Home algemeen nieuws Open Alblasserwaard op 21 en 22 september terug van weg geweest

Open Alblasserwaard op 21 en 22 september terug van weg geweest

Op 21 en 22 september staat na een pauze van een jaar het Open Alblasserwaard in Kinderdijk weer op de dartskalender. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van SterkDarts. Op zaterdag 21 september worden de koppeltoernooien voor de heren en dames gespeeld. Zondag 22 september strijden de heren en dames in het singeltoernooi voor een plek in een rijtje met voormalig winnaars Kim Huybrechts, Dimitri van den Bergh, Jeffrey de Graaf, Toon Greebe en Cor Ernst.

De prijzenpot bedraagt dit jaar 2.200 euro, waarvan de beste man 400 euro mee naar huis mag nemen. De beste dame is 100 euro rijker. De beste koppels ontvangen bij de heren 200 euro en bij de dames 100 euro.  Zoals traditioneel bij de toernooien van SterkDarts wordt er eerst in poules gespeeld, waarna een winnaars- en verliezersronde volgt. 

Er is nog volop gelegenheid om in te schrijven, maar wacht niet te lang want vol is vol. Inschrijven kan via www.sterkdarts.nl

Op de deelnemerslijst prijzen nu alweer enkele mooie namen. Zo staat Florian Hempel, de runner-up van het Dartsfestival Sevenum, op de deelnemerslijst. De Duitser krijgt wellicht kans op revanche op Danny van Trijp, die hem op de Schatberg van de titel afhield en momenteel 21e staat op de PDC Challenge Tour Order of Merit. Ook is Marvin van Velzen, jarenlang een van de topspelers uit de Nederlandse jeugd, van de partij in Kinderdijk. 

Bij de koppels zal Danny van Trijp samen met voormalig PDC Pro Tour speler Jimmy Hendriks de strijd om de titel aangaan. Niels Alblas en Pieter Burggraaf zullen proberen om na hun succes op Texel wederom een SterkDartstoernooi op hun naam te zetten. 

Houd het Facebookevenement in de gaten om niets te missen van dit toernooi. Zo verschijnt hier alles wat je over dit toernooi moet weten.