Home algemeen nieuws Premier League: Twee gelijke spelen waaronder RVB, Cross dankzij sublieme tussensprint langs...

Premier League: Twee gelijke spelen waaronder RVB, Cross dankzij sublieme tussensprint langs Wade, ‘Contender’ Durrant verliest

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 2 ROB CROSS V JEFFREY DE ZWAAN ROB CROSS IN ACTION

De heren van de Premier League zijn aangekomen in Glasgow om daar de tweede speelronde van de Premier League te spelen. De SSE Hydro staat op deze donderdagavond in het teken van de 15e Premier League of Darts. 

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Peter Wright en Michael Smith. Het was Smith die duidelijk beter uit de startblokken kwam, want Wright leek in het begin niet zichzelf te zijn met een gemiddelde dat de 80 niet eens aantikte. Zo kwam Smith met 4-1 voor, maar wanneer Wright ook eens een break pakt, wordt hij wakker en gaat ook mee gooien. Hij maakte zelfs 5-5 en weet ook nog als eerst een punt in zijn thuishaven te pakken. Na zeven gemiste kansen van Smith om een punt te pakken in deze partij, ging de achtste kans er in en zo eindigde deze partij in 6-6.

Vervolgens kwamen Rob Cross en James Wade naar de oche. Wade kwam 3-1 voor, maar wanneer Cross een aantal goede Legs binnen de 15 darts produceerde, pakte hij vijf legs op rij, waardoor hij met 6-3 voor stond en het eerste punt al binnen was. Dan pakt Wade nog wel een lesje, maar Cross weet het in de elfde leg wel af te maken voor de 7-4 winst.

Het was de beurt aan Raymond van Barneveld die mocht aantreden tegen Gerwyn Price daaropvolgend. Price begon uitstekend met in de eerste vijf á zes Legs een gemiddelde van 110. Het leek erop dat hij de Nederlander geen kans zou geven, maar toen hij plotseling matchdarts ging missen, hield de Nederlander hoop en kwam steeds wat dichterbij. Hij zag echter Price wel het eerste punt pakken. Maar het pakken van het tweede punt bleef uit voor de Welshman, waardoor Van Barneveld uiteindelijk toch nog een puntje pakte.

Daarna kwam de ‘contenter’ van deze speelronde, namelijk Glen Durrant in actie. De drievoudig Wereldkampioen mocht proberen punten van Daryl Gurney af te pakken. Hij begon zijn carrière als PDC-speler op het podium met een 180’er. Echter was het Gurney die beter uit de startblokken kwam. Hij kwam zelfs met 4-0 voor. Durrant wist tussendoor nog wel een turbo te vinden, waardoor hij zelfs door de 100 gemiddeld heen brak, maar uiteindelijk was dat niet genoeg om Daryl Gurney op de knieën te krijgen.

De avond werd vervolgens afgesloten door Michael van Gerwen die het in dit duel opnam tegen The Gentle, Mensur Suljovic. Het was Suljovic die in het begin veel kansen miste om eraan te kunnen blijven hangen. Van Gerwen profiteerde hier van, zoals altijd, en liet Suljovic nooit weer hoop krijgen. Uiteindelijk werd het een gemakkelijke overwinning voor Van Gerwen die met zes punten alleen bovenaan in het klassement staat.

Hieronder kunt u de live verslagen van de tweede Premier League speelronde in Glasgow nog eens vinden. 

 

Peter Wright (88,95) 6 – 6 Michael Smith (97,61)

Wright mocht de eerste leg in Glasgow beginnen en wist deze in 15-darts te pakken met een 54-finish op dubbel 10. Bullyboy wist in de tweede leg de stand gelijk te trekken met ook een 15-darter. Smith wist de eerste break van de partij te plaatsen, waardoor hij op 2-1 kwam. Via een 14-darter met een 61-finish hield Smith zijn eigen leg voor de 3-1 voorsprong. Via een 12-darter brak Smith wederom met een 84-finish op dubbel 11, waardoor hij Wright al op een grote achterstand zette. Doordat Smith zijn eigen leg niet hield, wist Wright ook eens een break te plaatsen, waardoor hij toch nog een beetje in de partij bleef en op 2-4 kwam. Doordat Wright zijn break niet wist te verzilveren, pakte Smith zijn kans en gooide de dubbel 10 voor een 5-2 voorsprong. Snakebite wist in zijn thuisarena een break te plaatsen via een 64-finish op dubbel 16 voor de 3-5 stand. Ditmaal wist Peter Wright zijn eigen leg wel te houden, waardoor hij er via dubbel 8 4-5 van maakte en dus nog steeds goed in de partij zat. Doordat het publiek zich begon te bemoeien met de partij, wist Smith een aantal dubbels voor een punt te missen, waar Wright van profiteerde en langs zij kwam met een 5-5 stand in legs. Peter Wright wist zijn vierde leg op rij te pakken door middel van dubbel 16 en daarmee pakte hìj het eerste punt. Smith wist na zeven gemiste kansen voor een punt, de achtste kans wel te pakken, waardoor de einduitslag een gelijkspelletje werd, 6-6.

 

Rob Cross (102,58) 7 – 4 James Wade (100,81)

Voormalig Wereldkampioen Voltage opent de tweede partij van de avond in Glasgow tegen James Wade. Via een 78-finish wist Cross zijn eigen leg te houden in 15 pijlen, wat ook wel nodig was want Wade had zichzelf geparkeerd op tops. The Machine wist zijn favoriete dubbel 10 te gooien voor de 1-1 gelijke stand. Cross wist zijn eigen leg niet binnenboord te houden en wanneer Wade dan aan de oche komt, weet je wat hij gaat doen. Dat is namelijk kansen pakken en dat deed hij voor de 1-2 via dubbel 10. Rob Cross wist dubbel 18 te missen vanaf 76 en daarmee wist Wade zijn eigen leg te houden via dubbel 12. Met een knappe 115-finish wist Cross zijn eigen leg te houden voor de 2-3. In de zesde leg wist Voltage een uitstekende leg te produceren om daarna via dubbel 18 de 3-3 te maken. Via een 47-finish wist Cross zijn derde leg op rij te pakken, waardoor hij de voorsprong pakte. Met een 85-finish op de bull voor een 12-darter, wist Rob Cross zijn tweede break op rij te realiseren en daarmee op een 5-3 voorsprong te komen. Cross wist zijn tweede punt van de Premier League dit jaar vastgesteld via een 72-finish op dubbel 16 en pakte daarmee zijn vijfde leg op rij. Via dubbel 10 wist James Wade weer eens een lesje te pakken en daarmee is de partij nog niet gedaan. Wade miste een 138-finish op dubbel 12 om een break terug te pakken, waarna Cross met zijn laatste dart in de hand dubbel 5 gooide voor de winst.

 

Raymond van Barneveld (88,79) 6 – 6 Gerwyn Price (95,60)

Onze landgenoot mocht de eerste pijlen in de derde wedstrijd, in de SSE Hydro Arena, gooien om daar op jacht te gaan nar zijn eerste punten. Het pro-Van Barneveld publiek kreeg in de eerste leg direct al hun zin, want RVB wist via dubbel 10 Price stil te krijgen in de eerste leg. De tweede leg ging ook met de darts mee, want via een 107-finish op tops maakte hij 1-1. Met een overtuigende leg wist Gerwyn Price een break te plaatsen via een 53-finish en daarmee raakte het Schotse publiek, ook wel het anti-Price publiek, een beetje stil. Met een 120-finish van The Iceman versterkte hij dat en kwam op 3-1. Gerwyn Price wist via een 56-finish nogmaals een break te plaatsen en daarmee op een 4-1 voorsprong te komen. Doordat het publiek in de zesde leg zich weer begon op te spelen, miste Price twee darts voor de 5-1, waarna Barney er via dubbel 18 4-2 van maakte. Price wist in de zevende leg tops te vinden voor een 5-2 voorsprong. Met een 82-finish wist de Welshman het eerste van de twee te halen punt al binnen te slepen. Van Barneveld wist nog een legje te pakken via dubbel 8, doordat Price zijn eerste kans voor de volle buit miste. Gerwyn Price miste twee darts op dubbel 20 om de partij met 7-3 in het slot te gooien, waarna RVB dubbel 4 gooide voor de 4-6. De elfde leg werd een prooi voor de Nederlander die daarmee zijn derde leg op rij won en op 5-6 kwam. De laatste leg van de partij ging ook naar Raymond van Barneveld doordat Price een 144-finish op dubbel 12 miste en de Hagenees terug mocht komen voor de dubbel 9.

 

Daryl Gurney (100,05) 7 – 3 Glen Durrant (99,89)

De Noord-Ier mocht de wedstrijd tegen ‘contender’ Glen Durrant aftrappen. Na twee geweldige opkomsten gingen de heren los. Duzza begon de eerste leg als PDC-speler bij de PDC op tv perfect met een maximale 180-score. Maar Durrant wist niet binnen 15-darts uit te zijn, waar Gurney van profiteerde en zijn eigen leg hield voor de 1-0 voorsprong. Daryl Gurney wist te profiteren met een 64-finish van gemiste kansen van Durrant op dubbels. De Noord-Ier wist via dubbel 16 zijn eigen leg te houden voor een 3-0 voorsprong tegen de voormalig BDO’er. SuperChin wist met een 180-score en 12-finish in zes pijlen 301 uit te gooien en daarmee wist hij een 4-0 voorsprong te pakken. Door middel van een 87-finish op dubbel 5 wist Glen Durrant zijn eerste leg in Premier League verband te pakken en met deze 87-checkout brak hij de Noord-Ier ook nog eens. Duzza wist een 134-finish te missen op dubbel 16, waarna Daryl Gurney nogmaals een 121-finish gooide voor de 5-1 stand. Durrant miste twee darts op dubbel 18 voor de 5-2, waarna Gurney dat afstrafte met een 78-finish voor de 6-1 voorsprong en dus het eerste punt voor hem. Glen Durrant wist met een 13-darter op dubbel 16 de wedstrijd nog een klein beetje te verlengen en zijn tweede leg op het bord te zetten. Met een 81-finish wist Duzza zelfs nog een legje van SuperChin af te pakken via een 81-finish op dubbel 12, waardoor hij op 6-3 kwam en door de 100 gemiddeld heen brak. In de elfde leg was het wel einde verhaal voor Glen Durrant, want Daryl Gurney wist dubbel 16 te gooien voor een 7-3 overwinning. 

 

Mensur Suljovic (101,07) 3 – 7 Michael van Gerwen (99,82)

De Oostenrijker mocht de laatste partij van deze avond aftrappen tegen The Man to beat, Michael van Gerwen. Van Gerwen wist de eerste leg af te pakken via een 52-finish op dubbel 16. Mighty Mike hield zijn eigen leg via dubbel 8 en kwam daarmee op 2-0. Doordat Mensur Suljovic zijn kansje niet pakte om zijn eigen leg te houden, profiteerde Michael van Gerwen door dubbel 7 te gooien voor een voorsprong van maar liefst al 3-0. Doordat er bijna geen druk stond op de Brabander, werd hij wat slordig en wist niet in zes beurten uit te zijn en kwam daardoor Suljovic op het scorebord. The Gentle leek zijn ritme een beetje te hebben gevonden en wist in leg vijf 72 uit te gooien voor de 2-3 stand. Van Gerwen wist in 13-darts zijn eigen leg te houden via tops en daarmee wist hij het gaatje weer naar twee legs te brengen. Via een 12-darter op dubbel 8 wist de drievoudig Wereldkampioen op 5-2 te komen. Een leg later wist Suljovic The Mensur te missen vanaf een finish van 121, waarna Van Gerwen dit afstrafte en het eerste punt binnenharkte. Door middel van een goede leg van de Oostenrijker wist hij zijn eigen leg te houden en op 3-6 te komen. Van Gerwen wist in de tiende leg de overwinning binnen te halen via dubbel 16, waarmee hij de volle buit van twee punten pakte. 

 

Door: Marcel Bus