Price verslaat Van Gerwen, Durrant met comeback alsnog een punt en Gurney verslaat ontketende Wright algemeen nieuws
algemeen nieuws

Price verslaat Van Gerwen, Durrant met comeback alsnog een punt en Gurney verslaat ontketende Wright

Price verslaat Van Gerwen, Durrant met comeback alsnog een punt en Gurney verslaat ontketende Wright

Op zaterdagvond 29 augustus staat de 11e dag van de Premier League op het programma. Inmiddels kijken de spelers naar de play-offs plekken, want dat is hun doel natuurlijk.

We trapten de avond af met de hekkensluiter Daryl Gurney die het opnam tegen Peter Wright. Gurney begon erg goed en kwam al erg snel op een 4-0 voorsprong. Maar vanaf toen drukte Wright het gaspedaal in. Onderweg in de comeback gooide hij een 9-darter, maar aan het einde van de rit miste hij wel te veel dubbels die hem de twee punten lieten liggen. Daarna speelde Michael Smith tegen Nathan Aspinall. Aspinall begon erg sterk en kwam dan ook 3-1 voor. Maar doordat hij diverse kansen op de dubbel miste, werd het 3-3. Vervolgens bleef het dicht bij elkaar; iets wat voor Aspinall nooit zo had mogen zijn. Tot 6-6 bleef het dicht bij elkaar. Aspinall kwam uiteindelijk toch nog ermee weg dat hij in het begin die dubbels had gemist, want hij won nog wel met 8-6. De derde partij van de avond ging tussen koploper Glen Durrant en Gary Anderson. Beide heren misten veel dubbels. Echter was het Anderson die in het begin van de partij daar gebruik van maakte en pakte ook het eerste punt. Maar Durrant gaf niet op en met vier legs op rij, wist Duzza ook nog een puntje te pakken. De laatste partij van de avond was op papier misschien wel de mooiste partij van de avond. Michael van Gerwen speelde namelijk tegen Gerwyn Price. Price begon erg scherp en Van Gerwen kon daar niet tegenop. Price liep uit naar 7-2. De Nederlander kwam nog wel terug tot 7-4, maar met een 92-finish wist Price de partij af te sluiten, waardoor Van Gerwen voor de derde keer verloor van de laatste vier wedstrijden.

Hieronder kunt u de partijen live volgen of later nog eens rustig teruglezen:

Daryl Gurney (94,93) 8 - 6 Peter Wright (103,07)

SuperChin mocht de partij aftrappen tegen de Wereldkampioen. De eerste leg ging met de darts mee via een 54-finish. In de tweede leg wist Gurney een mooie 164-finish te produceren voor de break. Gurney gooide nu namelijk ook vrijuit, want er stond in het klassement geen druk meer op hem. Niet veel later hield Gurney ook zijn eigen leg; 3-0. Gurney was helemaal los en gooide een 11-darter voor de tweede break, wat hem een 4-0 voorsprong opleverde. Pas in de vijfde leg werd Snakebite wakker en pakte direct de re-break om de stand te minimaliseren naar 4-1 met een 81-finish. Wright verzilverde die break dankzij een erg goede leg en kwam dus op 2-4 met een 13-darter. In de zevende leg had Gurney de focus weer herpakt en stopte het momentum van Wright via een 68-finish. Wright hield ook zijn eigen leg in 14 pijlen via dubbel 20 en kwam daarmee op 3-5. In de negende leg wist Wright dan eindelijk de schade weer goed te maken en kwam in breaks gelijk via dubbel 16. Maar wanneer de partij zich lijkt om te draaien, wist Gurney dan wel weer een 141-finish uit de hoge hoed te toveren om zo weer terug te breaken voor de 6-4. Peter Wright wist er niet veel later nog een schep boven op te doen met een memorabele 9-darter! Zo kwam hij op 5-6. Met wat geluk wist Wright in de 12e leg dan eindelijk de stand weer helemaal gelijk te brengen op 6-6. In de 13e leg konden beide heren een punt pakken, maar miste Wright 2 darts daarvoor. Gurney pakte dus het punt van Wright af. In de laatste leg van de partij miste Wright 1 pijl voor ook punt, dat genadeloos werd afgestraft. Gurney pakte met een 76-finish de volle buit.

Nathan Aspinall (93,74) 8 - 6 Michael Smith (96,46)

BullyBoy mocht de partij beginnen tegen The Asp, die in de eerste leg een pijl op de bullseye miste voor de directe break. Smith moest het ook doen met een hoge finish en die gooide die finish wel; 121. Aspinall hield niet veel later ook zijn eigen leg in 13-darts. In de derde leg wist Aspinall als eerst de break te plaatsen via dubbel 10, terwijl Smith net een pijl had gemist om de eigen leg nog te redden. Aspinall verzilverde die break niet veel later met een mooie leg die hij afmaakte via dubbel 16. Een foutenfestival in leg vijf had Aspinall een 4-1 voorsprong op kunnen brengen, maar miste te veel dubbels, waardoor Smith op 2-3 kwam. Een leg later miste Aspinall weer erg veel dubbel die hem uiteindelijk fataal werden. Smith prikte dubbel 12 erin, waardoor het 3-3 werd. Aspinall had een dubbel gevonden die hij meteen raakte. Hij gooide namelijk dubbel 16, om de voorsprong weer te pakken. Aspinall verzilverde niet veel later de break weer en kwam dus weer op een voorsprong van 2 legs. Doordat Smith te weinig scoorde, bleef Smith de kansen krijgen. Maar met een 80-finish redde Smith zich wel en werd het 4-5. In de 10e leg miste Aspinall een 90-finish, waarna Smith dubbel 14 gooide om de stand weer helemaal gelijk te trekken. The Asp bleef echter hard vechten en dat betaalde hem uit in de elfde leg die hem een break opleverde. Om 6-6 te maken wist Smith een knappe 76-finish te produceren voor nogmaals een break. Aspinall wist de 13e leg te pakken met zijn laatste pijl op dubbel 16, terwijl Smith daarvoor net twee darts op de dubbel had gemist voor het punt. In de laatste leg wist Aspinall de volel buit te pakken door een 94-finish te gooien.

Gary Anderson (95,80) 7 - 7 Glen Durrant (97,01)

The Flying Scotsman mocht de eerste pijlen naar het bord toe gooien tegen de koploper. De eerste leg ging via een 127-finish op dubbel 8 naar Gary Anderson. Durrant hield ook zijn eigen leg via een 64-finish, waardoor de stand weer in evenwicht was. Ook de derde leg ging met de darts mee met een 56-finish. Doordat Duzza een 91-finish miste op de bullseye, kon Anderson de eerste break plaatsen en deed dat ook, wat hem een 3-1 voorsprong opleverde. Op het einde van de vijfde leg werd het van beide kanten wat rommelig richting de finish, maar Durrant corrigeerde erg sterk met een 138-finish op dubbel 9, waardoor hij de break had teruggepakt. Met een 117-finish verzilverde hij de break en kwam hij op 3-3. In de zevende leg miste Durrant breakkansen die hem duur kwamen te staan, want Anderson gooide de dubbel wel. Durrant miste een leg later weer te veel dubbels, waardoor Anderson een break voorsprong nam; 5-3. Met een tops-tops-finish wist Anderson de break te verzilveren en kwam op 6-3. Durrant bleef de dubbels niet vinden en Anderson moet je die kansen niet geven, want zo werd het 7-3. Durrant ging vrijuit gooien en pakte nog een mooie 116-finish mee om in ieder geval nog een break terug te pakken. In de 12e leg miste Anderson maar liefst 6 matchdarts, waardoor Durrant op 5-7 kwam. Een leg later miste Anderson opnieuw een matchdart en zo kwam Durrant ook no op 7-6 en kon zo ook nog een punt gaan pakken. Glen Durrant pakte ook nog de vierde leg op rij en wist zo ook nog een punt te pakken.

Gerwyn Price (95,81) 8 - 4 Michael van Gerwen (91,19)

Van Gerwen mocht de partij beginnen, maar het was Price die als eerst een kansje op de dubbel kreeg vanaf 127. Nadat Van Gerwen een 58-finish miste, maakte Price daar gebruik van door direct te breaken. Price wist niet veel later de break te verzilveren en kwam op 2-0. In de derde leg kwam de Nederlander op het scorebord door dubbel 5 te gooien. De scherpe Price gooide in de vierde leg een mooie 116-finish in 12-darts om daarmee op 3-1 te komen. Een leg later wist Price met tweemaal 180 te starten. Van Gerwen miste een 132-finish op de bullseye, waarna Price 76 uit gooide voor nogmaals een break en de 4-1 voorsprong. Doordat Van Gerwen in de zesde leg twee darts op de dubbel miste, kreeg Price de kans vanaf dubbel elf en pakte die kans met beide handen aan, waardoor hij zijn eigen leg hield. De zevende leg werd weer een prooi voor Van Gerwen die zo ook zijn eigen leg hield, maar nog wel in de problemen zat. Price zette Van Gerwen in de achtste leg nog meer onder druk, want The Iceman gooide een ijskoude 100-finish uit die hem de 6-2 voorsprong bracht. Zou Van Gerwen dan voor de derde dag van de laatste vier dagen gaan verliezen? Het ging er steeds meer op lijken, want Price plaatste nogmaals een break via een 122-finish op dubbel 7. Van Gerwen deed nog wel wat terug en kwam met de re-break op 3-7. De 4-7 werd ook nog een feit, want Price was nog niet in de buurt in de elfde leg.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws