Dirk van Duijvenbode tegen Gerwyn Price in finale World Grand Prix 2020 algemeen nieuws
algemeen nieuws

Dirk van Duijvenbode tegen Gerwyn Price in finale World Grand Prix 2020

Dirk van Duijvenbode tegen Gerwyn Price in finale World Grand Prix 2020

Zondagavond 11 oktober was de dag dat de halve finales van de World Grand Prix gespeeld werden. Hierin stond nog één Nederlander, die op voorhand misschien niet verwacht was; Dirk van Duijvenbode. Hij nam het op tegen de ervaren rot in Simon Whitlock, die Michael van Gerwen versloeg. De andere halve finale ging tussen Dave Chisnall en Gerwyn Price. Het format in de halve finales werd iets opgeschroefd tot first to vier sets, wat voor nog meer spanning kan gaan zorgen.

Hieronder kunt u de partijen live volgen of later nog eens rustig teruglezen.

Simon Whitlock (79,48) 1 - 4 Dirk van Duijvenbode (88,17)

0-3, 3-1, 1-3, 1-3, 0-3

Van Duijvenbode mocht de eerste halve finale aftrappen tegen de Australiër. Met een 89-finish in slechts twee pijlen wist The Titan de eerste eigen leg te behouden. In de tweede leg miste Whitlock een kans vanaf 110 op dubbel 18, waarna Van Duijvenbode instapte en direct een break pakte via dubbel 16. In zestien darts wist de Nederlander de break te verzilveren en daarmee pakte hij de eerste set met maar liefst 3-0 en liet dus meteen van zich weten.

De tweede set was de set van The Wizard en hij wist de eerste leg te houden met een 60-finish, nadat Van Duijvenbode geërgerd leek na het vertragen van Whitlock. Na een erg trage tweede leg wist Van Duijvenbode met zijn laatste pijl dubbel 9 te gooien en maakte zo 1-1. In die leg deed ook Van Duijvenbode mee met het trage tempo, maar gooide wel een 180-er. Niet veel later kwam Whitlock via dubbel 10 voor de tweede keer in de set zijn eigen leg te houden. In de vierde leg miste Van Duijvenbode tops om weer gelijk te maken, waarna Whitlock via een 92-finish de tweede set pakte.

Dirk van Duijvenbode mocht de derde set weer beginnen. Nadat het tempo na de pauze weer wat werd opgeschroefd, wist Van Duijvenbode te profiteren van missers op de dubbels en hield via dubbel 16 zijn eigen leg. In de tweede leg lukte het Whitlock niet om binnen zes darts open te zijn en daar profiteerde de Nederlander van en brak daarmee naar de 2-0 stand in legs. Doordat Whitlock in de vierde leg rommelde op de dubbels, zag The Titan zijn kans en pakte die kans dan ook via een 60-finish die hem de set en de voorsprong weer opleverde.

In de vierde set wist Van Duijvenbode te beginnen met een 180-score en daaropvolgend een 177-score om zichzelf op dubbel 16 te zetten. Hij brak daarmee direct naar 1-0. The Wizard was in de tweede leg op koers om de re-break te realiseren en dat deed hij met een 68-finish in 15-darts. Een leg later wist Van Duijvenbode voor de derde break op rij te zorgen en kwam dus via dubbel weer op voorspong in de set van The Wizard. Met een 13-darter wist Van Duijvenbode zijn eigen leg daarna te houden en daarmee kwam hij met 3-1 in sets voor.

Van Duijvenbode kon de finale nu bijna ruiken met nog maar één set te gaan voor hem en die set mocht hij beginnen. De eerste leg ging met de darts mee, wat dus betekende dat Van Duijvenbode op 1-0 kwam met een 52-finish. Zijn achtste van de laatste negen gespeelde legs wist Van Duijvenbode ook nog eens te pakken, wat hem via dubbel 8 op matchpoint bracht. Met een 12-darter in de eigen leg kreeg Van Duijvenbode het direct voor elkaar en ging naar de finale van World Grand Prix 2020.

Dave Chisnall (94,40) 3 - 4 Gerwyn Price (92,38)

2-3, 3-0, 2-3, 2-3, 3-1, 3-1, 2-3

De Welshman mocht de partij beginnen tegen Chizzy en via dubbel 4 wist hij de eerste leg te houden. Met een 14-darter op dubbel 8 wist Chisnall de stand gelijk te trekken in de tweede leg. Ondanks wat moeite ging de derde leg ook met de darts mee voor Price via dubbel 2. De Engelsman wist via dubbel 9 ook zíjn eigen leg weer te houden, wat de stand op 2-2 bracht. Price moest zich bewijzen in zijn eigen beslissende vijfde leg en dat deed hij ook via dubbel 20 in slechts 13-darts.

Set twee was de set van de bijna onverstaanbare Engelsman, maar miste dubbels. Price deed datzelfde, waardoor de eerste break van de partij nog even uitbleef. Price gooide een leg later een 180-er, maar Chisnall wist dan toch een break te plaatsen via dubbel 18 om er 2-0 van te maken. Via een 86-finish verzilverde Chizzy de break ook nog eens en pakte daarmee de set.

Gerwyn Price mocht de derde set weer beginnen, maar Chizzy kwam wederom goed uit de pauze en pakte zijn vierde leg oprij met een finish van maar liefst 130 via de bullseye, waarmee hij zijn eerste voorsprong in de partij pakte. Nadat hij zichzelf 'dood' gooide, wist Chisnall in de herhaling 88 wel uit te gooien om daarmee op 2-0 te komen in de set van de Welshman. Diezelfde Welshman hield vervolgens wel zijn eigen leg om op 1-2 te komen. Doordat Chisnall niet 150 uit gooide, pakte Price zijn kans en gooide onder druk 104 uit om een beslissende leg alsnog af te dwingen. Price wist na de 2-0 achterstand in de set toch de set nog om te draaien, want via dubbel 6 kwam hij 2-1 in sets voor.

Set vier was de set weer van Dave Chisnall en dus was er op papier nog niets aan de hand voor hem, maar de mentale tikken waren wel aangekomen. Zo wist Price direct een break te plaatsen, waardoor hij nu zijn vierde leg oprij pakte. Chisnall deed een leg later wel weer iets terug met een 122-finish voor de re-break en die finish waardeerde Price wel aan het knikje te zien. Price wist met een 13-darter op setpoint te komen, maar Chisnall deed wederom iets moois met een hoge finish van 113. Zo werd een beslissende leg afgedwongen. Die laatste leg wist Gerwyn Price af te pakken van Chizzy en daarmee was hij de eerste die een set van de ander afpakte.

The Iceman begon de vijfde set weer ijzersterk en kwam met een 13-darter via een 104-finish op 1-0 in de set die hem de overwinning al kon brengen. Chisnall wist via een 74-finish een 12-darter te produceren en daarmee kwam hij op 1-1. In de derde leg viel er een gaatje en Chisnall dook daarin, waardoor hij een break pakte via dubbel 6. Na de openingsleg van de leg was het niveau van Price wat gedaald en daardoor leverde hij deze set in.

De zesde set mocht beginnen worden door Dave Chisnall en Price miste de eerste kans vanaf 111, waardoor Chizzy dubbel 4 gooide om de voorsprong te pakken in deze set. Price maakte wel weer een einde aan de reeks van Chisnall via dubbel 20 en kwam op 1-1 en hield de druk dus volledig op zijn tegenstander. Na negen gemiste openingsdubbels van Price, had Chisnall alle ruimte om op matchpoint te komen. Gerwyn Price miste in de vierde leg dubbels om weer gelijk te maken en daar profiteerde David Chisnall van en maakte via dubbel 10 er 3-3 in sets van.

Na zes gespeelde sets was er nog geen verschil gemaakt en dus kwam er een beslissende set aan te pas. In de eerste leg bleef Price missen op de dubbels en Dave Chisnall had nu eenmaal ervaring met het omdraaien van twee sets achterstand en gooide dubbel 16 voor de onmiddellijke break. Dubbels kon Price niet meer gooien, maar de bullseye wel, want met een 130-finish maakte hij weer gelijk. Na een 69-finish in de derde leg, kwam Price op matchpoint en had nog maar één leg nodig voor de finaleplaats. Maar hij opende een leg later niet gemakkelijk, waardoor Chisnall als eerst de kans kreeg en op het laatst moment de dubbel één gooide om de beslissende leg af te dwingen. In de laatste leg miste Chisnall drie matchdarts en daardoor wist Price de winst door het oog van de naald te pakken. Zo werd hij de tegenstander van Dirk van Duijvenbode in de finale van de World Grand Prix 2020.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws