte zijn kans via een 86-finish op dubbel 8 en kwam daarmee op 2-1 voorsprong. Door slecht rekenwerk wist McGeeney geen finish over te houden, kreeg Durrant vier pijlen op de dubbel die hij in de tweede gooide! Na zes sets gaat alles nog met de pijlen mee.

De zevende set van deze kraker mag Mark 'Gladiator' McGeeney aftrappen. Beide heren begonnen hun eerste twee scores met 140. Durrant kreeg op 63 een kans voor de break, maar miste die kans, waardoor McGeeney dubbel 20 gooide voor de 1-0 voorsprong. Mede dankzij een maximale 180-score van McGeeney wist hij de break te pakken via een 97-finish. McGeeney wist drie pijlen op tops te missen voor de set, waarna Durrant 64 uitgooide op dubbel 4 om in de set te blijven hangen. Durrant gooide in de vierde leg een 180'er en pakte de leg. Voor de tweede keer in de partij kwam er dus een beslissende leg aan de set te pas. McGeeney pakte die leg via dubbel 10 en dus ook de set, mede dankzij twee missers voor de set van Durrant.

De achtste set is de set van Glen Durrant en zal de set weer moeten houden om in de nek van McGeeney te kunnen blijven. Hij wist in ieder geval de eerste leg te houden via tops, die 'Duzza' met zijn derde pijl gooide. Doordat McGeeney 80 niet wegkreeg, wist Durrant drie pijlen te krijgen op dubbel 16 en had er slechts twee nodig en pakte dus de break weer. Durrant wist via dubbel 16 de set al te pakken met maar liefst 3-0!

De negende set is de set van Mark McGeeney, omdat hij de bull-up voorafgaande de wedstrijd won. Doordat McGeeney een beetje slapjes begon aan zijn set, wist Durrant meteen een break te plaatsen via dubbel 16 waarmee hij zijn eerste voorsprong van de wedstrijd pakte. Ook de tweede leg ging naar 'Duzza', waarmee hij op een 2-0 voorsprong kwam in de set van McGeeney. Via dubbel 20 ging ook de derde leg van de set naar Glen Durrant die daarmee voor het eerst op voorsprong kwam in sets!

Doordat Durrant de eerste speler was die een set van zijn tegenstander afpakte, mocht hij de 10e set beginnen. Durrant wist een 146-finish net te missen, waardoor McGeeney een kans kreeg op 157, die hij onder inmense druk uit wist te gooien voor de break! Maar Durrant maakte zich geen zorgen en gooide tops uit voor meteen een break terug, waarmee hij het vooreel weer terug had. De derde leg van de set ging met de darts mee via een 72-finish op tops voor Glen Durrant. Via een 54-finish pakte Glen Durrant ook meteen zijn set voor een 6-4 in sets voorsprong. Hij heeft dus nog maar een set nodig om 'back-to-back World Champion' te worden.

De elfde set is de set van Mark McGeeney en zal zijn set moeten houden om niet te willen verliezen. Glen Durrant miste een 141-finish om meteen een break te plaatsen in de set van 'Gladiator'. McGeeney wist met zijn derde dart 40 uit te gooien en hiled zijn eigen eerste leg. Via ook dubbel 10 wist Durrant de stand in de set gelijk te trekken naar 1-1. Doordat Durrant een aantal pijlen wist te missen om nog maar een leg van titel verwijdert te zijn, wist McGeeney de dubbel wel te gooien en kwam op 2-1 in de elfde set. Durrant miste opnieuw drie pijlen om op 2-2 te komen, waarna McGeeney dubbel 8 wist te gooien voor de setwinst!

De twaalfde en misschien wel laatste set van het toernooi mocht Glen 'Duzza' Durrant beginnen en deed dat meteen met legwinst via een poging tot tweemaal tops, maar er ging maar een van raak waarna hij moest overstappen naar dubbel 10 die hij wel gooide. In de tweede leg wist McGeeney twee keer 180 te gooien, waarna hij McGeeney twee pijlen op dubbel 20 kreeg om de set gelijk te trekken en gooide tops meteen met zijn eerste pijl op de dubbel. Glen Durrant wist opnieuw een aantal pijlen op de dubbel te missen om een leg verwijdert te zijn voor titel prolongatie, waar McGeeney van wist te profiteren via een 52-finish op dubbel 16. 'Gladiator' pakte daarmee het voordeel af van 'Duzza'. Via een 48-finish op dubbel 16 wist McGeeney de set af te pakken van Glen Durrant en had het voordeel in de wedstrijd weer helemaal terug!

De laatste set van dit toernooi mag Mark McGeeney beginnen, maar wist 114 niet uit te krijgen. Durrant kreeg twee pijlen op dubbel 16, maar miste ze beide. McGeeney kwam terug aan de oche, waarna hij dubbel gooide voor de 1-0 voorsprong in de dertiende set! Doordat McGeeney 81 uit wist te gooien via dubbel 6, kwam hij op een leg van de Lakeside titel! Nog niemand was vandaag zo dichtbij gekomen! Durrant gooide een goede derde leg van de set, waarmee hij via dubbel 18 een break terugpakte en op 2-1 kwam. McGeeney wist in de vierde leg matchdarts te krijgen op dubbel 18 en dubbel 9, maar ze vielen allebei aan de binnenkant waardoor Durrant via dubbel 1 de wedstrijd wist te verlengen! In de vijfde leg wist Glen Durrant een fantastische 149-finish uit te gooien om op 3-2 te komen en het voordeel te pakken in de set en is dus nog maar een leg verwijdert van de titel! In de zesde leg van de laatste set wist McGeeney niet bij Durrant te blijven, waardoor Glen Durrant een aantal matchdarts kreeg en een daarvan uitgooide voor de Wereldtitel!

Door: Marcel Bus