Marco Meijer vanuit de Lakeside 'Ik kon het niet geloven' algemeen nieuws
algemeen nieuws

Marco Meijer vanuit de Lakeside 'Ik kon het niet geloven'

Marco Meijer vanuit de Lakeside 'Ik kon het niet geloven'

Nog maar 23 jaar is 'de verzieker' Marco Meijer die debuteerde in de Lakeside country club als mastercaller tijdens het BDO World Championship darts. We spraken vanmorgen even met Meijer die op een 'roze wolk' leeft. Het begon allemaal een jaar of 3 geleden in de buurt van zijn woonplaats Sommelsdijk. "Tijdens een lokaal toernooitje schreef ik altijd de finale. Op een dag greep ik de microfoon en riep de scores om. De organisatie vroeg me of ik dat vaker wilde doen. Omdat ik het leuk vond heb ik hier natuurlijk 'ja' op gezegd. Sindsdien ben ik met het mastercall-virus besmet," aldus Marco Meijer. De Lakeside is met stip zijn beste ervaring. "Super om dat allemaal mee te maken", is een veel gebruikte zin van Meijer.

Tijdens het Gesloten Nederland kwam Gerard Elderenbosch naar me toe met het geweldige nieuws dat ik naar de Lakeside mocht. "ik kon het niet geloven. Fantastisch dat Gerard Elderbosch dit voor me geregeld heeft. Tijdens de afgelopen Zuiderduin masters heb ik me kunnen laten zien op een groot televisie-toernooi. Nu al op het podium van de Lakeside is ongelofelijk. Ik wil Gerard Elderenbosch ,mede- organisator van de Zuiderduin Masters, enorm bedanken voor deze kans", aldus een trotse Meijer.

"De partij van Kist tegen Dekker, 3 Nederlanders op het podium, nog nooit gebeurd. En dan zo'n partij, fantastisch!". Dat is de mooiste Lakeside ervaring tot nu toe. Welke wedstrijden Meijer nog mag callen is onbekend. Martin Fitzmaurice bepaald wie welke wedstrijden voor zijn rekening mag nemen. Meijer is samen met Gerard Elderenbosch en Ruud Willersen afgereisd naar Frimley Green. Als een groot team trekt hij met alle spelers op. Ook de collega-mastercallers ontvangen de jonge Nederlander erg goed.

De komende dagen kunnen we Meijer nog op het televisiescherm volgen. Live (en op Eurosport) is hij te bewonderen tijdens de 34e Dutch Open 2012 welke gehouden wordt van 3 t/m zondag 5 februari. Inschrijven is mogelijk op www.dutchopendarts.nl
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws