Davy van der Zande & v/d Ven/Schenk winnen Open Midden Limburg algemeen nieuws
algemeen nieuws

Davy van der Zande & v/d Ven/Schenk winnen Open Midden Limburg

Davy van der Zande & v/d Ven/Schenk winnen Open Midden Limburg

Afgelopen zondag 3 juni is voor de 2e maal het Open Midden Limburg gespeeld geworden. Met 26 koppels en 61 singles een ietwat tegenvallende opkomst, maar dat mocht de pret niet drukken, het was lekker zonnig en warm weer en de spelers en aanhang konden lekker genieten op het terras van Cafe Oppe Platz, waar het toernooi werd gespeeld. De wedstrijdleiding was in handen van Infynity en de banen werden geleverd door Jelti Darts. De spelers streden om een totale prijzenpot van €1980 welke verdeeld was over de diverse toernooien. Helaas waren er maar 2 dames aanwezig, waardoor het dames toernooi geen doorgang kon vinden en speelden beide dames mee bij de heren, en niet onverdienstelijk.

We begonnen om 11.00 met de koppels die onder waren verdeeld in 5 poules van 4 en 2 poules van 3, waarna de nummers 1 & 2 doorgingen naar het K.O. toernooi. In de poulefase geen schokkende resultaten, waardoor we in de K.O. fase direct een paar leuke wedstrijden hadden. Het eerste koppel dat de finale bereikte was Yannick Vankan samen met Koen Hunnekens. Deze hadden in de bij de laatste 16 een bye en wonnen daarna van Roel van Bilzen samen met Joey Greijn met 3-1, en daarna in de halve finale wonnen ze met 3-2 in een thriller van Davy van der Zande die speelde met Rick de Bie. Het tweede koppel in de finale was Jeffrey van de Ven samen met Ziggy Schenk, die bij de laatste 16 wonnen van het koppel Wichard Knoops en Niek Ophelders met 3-1 en daarna wonnen van het koppel Davyd Venken samen met Ricardo Linssen met 3-0. Om de finale te bereiken wonnen ze van Roy Simons samen met Mischa Meuter met 3-0. Dus de finalisten waren bekend en het werd een spannende pot die met 4-2 werd gewonnen door het sterk spelende koppel Jeffrey van de Ven samen met Ziggy Schenk.

Om 15.00 begonnen we dan met het single toernooi, hierin speelden we een A en een B-ronde. In de eerste ronde waren de wedstrijden om te bepalen wie er naar de A-ronde ging en wie er naar de B-ronde ging. In de B-ronde waren een paar sterke spelers beland waardoor we diverse interessante partijen konden verwachten. In deze B-ronde waren ook de beide dames beland, waarin Anneke Houben haar eerste partij verloor. Kerstien de Vries zorgde nogal voor een paar verassingen en stormde door naar de halve finale en had al een paar slachtoffers gemaakt voordat ze werd gestopt door onze eerste finalist, Wichard Knoops die deze halve finale nipt won met 4-3 en diverse matchdarts tegen kreeg van Kerstien. De tweede finalist was Ricardo Linssen die onderweg won van Joey Greijn, Robbin Franssen en in de halve finale won van Ken Smeets met 4-1. De finale ging dus tussen Wichard en Ricardo, dit werd een spannende pot met als winnaar Wichard Knoops die de partij afsloot met een 4-2 overwinning.

Dan de A-ronde, hierin zaten heel veel sterke spelers die zowel nationaal als internationaal gooien. Helaas voor veel van deze spelers kwam de verliespartij redelijk vroeg, zo verloren we al veel toppers bij de laatste 32 en laatste 16 waardoor er toch een paar verassingen bij de laatste 8 zaten. In de kwartfinales werd er best of 9 gespeeld en waren het Davy van der Zande, Jeremy Eikelenberg, Kay Smeets en Erwin Gomis die hun partijen wonnen en in de halve finale kwamen. Deze halve finales waren een prooi voor de sterke spelers Davy van der Zande en Kay Smeets. Davy won met 5-2 van Jeremy en Kay won met 5-0 van Erwin, die zijn kruit in de vorige twee partijen verschoten had. De finale was er een om van te genieten, er werd best of 9 gespeeld. Kay kwam direct uit de startblokken en eiste de eerste twee legs op. Davy maakte daarna 2-1, en de wedstrijd ging tot 4-4. Dus moest er een beslissende leg aan te pas komen om te bepalen wie de winnaar werd. De bull werd gewonnen door Kay en deze begon dus de negende en laatste leg. Ook deze leg werd zeer spannend en ging tot het uiterste waarbij beide spelers diverse matchdarts wisten te missen voordat Davy dan de beslissende dubbel gooide en hiermee de winnaar werd van het 2e Open Midden Limburg.

Bij deze willen we alle winnaars feliciteren en ook bedanken we alle spelers voor het soepel laten verlopen van het toernooi zonder enige problemen met betrekking tot het schrijven, ook dit mag wel eens gezegd worden. Tevens bedanken we alle sponsors waardoor dit toernooi weer mogelijk werd, en als laatste natuurlijk Cafe Oppe Platz voor de gezellige ambiance en drank en spijs. Uiteraard komt er in 2019 een 3e editie van het Open Midden Limburg.

Koppels
Kwartfinale

Koen Hunnekens/Yannick Vankan - Roel van Bilzen/Joey Greijn 3-1
Davy van der Zande/Rick de Bie - Erik Palmen/Ralph Wetzels 3-2
Jeffrey van de Ven/Ziggy Schenk - Davyd Venken/Ricardo Linssen 3-0
Roy Simons/Mischa Meuter - Mike Gaeta/Marco Storteboom 3-2

Halve finale
Koen Hunnekens/Yannick Vankan - Davy van der Zande/Rick de Bie 3-2
Jeffrey van de Ven/Ziggy Schenk - Roy Simons/Mischa Meuter 3-0

Finale
Jeffrey van de Ven/Ziggy Schenk - Koen Hunnekens/Yannick Vankan 4-2

B-ronde
Kwartfinale
Kerstien de Vries - Paul Out 4-3
Wichard Knoops - Lorenzo van Rossum 4-1
Ken Smeets - Randy Monforts 4-0
Ricardo Linssen - Robin Franssen 4-1

Halve finale
Wichard Knoops - Kerstien de Vries 4-3
Ricardo Linssen - Ken Smeets 4-1

Finale
Wichard Knoops - Ricardo Linssen 4-2

A-ronde
Laatste 16
Davy van der Zande - Ziggy Schenk 4-2
Dennis Feitsma - Collin Phillippi 4-2
Jeremy Eikelenberg - Roger Janssen 4-3
Erik Palmen - Davyd Venken 4-3
Kay Smeets - Patrick Smullenberghs 4-0
Jeffrey Bekema - Jeffrey van de Ven 4-1
Erwin Gomis - Yannick Vankan 4-2
Koen Hunnekens - Mischa Meuter 4-0

Kwartfinale
Davy van der Zande - Dennis Feitsma 5-0
Jeremy Eikelenberg - Erik Palmen 5-2
Kay Smeets - Jeffrey Bekema 5-0
Erwin Gomis - Koen Hunnekens 5-4

Halve finale
Davy van der Zande - Jeremy Eikelenberg 5-2
Kay Smeets - Erwin Gomis 5-0

Finale
Davy van der Zande - Kay Smeets 5-4

Tekst, uitslagen en foto: organisatie Open Midden Limburg

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws