PDC WK Dag 12: V/d Bergh, Webster en Cross probleemloos door algemeen nieuws
algemeen nieuws

PDC WK Dag 12: V/d Bergh, Webster en Cross probleemloos door

PDC WK Dag 12: V/d Bergh, Webster en Cross probleemloos door

De derde ronde was gisteravond afgetrapt en vandaag stonden de laatste zes partijen van die ronde op het programma. De eerste drie van de zes zijn afgelopen middag gespeeld. Helaas waren er geen spannende wedstrijden, maar we hebben wel een goed niveau gezien. Als eerst kwamen Antonio Alcinas en Darren Webster aan de oche. Alcinas had een soort van 'off day' en Webster speelde de hele wedstrijd door solide. Alcinas wist geen set op het bord te krijgen en 'The Demolition man' wist de Spanjaard met maar liefst 4-0 terug naar huis te sturen. De tweede wedstrijd van de middag was op papier een spannende wedstrijd, maar netzoals in de vorige partij kwam een speler niet 'opdagen'. Mensur Suljovic was niet goed genoeg om Dimitri van den Bergh te kunnen verslaan en ging dan ook hard onderuit met ook 4-0. De laatste wedstrijd van de middag was een wedstrijd tussen Rob Cross en John Henderson. Na een geweldige winst op Gurney wist 'Big Hendo' Cross niet van zijn lijstje af te strepen. Op een moment leek het erop dat de Schot terug zou gaan komen, maar deed dat niet waardoor Cross instapte en met zes legs achter elkaar wist de Engelsman de wedstrijd te winnen met 4-1.

Antonio Alcinas (88,25) 0 - 4 Darren Webster (94,54)

1-3, 1-3, 2-3, 0-3

Webster had de bull gewonnen en mocht de dag aftrappen, in nog steeds een wedstrijd tot de vier sets. De eerste leg redelijk gemakkelijk met de darts mee en dus won Webster de eerste leg via 60. De tweede leg wist Alcinas binnen te halen via een 77-finish en kwam dus op 1-1 in de eerste set. Mede dankzij twee erg matige scores van Webster wist hij niet veel kansen op de dubbel te krijgen, maar hij kreeg er slechts een. Via een 148-finish wist hij toch nog zijn eigen leg te houden, terwijl de Spanjaard net een pijl op de break had gemist. Webster weet vervolgens lekker door te gooien en via tops pakt hij de set met 3-1.

Er is nog niet heel veel aan de hand voor 'The Samurai', want hij mag de tweede set beginnen. Webster kreeg een kans op 97 om te breaken, maar wist geen pijl op de dubbel te krijgen. Alcinas wist daarna tops dan toch te gooien voor 1-0. De tweede leg wist Webster te houden doordat Alcinas geen 146 uit wist te gooien. Door een goede leg van Webster weet 'The Demolition man' een break te plaatsen in de derde leg. Hij gooide 72 uit met twee pijlen. In de vierde leg gaat een gelijksoortige finish van het bord door de kleine Engelsman, namelijk 75, wat hem de tweede set oplevert.

De derde set is weer de set van Webster. Alcinas begint de set geweldig met tweemaal 180 en pakte het voordeel af van Webster en wst de leg te winnen via een 41-finish. In de tweede leg gaat de Spanjaard lekker door. Hij mist de grootste finish, 170, maar gooit de dubbel 8 in de herkansing wel uit voor de 2-0. De derde leg ging weer met de darts mee en zo kwam Webster op 2-1 via een 60-finish op zijn favoriete tops. Alcinas weet 150 niet van het bord te vegen en dus profiteert Webster via dubbel 2 om de set weer zijn kant uit te draaien. In de vijfde en beslissende leg weet Webster als eerst op een dubbel te komen en gooit tops uit voor de 3-0 in sets!

De vierde set mocht de man uit Majorca, Spanje weer beginne, maar deed dat niet met een lekker gevoel en ook nu zat het hem niet mee. Alcinas miste 144 op dubbel 12 en miste zijn kansen een beurt later op de dubbel om alsnog de leg te pakken. Webster gooit uiteindelijk dubbel 4 uit voor de 1-0. Webster ging solide door met goed gooien en pakte de leg en hoeft dus nog maar slechts een leg voor de kwartfinale. En die derde leg pakt 'The Demolition man' via een 64-finish op tops! Voor de tweede keer in zijn loopbaan als darter weet de kleine Engelsman de kwartfinale van het PDC WK te behalen. De vorige keer was op een dag na elf jaar geleden.

Mensur Suljovic (94,35) 0 - 4 Dimitri van den Bergh (96,60)

1-3, 1-3, 2-3, 1-3

De Oostenrijker had de bull gewonnen en had het voordeel dus al te pakken, voorafgaand de wedstrijd. Suljovic zette zich perfect weg op een van zijn favoriete dubbels, namelijk dubbel 18, maar mocht er niet voor terugkomen, omdat Van den Bergh direct een fantastische 120-finish uitgooide via dus meteen een break. Suljovic miste op 76 een pijl op tops om meteen terug te breaken, waarvan 'The Dreammaker' wist te profiteren via dubbel 2 en hield dus zijn eigen leg. In de derde leg weet 'The Gentle' ook op het scorebord te komen doordat hij 61 uitgooit in slechts twee darts. In de vierde leg weet Suljovic de tripple 17 op een haar na te missen voor een 161-finish, waarna Dimitri van den Bergh zijn eigen leg houdt via dubbel 10 en daarmee de set pakt.

De tweede set mag de jonge Belg beginnen. Beide heren weten hun eerste 180'er te gooien in de eerste leg en daardoor bleef het dicht bij elkaar in de leg. Beide heren kregen een pijl op dubbel 18, maar werd gemist. Dimitri wist de leg te houden via dubbel 9 uiteindelijk. Suljovic weet ook zijn eigen leg te houden en doet dat via dubbel 16. Suljovic wist het initiatief in de derde leg te pakken, maar wist dan 56 niet uit te gooien, waardoor Van den Bergh 48 uitgooide om zijn eigen leg te houden. Van den Bergh weet een leg later vier pijlen op de dubbel te missen, maar had een zee van tijd om alsnog de set binnen te halen. Dat deed de Belg dan uiteindelijk via 'Madhouse'.

De derde set is weer van degene die de wedstrijd ook begon. Dat is dus Mensur Suljovic en heeft nu ook een setje nodig om weer terug in de wedstrijd te komen. Suljovic weet een pijl te missen op tops om zijn eigen leg te houden, waardoor Van den Bergh de eerste leg weet te breaken via dubbel 8. In de tweede leg had Suljovic meteen weer een kans om terug te breaken en deed dat ook via een 78-finish. In de derde leg had Van den Bergh een breakkans op een 132-finish, maar miste de dubbel 16, voorafgaand twee keer de bullseye. Suljovic hield dan toch zijn eigen leg via een 68-finish op dubbel 16. Ook in de vierde leg weet de Belg een hoge finish op de dubbel te missen. Deze keer gaat de dubbel 10 op een 140-finish aan de binnenkant. Maar Van den Bergh wint de leg alsnog na een aantal missers via dubbel 2. Zo komt er dus een vijfde leg aan te pas. Die laatste leg kon de Oostenrijker binnenhalen, maar miste zijn favoriete dubbel, dubbel 14. Van den Bergh pakt de set overtuigend in de laatste leg via een knappe 64-finish.

De vijfde set was de set van Dimitri van den Bergh en gooide zes perfecte pijlen, waarna hij de leg wist te winnen. De tweede leg gaat ook met de darts mee en zo weet Suljovic dus de druk in de misschien wel laatste set hoog te houden op de Belg. Mensur Suljovic weet in de derde leg vijf perfecte pijlen te gooien, maar miste de zesde. In diezelfde leg miste hij drie pijlen op de dubbel, wat we niet vaak zien bij Mensur! Van den Bergh profiteerde en finishte 115 en was nog maar een leg verwijderd van de winst. Suljovic leek het hebben opgegeven en Van den Bergh kon in de vierde leg de wedstrijd afsluiten en deed dat ook via tops op een 58-finish, waarna hij dus door ging naar de kwartfinales in Ally Pally.

John Henderson (93,35) 1 - 4 Rob Cross (99,78)

1-3, 2-3, 3-1, 1-3, 0-3

Rob Cross had de bull gewonnen en mocht de laatste wedstrijd van de sessie losbarsten. Na twee wedstrijden die in 4-0 zijn geëindigd hopen we nu dan op een zeer spannende wedstrijd. Cross ging in ieder geval al meteen flitsend van start. Zijn eerste zes pijlen waren 140 en 180, waardoor hij na 9 pijlen op 44 stond die hij in twee pijlen uitgooide voor meteen een 11-darter. In de tweede leg begonnen beide heren met de maximale 180-score. Via een 83-finish op de bull ging de tweede leg ook met de darts mee en zo werd het dus 1-1. De derde leg ging weer naar Cross, want hij finishte 58. Henderson miste een leg later een 170-finish en miste daarna te veel dubbels en gaf de leg en dus ook de set weg. Cross profiteerde via 56 en pakte de set met 3-1.

De tweede set is in het voordeel van 'Big Hendo' en dus zijn er nog niet hele grote problemen voor de Schot, maar begint die set dan wel weer erg matig met tweemaal 24. Henderson vervolgde zijn eigen leg wel goed en pakte de leg ook via een 109-finish. De tweede leg werd ook gehouden door degene die die leg begon. Via dubbel 10 werd het 1-1 in legs. In de derde leg weet Cross een break te plaatsen via een 76-finish op dubbel 18, doordat Henderson 100 niet weg krijgt. 'Highlander' weet de vijfde 180'er van de wedstrijd te gooien en profiteert van de gemiste 153-finish van Cross op dubbel 18. Henderson gooit 101 uit en komt op 2-2 in de set. Henderson was goed op weg om de set te pakken, maar maakte een fout bij het wegzetten, waardoor 'Voltage' zijn kans zag. De 27-jarige Engelsman wist dan de set toch af te pakken van de Schot via dubbel 16.

De derde set mocht de voormalige Elektricien beginnen. Henderson wist tevens de eerste leg direct te breaken via dubbel 3. Gelukkig weet Henderson ook 2-0 voor te komen in de set via een 136-finish om de wedstrijd enigszins spannend te houden. De derde leg gaat op de automatische piloot met de darts mee. Cross komt op 2-1 in de set in zijn eigen set. Via een geweldige 125-finish wist John Henderson zijn eerste set van de dag te winnen met 3-1.

De vierde set was weer in het voordeel van 'Big Bad John' die die leg gemakkelijk hield via tops. Via een 35-finish ging ook de tweede leg met de darts mee. In de derde leg mocht ook Rob Cross zich gaan melden in de categorie 100+ finishes. Hij wist 102 uit te smijten als het ware voor de break. In de vierde leg vielen twee maximale 180-scores. Van beide heren een. Cross wist uiteindelijk de set te winnen via een 64-finish op dubbel 16 en daarmee kwam hij op 3-1 in sets!

Rob Cross mocht de oneven sets beginnen en dus ook de vijfde set. Dat deed hij heel solide en gooide dubbel 8 voor de 1-0. De tweede leg werd een break voor 'Voltage' en zo kwam hij via dubbel 16 op een leg van de overwinning. Ook de derde leg ging vrij gemakkelijk naar Rob Cross en daarmee plaatst hij zich voor de kwartfinales morgen. Henderson speelde een fantastisch toernooi maar kwam tegen een topper, zoals Cross momenteel wel wordt gezien, te weinig.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws