Wesley Harms "Het is een mooi cadeau om dit toernooi te winnen" algemeen nieuws
algemeen nieuws

Wesley Harms "Het is een mooi cadeau om dit toernooi te winnen"

Wesley Harms "Het is een mooi cadeau om dit toernooi te winnen"

Afgelopen weekend slaagde Wesley Harms erin om de op zijn naam te schrijven. Naar aanleiding van deze prestatie legden we de man uit Noord-Holland een aantal vragen voor met betrekking tot zijn beleving van het afgelopen weekend. Wanneer we hem vragen naar het verloop van zijn wedstrijden in aanloop naar de finale geeft hij aan dat het nogal wisselvallig verliep. “De ene partij liep lekkerder dan de andere. Zo was de eerste wedstrijd tegen Dean Winstanley op het podium ook even wennen. Het bord was niet goed verlicht waardoor er veel schaduwvorming ontstond rond de pijlen in het bord. Na die partij was ik er gelukkig aan gewend en had ik er niet meer zoveel last van”, aldus Wesley Harms.

Wanneer we hem vragen naar zijn mooiste partij van de dag haalt Wesley de halve finale aan die hij speelde tegen Gary Thompson. Harms liep uit naar een 2-0 voorsprong in sets waarna Gary terugkwam tot 2-2 in sets. Uiteindelijk kwam alles aan op de laatste leg in de laatste set en het feit dat Wesley deze beslissende leg naar zijn hand wist te zetten deed hem veel goeds. Vervolgens werd in de finale Stephen Bunting met 4-2 verslagen. Wesley Harms: “Eindelijk dacht ik. Na al die wedstrijden is het geweldig om dan een internationale titel te winnen.”

Afgelopen zaterdag was de verjaardag van Wesley waarbij hij 27 jaar is geworden maar aangezien darten bij hem voorgaat heeft hij het niet echt kunnen vieren. Een dag later was zijn vriendin jarig en om dit wel te kunnen vieren wist hij voor een speciaal cadeau te zorgen. “Op zondag was mijn vriendin jarig en het is toch een mooi cadeau om dit toernooi te winnen,” aldus Wesley. Naast de viering van de twee verjaardagen was er nogmaals reden tot feest met het behalen van de eerste internationale titel.

Het veroveren van de BDO International ziet hij zelf ook als zijn mooiste prestatie uit zijn carrière tot dusver. Hierop volgt voor hem zijn winst tijdens de Champions League of Darts van 2010 die hem toegang verschafte tot de Zuiderduin Masters. Op de derde plaats van zijn favoriete prestaties volgt zijn televisie-debuut op de Zuiderduin Masters waarbij hij in zijn partij tegen Jan Dekker in de eerste leg opende met twee 180-ers op rij. De partij wist hij uiteindelijk ook met 5-3 te winnen.

Tot slot vroegen we Wesley waarom hij had gekozen voor het opkomstnummer “It`s my life” waarmee hij het podium betrad tijdens de Zuiderduin Masters. “Voor de Zuiderduin Masters moest ik een opkomstnummer kiezen. Dit toernooi was voor mij de kans om verder te komen in mijn dartscarrière, dus het was “Now or Never”. Ik vond dat wel een toepasselijk nummer omdat ik ook doe wat ik graag wil in mijn leven.”

De afsluitende woorden van het interview met Wesly Harms luiden als volgt: “Ik wil nog iedereen bedanken voor de positieve reacties en felicitaties!”
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws