WCoD: Nieuw-Zeeland schud Zuid-Afrika pas in het koppel af, Singapore onderuit in Aziatisch clash algemeen nieuws
algemeen nieuws

WCoD: Nieuw-Zeeland schud Zuid-Afrika pas in het koppel af, Singapore onderuit in Aziatisch clash

WCoD: Nieuw-Zeeland schud Zuid-Afrika pas in het koppel af, Singapore onderuit in Aziatisch clash

De eerste ronde van de World Cup of Darts is gisteravond afgerond en dat betekent dat we vandaag verder gaan met de tweede ronde in Hamburg. Hierbij veranderd het format naar eerst twee best of 7 singlepartijen en als het hierna gelijk staat, zal er nog een beslissend koppel aan te pas komen. Bij de singlepartijen zullen beide landen van te voren hun opstelling van spelers los van elkaar doorgeven aan de PDC, zodat de eerste speler van een land tegen de andere eerste speler van het andere land speelt.

Zuid-Afrika trapte de tweede ronde af met Vernon Bouwers tegen Cody Harris. Harris wist dit duel gemakkelijk met 4-0 te winnen. Dat deed Petersen in de tweede singlepartij ook met een gemiddelde van maar liefst 100. Er kwam dus een beslissende koppel aan te pas dat werd gewonnen door Nieuw-Zeeland ondanks wat moeite en dus schakelden ze de publieksfavoriet Zuid-Afrika uit.

Vervolgens mochten de Singapore slingers aan de oche verschijnen. Paul en Harith Lim speelden tegen de Japanners. Paul Lim speelde niet zijn beste niveau en daardoor wist hij deze partij ook niet te winnen van Seigo Asada. Ondanks dat had hij nog wel een 160-finish. Toen moest Harith Lim het dus doen, maar Muratmatsu wist daar een stokje voor te steken en met een overwinning voor Japan waren zij door naar de kwartfinales.

Om ongeveer drie uur vervolgde een van de favorieten voor de Wereldtitel, team Schotland, hun progressie tegen Zweden. Gary Anderson wist Magnus Caris gemakkelijk te verslaan en doordat Peter Wright Nilsson wist te verslaan, was het pensioen van Caris nu officiel ingegaan, want hij zou vanaf nu geen grote wedstrijden meer gooien.

De laatste partij van deze middagsessie was op papier niet de minste; Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh namen het voor België op tegen het gastland Duitsland. De eerste partij werd beslissend, want Schindler speelde een erg goede partij, maar miste matchdarts. Kim Huybrechts won daardoor, net zoals Van den Bergh daarna deed tegen Max Hopp die lang niet aan zijn niveau kwam.

Tijdens de World Cup of Darts organiseren we in samenwerking met Poules.com en Dartwinkel.nl weer een leuke gratis Dartpoule. Je maakt kans op leuke prijzen en je voorspellingen invullen kan hier.

Hieronder kunt u de wedstrijden van deze middagsessie live volgen of later rustig teruglezen:

Zuid-Afrika 1 - 2 Nieuw-Zeeland

Vernon Bouwers (73,18) 0 - 4 Cody Harris (84,68)

De Zuid-Afrikaan mocht de eerste partij van deze wedstrijd beginnen. De eerste leg werd direct afgepakt door Harris met zijn laatste pijl op dubbel 10. Via een 72-finish op de bullseye wist de Nieuw-Zeelander ook zijn eigen leg te houden en op 2-0 te komen. Cody Harris wist zijn tweede 15-darter op rij te produceren voor een 3-0 voorsprong tegen Vernon Bouwers. Harris wist in de vierde leg de partij al in het slot te gooien door dubbel 8 te vinden.

Devon Petersen (101,90) 4 - 0 Haupai Puha (97,11)

Puha mocht de tweede partij beginnen tegen Petersen. Om dus een koppelpartij af te dwingen moest Petersen dus sowieso een keer breaken. Doordat Puha de dubbel 12 niet wist te gooien, brak Petersen direct via een 51-finish naar 1-0. Puha miste een 161-finish op de bullseye, waar Petersen wederom van wist te profiteren via ditmaal een finish van maar liefst 132. De nummer 1 speler van Zuid-Afrika wist nogmaals een break te plaatsen via dubbel 8 en zo stond hij al met 3-0 voor. Met een 65-finish in de vierde leg wist Devon Petersen zelfs nog boven de 100 gemiddeld uit te komen, maar het meest belangrijke voor hem is dat hij een koppel wist af te dwingen. Beide spelers in deze partij wisten in deze partij hun hoogste tv gemiddelde te gooien.

Zuid-Afrika (80,80) 2 - 4 Nieuw- Zeeland (86,28)

Zuid-Afrika mocht deze partij weer beginnen, maar doordat ze wat slapjes begonnen wisten de mannen uit Nieuw-Zeeland direct een break te plaatsen via tops die Puha gooide. Cody Harris wist de break voor Nieuw-Zeeland te verzilveren en daarmee werd de stand in dit koppel 0-2. Doordat Bouwers een rekenfout maakte vanaf 115, wist hij die niet uit te gooien. Harris pakte zijn kans en strafte dat af via een 72-finish voor de 3-0. In de vierde leg miste Nieuw-Zeeland vijf matchdarts en Petersen pakte zijn kans om Zuid-Afrika op het scorebord te zetten op deze koppels. Vernon Bouwers wist ditmaal zijn eerste dubbel gooien en daarmee profiteerden ze van wederom missers van de Nieuw-Zeeland en zo was Zuid-Afrika nog niet uitgeschakeld. Maar in de zesde leg wist Nieuw-Zeeland zijn tiende matchdart te gooien op tops, waardoor ze Zuid-Afrika dan toch van hun afschudde.

Singapore 0 - 2 Japan

Paul Lim (81,21) 3 - 4 Seigo Asada (85,68)

Doordat Japan de bull achter de schermen had gewonnen, mocht Asada de eerste partij aftrappen tegen de legende, Paul Lim. Lim wist direct een 180'er te gooien, maar wist niet 91 uit te gooien. Hierdoor wist Asada dubbel twee te gooien om de eerste leg binnenboord te houden voor Japan. Nadat Asada een breakkans miste, wist Paul Lim terug te komen voor de dubbel 8 en gooide die ook uit voor de 1-1 gelijke stand. Doordat de Japanner een goede derde scorende leg gooide, wist hij die ook te houden via dubbel 4 ondanks wat moeite op de dubbels. Een wat mindere leg eindigde toch nog in een mooie finish van 160 voor Paul Lim en daarmee wist hij de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Lim wist in de vijfde leg dan een break te vorseren via een 74-finish en daarmee kwam hij op matchpoint, terwijl hij niet echt de betere speler was op het podium. Asada wist een laatste leg af te dwingen door dubbel 12 te gooien. Seigo Asada wist een goede laatste leg te gooien en had geluk dat Lim een slechte leg gooide, want hij had de tijd wel nodig op de dubbels. Uiteindelijk wist Asada via het gekkenhuis de winst te pakken voor Japan.

Harith Lim (84,69) 2 - 4 Haruki Muratmatsu (86,29)

Harith Lim mocht deze partij beginnen en moest deze ook winnen om een koppel af te dwingen. Muratmatsu leek in de eerste leg te veel naar Asada te hebben gekeken, want hij miste direct in de eerste leg veel breakkansen. Lim gooide de dubbel 9 voor de 1-0 voor Singapore. Met een 60-finish wist Haruki Muratmatsu nu wel direct de dubbel te gooien en daarmee werd het 1-1. Lim miste een 125-finish op de tweede bullseye, waarna de Japanner de break dan nu wel plaatste via dubbel 10. Met een 58-finish wist Muratmatsu op matchpoint te komen in de vierde leg. Harith Lim wist het einde van Singapore nog even uit te stellen door dubbel 2 te gooien voor de 2-3. Via een 15-darter wist Muratmatsu Japan naar de kwartfinale te sturen en daarmee waren de 'Limmetjes' uitgeschakeld.

Schotland 2 - 0 Zweden

Gary Anderson (96,97) 4 - 0 Magnus Caris (69,40)

Team Zweden mocht de eerste single aftrappen en dus had Caris de darts tegen Anderson. Echter was het Anderson die beter aan de partij was begonnen, want hij wist tops te gooien voor de 1-0. The Flying Scotsman wist 60 uit te gooien om ook zijn eigen leg te houden en dus op 2-0 te komen. Doordat Caris niet goed stond te gooien, wist Anderson op 3-0 te komen en zo stond hij al op matchpoint. Gary Anderson wist het in de vierde leg al af te maken, waardoor hij Schotland op 1-0 zette met een 4-0 overwinning.

Peter Wright (89,54) 4 - 2 Dennis Nilsson (83,63)

Snakebite mocht de tweede singlepartij beginnen tegen Nilsson die hem de winst voor Schotland op kon leveren. Met een 81-finish in slechts twee darts wist Dennis Nilsson in 18-darts een break te plaatsen, wat natuurlijk erg leuk is voor de spanning in de wedstrijd. Echter brak Wright wel weer direct terug via dubbel 16 voor de 1-1. Doordat Nilsson een 150-finish miste op de dubbel, kreeg Wright een kans op 66 en die pakte hij met beide handen aan. Met een 121-finish wist Wright op matchpoint te komen en zo mocht Nilsson nu niks meer weggeven. Met een 63-finish wist Nilsson nog iets wat terug te doen voor Zweden. Nilsson wist niet te profiteren van wat gemiste matchdarts van Wright, waardoor Wright alsnog de winst binnensleepte voor team Schotland.

België 2 - 0 Duitsland

Kim Huybrechts (85,93) 4 - 3 Martin Schindler (86,14)

De Duitsers hadden het voordeel in de partij om deze single te beginnen en een eventueel koppel en doordat Huybrechts zich liet afleiden door het publiek, kreeg Schindler een kans vanaf 83 en die pakte hij voor de 1-0. Huybrechts wist wel direct weer 1-1 te maken door 75 uit te gooien via de bullseye. The Hurricane wist een super goede derde leg te gooien en daarmee wist hij ook de voorsprong te pakken in de partij via een break. Schindler wist ook weer direct de stand gelijk te trekken via een 52-finish. Na even achter te hebben gestaan was het nu Schindler die weer voor en zelfs op matchpoint kwam. Huybrechts wist de eigen leg binnenboord te houden en zo kwam er een beslissende partij aan te pas wie op 1-0 zou komen. Ondanks het fluitconcert en de gemiste matchdarts van Schindler was het toch Huybrechts die de winst pakte en België op een 1-0 voorsprong zette.

Dimitri van den Bergh (88,41) 4 - 0 Max Hopp (76,19)

Van den Bergh mocht de tweede singlepartij beginnen tegen de nummer 1 speler van Duitsland, Max Hopp. Van den Bergh wist via tops de eerste leg te houden, ondanks dat Hopp een pijl op de bullseye voor de break miste. Van den Bergh wist een goede tweede leg te spelen en die wist hij dan ook af te pakken van The Maximiser via dubbel 8 voor de 2-0. Met een 92-finish wist Van den Bergh al op matchpoint te komen en dus leek het er niet op dat er nog koppels aan te pas moesten komen. Via een 12-darter in de vierde leg wist Dimitri van den Bergh al een eind te breien aan deze middagsessie.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws