Home algemeen nieuws Trofee voor Barney en koppelmaat tijdens demo Praag Darts Masters

Trofee voor Barney en koppelmaat tijdens demo Praag Darts Masters

Vrijdagavond werd in Praag-Tsjechië de gelijknamige Praag Darts Masters gespeeld, de allereerste darts demo ooit georganiseerd in Tsjechië. Op de inaugurele editie van dit demonstratietoernooi waren onder meer drie profdarters en één voormalige profdarter aanwezig, onder hen twee Nederlanders.

Nummer één van de wereld en tweevoudig wereldkampioen Michael van Gerwen, vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld en European Championship 2012 winnaar Simon Whitlock reisden na de Premier League in Berlijn naar Praag voor hun allereerste demotoernooi in Tsjechië. Ook voormalig profdarter Wayne Mardle, nu analist en commentator bij Sky Sports Darts, accepteerde de uitnodiging om deel te nemen aan de Praag Darts Masters 2018. Zij werden vergezeld door vier Tsjechische spelers, namelijk Karel Sedláček, František Humpula, Michal Kočík en David Písek. Het demonstratietoernooi stond onder leiding van twee ervaren en professionele callers ‘The Voice’ Russ Bray en ‘The Puppy’ George Noble.

Er werden koppelwedstrijden en single wedstrijden gespeeld om het uitzinnige, 2500-koppige publiek te verblijden. Raymond van Barneveld en Karel Sedláček namen het op tegen Simon Whitlock en Michal Kočík, Michael van Gerwen en koppelmaat David Písek stonden tegenover het duo Wayne Mardle/ František Humpula. De finale van de koppelwedstrijd werd gewonnen door Raymond van Barneveld en partner Karel Sedláček.

De ‘oranjes’ Michael van Gerwen en landgenoot Raymond van Barneveld gingen de strijd aan in twee single partijen, Simon Whitlock en Wayne Mardle speelden eveneens twee single partijen. De single partijen werden gewonnen door Michael van Gerwen en Simon Whitlock. Het oranje duel eindigde in een 13-4 zege voor Mighty Mike. Bij de singles was er geen finale en dus geen overall winnaar.

 

Foto’s Raymond van Barneveld en Prague Darts Masters