Ross Montgomery evenaart Schots record van Jocky Wilson algemeen nieuws
algemeen nieuws

Ross Montgomery evenaart Schots record van Jocky Wilson

Ross Montgomery evenaart Schots record van Jocky Wilson

BDO speler Ross Montgomery heeft een record van Jocky Wilson geëvenaard. Het record van de meest gewonnen wedstrijden op een landentoernooi stond heel lang op naam van de overleden darter. Wilson won 37 wedstrijden voor Schotland tijdens internationale toernooien. De tweevoudig BDO wereldkampioen deed dat in 60 wedstrijden.

De vorige week slaagde landgenoot Ross Montgomery erin om dit Schotse record te evenaren. The Boss boekte zijn 37ste overwinning op het Celtic Challenge landentoernooi in Noord-Ierland, waar hij Schotland vertegenwoordigde. Voor het record had Montgomery minder wedstrijden nodig dan Wilson, na 52 wedstrijden kon de 55-jarige zijn 37ste overwinning in dienst van Schotland op zijn naam schrijven.

“Het is geweldig om bovenaan deze lijst te staan. Ik heb het record geëvenaard, maar nu wil ik het verbreken. Ik heb 37 wedstrijden gewonnen en hiervoor had ik minder wedstrijden nodig, ik streef nu naar mijn 38ste of 39ste overwinning om mijn record te versterken. Het voelt goed maar het begon pas te bezinken toen ik de felicitaties ontving van Jocky’s kleinzoon die in het huis van zijn grootvader woont. Hij vond het een prachtige prestatie, was blij dat het record was geëvenaard en hij hoopt dat ik wedstrijden zal blijven winnen in naam van Schotland. Het was een leuk bericht dat veel voor mij betekent".

Ross Montgomery kan het record in april verbreken, bij een overwinning op Engeland of Wales.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws