The road to the Winmau: Tim van den Hoek! algemeen nieuws
algemeen nieuws

The road to the Winmau: Tim van den Hoek!

The road to the Winmau: Tim van den Hoek!

De volgende speler die wij vragen hebben gesteld is een jeugdspeler: Tim van den Hoek. Tim heeft zich ook dit jaar gevraagd en dan ook via een van de grootste internationale toernooien genaamd het German Open. Dit was voor Tim een grote verassing want hij ging voor het eerst mee met een vriend om 'gewoon de sfeer te proeven'. Na het toernooi moest hij het nog allemaal even laten bezinken. Ook Tim zal op de Winmau World Masters in actie komen. Tim is niet zo bekend voor velen darters maar wat nog niet is, gaat bij hem zeker nog wel komen! Maak kennis met de altijd lachende en talentvolle: Tim van den Hoek.
Naam : Tim van den Hoek
Geboortedatum : 7 Juli 1993
Woonplaats : Gouda

Wanneer ben jij begonnen met darten? : Toen ik 8 jaar was ben ik begonnen met darten, gewoon voor de lol. Vanaf m’n 11e ben ik toernooien gaan gooien.

Door wie ben je hiermee in aanraking gekomen? : Op TV volgde ik het spelletje en ik vond het hartstikke leuk dus ik wilde het ook proberen. Mijn broer had op z’n kamer een dartbord hangen en ik wilde ook gooien, alleen mijn moeder vond het nog te gevaarlijk voor me en ik moest het doen met plastic pijltjes haha. Maar toen ik echt aandrong mocht ik een setje goeie pijlen kopen.

Keek je in die tijd naar iemand op? En naar wie? : Raymond van Barneveld, Het is zo’n goeie darter en beoefend het spel heel professioneel. En ook Ted Hankey, zijn opkomst vond ik altijd zo mooi.

Met welke darts speel jij? : Raymond van Barneveld Pijlen ‘’Barney Grip’’ (90% Tungsten, 24 Gram)

Wissel je regelmatig van pijlen of materiaal? : Niet al te snel zodat ik kan wennen aan de pijlen maar sinds kort heb ik deze pijlen, zodat ik meer grip heb.

Met wie train je het meest? : Het meeste train ik met Joeri Zwarts en Craig Wilson en teammaten uit het LaCo Team van DBMN.

Welke trainingsmethoden gebruik je? : Ik speel meestal de spelletjes: 170, 121, Wedstrijd 501 en het dubbel spel dat je elke dubbel 2x moet gooien in 1 beurt.

Wie is je favoriete dartspeelster? : Heb ik niet.

Wie is je favoriete dartspeler? : Raymond van Barneveld, die man heeft al zoveel gepresteerd. Toen die tegen Ronnie Baxter aan het gooien was op het WK zat ik gewoon samen met mijn broer te schreeuwen dat hij die dubbel moest uitgooien, het was zo spannend, en toen die hem gooide ging ik uit mijn dak!

Welke bond vind jij beter, de PDC of BDO? Waarom? : De PDC, ze zijn zoveel professioneler. Ze denken aan de rust voor de darters. Maar de BDO is een ideale bond om de weg naar de top te halen. Ze mogen zich van mij samenvoegen, al zal dat denk ik niet gebeuren.

Hoe heb jij je geplaatst voor de Winmau World Masters 2009? : Ik won het Open Duitsland. Heel onverwachts won ik mijn 1ste grote toernooi. Alles lukte en klopte die dag. Onderweg in het toernooi won ik van: Robin Klein, Senny van Hoenselaar, Jan Waulda, Youandi Bessels, Marc Brinkmann, Yordy Krassenberg en in de finale van Dave Zoetbrood.

Hoe is jou voorbereiding voor de Winmau? : Ik ga veel trainen en zorgen dat mijn vorm goed is. Ook zal ik wat gaan trainen met Craig Wilson (Dat weet hij nog niet maar dat mag die nu lezen haha) en goed mijn rust pakken. En ik gooi het Didam Open en De Champions League of Darts dus goeie toernooien om mijn niveau te testen.

Ga je nog met iemand speciaal trainen? : Met Craig en waarschijnlijk ook met Joeri Zwarts.

Wat is je doel met darten? : Ik wil een professionele darter worden en om het WK strijden.

Gooi je competitie, zo ja bij welke bond? : Ik ga dit seizoen beginnen met competitie en speel bij het team: The Sopranos. Het is een wilde bond (Dart Federatie Het Groene Hart).

Ik speel ook Landelijke Competitie (LaCo) bij Darts Bond Midden Nederland.

In welke divisie speelt jou team ? : Eredivisie

Wie zijn jou teamgenoten? : Ed van der Stam, Jurgen van der Veer, Dennis Zijderhand, Stevie Moreira, Joeri Zwarts, Pascal Alphenaar, ‘’Binky’’ Beil en Marcel de Jong

Bij de NDB Junioren heb je het vaak goed gedaan dit jaar, wat wil je volgend jaar nog meer proberen? : Ik wil proberen om wat meer constanter te worden, heb vorig seizoen soms wat slechte partijen gespeeld waardoor ik veel punten heb laten liggen. Ik hoop dat ik een ndb kan winnen dit jaar.

Heb je veel vrienden binnen het dartcircuit en met wie ga je het meeste om? :
Ja genoeg, Het meeste ga ik om met mijn maatjes van de DBMN: Joeri Zwarts, Craig Wilson, Len Bouwman, John de Kruijf, Thomas van Huijgevoort, Daniel van Mourik en Jeffrey Stigter.
Maar met de jongens van de andere bonden kan ik ook goed opschieten.

Wil je nog iets kwijt aan de kijkers van dit interview? :

Bedankt dat u de tijd hebt genomen om dit interview te lezen en misschien spreken we elkaar een keer op een toernooi! Wilt u nog meer informatie of heeft u nog vragen dan beantwoord ik deze graag.

Mijn e-mailadres is: [email protected]

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws