Achter de Oche met de Belgische Geert de Vos algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met de Belgische Geert de Vos

Achter de Oche met de Belgische Geert de Vos

Morgenavond maakt Geert de Vos zijn rentree op het televisiepodium van de Zuiderduin Masters waarin hij mag aantreden tegen Scott Waites. De Belg wist zich, naast de deelname aan de Zuiderduin Masters, ook te plaatsen voor de aankomende Lakeside. Het gaat onze zuiderbuur dus voor de wind en daarom is dit hét moment om een Achter de Oche te houden met de huidige Belgische BDO-speler in vorm, Geert de Vos.

Hij woont samen met zijn vriendin Nam en zelf werkt Geert als magazijnier bij Ferrero. Hij geeft te kennen dat dit een baan is waar het werk en darten goed te combineren is. Eenmaal thuis dan wordt hem het liefst Thais eten voorgeschoteld of natuurlijk de niet onbekende Belgische frieten.

Wanneer we ingaan op zijn dartscarrière dan blijken zijn pijlen van Bob Anderson te zijn welke een gewicht kennen van 24 gram waar hij al zo’n 15 jaar mee speelt. Het dartsbord dat bij hem thuis aan de muur hangt is een Unicorn Eclipse en het favoriete opkomstnummer van deze man uit Aalst is op dit moment Fox on the run van Sweet. Van thuis uit is hij met darten in aanraking gekomen en als kind nam hij al regelmatig de pijlen in de hand. Deelnemen aan toernooien doet hij echter pas zo´n 6 á 7 jaar.

Inmiddels traint hij zo´n 6 uur per week en speelt hij hedendaags de nodige toernooien. Tijdens zijn trainingsuren speelt hij voornamelijk 501 en 170 en dit gebeurt voornamelijk in zijn stamcafé met zijn vrienden. Zijn favoriete uitshot is de dubbel 20. Tijdens het Open Denemarken van 2008 wist De Vos een 9-darter te gooien in een partij die hij later ook zou winnen. Geert de Vos speelt in de teams DC 180 Team en DC Ambiance bij de ADF en SuperLeague Hoofdklasse.

Wanneer we vragen naar zijn ambitie dan staat de Lakeside aan kop van zijn laatste. Een doelstelling die hij dit jaar heeft behaald. Hij hoopt tevens om volgend jaar wederom op het podium in Engeland te mogen verschijnen. Graag bedankt hij Café Beukenhof te Aalst, zijn supportersclub, zijn vriendin, zijn vrienden en zijn familie voor alle support. Zijn

mooiste hoogtepunt tot op heden zijn de halve finale singles tijdens de World Cup 2007, deelname Zuiderduin Masters 2008 en mijn 9-darter tijdens het Open Denemarken.

Aankomend weekend is Geert de Vos in actie te zien tijdens de Zuiderduin Masters 2011.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws