Verrassingen Van Duijvenbode en Whitlock naast Chisnall én Price nog over in het toernooi algemeen nieuws
algemeen nieuws

Verrassingen Van Duijvenbode en Whitlock naast Chisnall én Price nog over in het toernooi

Verrassingen Van Duijvenbode en Whitlock naast Chisnall én Price nog over in het toernooi

De kwartfinales van de World Grand Prix 2020 staan op het programma met daarin maar liefst drie Nederlanders. Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen én Jeffrey de Zwaan doen nog mee voor de prijzen, maar ze staan op deze zaterdagavond 10 oktober voor een zware kloof.

De eerste partij van de avond ging tussen de eerste Nederlander die we in actie gingen zien; Dirk van Duijvenbode. Hij nam het op tegen The Flying Scotsman. Van Duijvenbode speelde erg sterk en Anderson was er vandaag niet helemaal bij. Hij kwam al snel op 2-0 sets voor. Anderson kwam in de derde set nog knap terug en pakte de set, maar een set later maakte de Nederlander het af. De tweede partij ging tussen Dave Chisnall en Joe Cullen. Chisnall begon de partij twijfelend en miste te veel dubbels op de cruciale momenten. Daardoor kwam Cullen op 2-0 voor in sets. Chisnall begon vanaf toen de dubbels wel te raken en kwam helemaal terug tot 2-2. In de laatste set kwam er beslissende leg aan te pas die via dubbel 10 naar Chisnall ging en dus net zoals tegen Ryan Joyce een comeback volbracht had. Niet veel later kwam de tweede Nederlander van de avond in actie. Michael van Gerwen nam het op tegen Simon Whitlock, die hem tijdens de World Matchplay nog uitschakelde. Whitlock stond er en Van Gerwen niet. Hij strafte alles af en versloeg Van Gerwen wederom in slechts drie sets. De laatste partij van de kwartfinales was de kraker tussen Gerwyn Price en de derde Nederlander Jeffrey de Zwaan. Price kwam door de niet goede eerste pijl van De Zwaan, al snel op een 2-0 stand. De Zwaan deed nog wel wat terug, maar het was niet genoeg, want Price besloot de partij met en 164-finish.

Hieronder kunt u de nog eens rustig teruglezen.

Dirk van Duijvenbode (94,29) 3 - 1 Gary Anderson (88,02)

3-2, 3-1, 2-3, 2-1

Van Duijvenbode mocht de partij aftrappen tegen de Schot. Beide heren waren direct open in hun eerste beurt en met een 76-finish wist de man uit 's Gravenzande de eerste leg te houden om op 1-0 te komen in de eerste set. De leg erna wist Anderson via dubbel 5 gelijk te maken. Met een uitstekende 14-darter maakte Van Duijvenbode er weer een voorsprong van via dubbel 16. In de vierde leg miste Anderson wat dubbeltjes, maar Van Duijvenbode miste zijn eerste setdart vanaf 103. Anderson maakte daardoor alsnog 2-2. Doordat The Titan direct open was én Anderson niet, zag Van Duijvenbode zijn kans. Vanaf 96 pakte hij de eerste set.

Na een korte onderbreking wist Anderson zijn eigen set niet goed te beginnen, want Van Duijvenbode wist met een 13-darter op dubbel 19 de break te pakken. Hij wist ook nog de break te verzilveren via een 14-darter. Hij had Anderson volledig onder druk en het zag er erg goed uit voor de Nederlander. De derde leg was de leg van de Schot en die hield hij dan ook via zijn favoriete dubbel 20. Daardoor werd het 2-1 in deze tweede set. Van Duijvenbode gooide een mindere vierde leg, maar doordat Anderson niet in goede doen was werd het niet afgestraft. The Titan kon vanaf dubbel 18 daarom de tweede set afpakken van de Schot en deed dat ook.

De derde set was de set van Van Duijvenbode en dus kon hij de partij nu gaan afmaken. Via dubbel 8 wist Van Duijvenbode de eerste leg in ieder geval al te pakken. Het leek erop dat Anderson de partij nu had opgegeven en daardoor gaf hij de Nederlander alle kansen voor de break. Met een 72-finish wist The Titan die break ook te pakken en daarmee had hij Gary Anderson bijna liggen. Maar Gary Anderson wist in de derde leg toch nog een 14-darter uit de hoge hoed te toveren, waardoor het toch weer spannend werd in de set. Echter stond de Nederlander nog wel steeds op matchpoint. Anderson verzilverde ook die break en kwam dus op 2-2. In de vijfde leg van de set miste Van Duijvenbode de eerste matchpijl vanaf 152. Anderson gooide de dubbel 20 om de set af te pakken, terwijl hij met de rug tegen de muur stond.

Set vier was de set van Anderson, maar hij miste de eerste 10 pijlen op de openingsdubbel. En het was Van Duijvenbode die daar van profiteerde met een 14-darter voor de onmiddellijke break in de eerste leg van de set. Via dubbel 10 verzilverde hij de break en kwam dus op 2-0 in de set die hem de overwinning kon gaan brengen. De derde leg was de eigen leg van Anderson en hield die dan ook voor de 2-1. In de vierde leg had Anderson het hoofd niet meer helemaal helder en vergat zelfs om met een dubbel te beginnen. Daardoor kon Van Duijvenbode dan eindelijk de partij afmaken en deed dat ook via dubbel 20. Daardoor ging hij naar de halve finale van de World Grand Prix 2020.

Dave Chisnall (87,50) 3 - 2 Joe Cullen (81,65)

2-3, 2-3, 3-0, 3-1, 3-2

Chizzy mocht de partij beginnen tegen Joe Cullen. Meteen in de eerste leg redde Chisnall zichzelf met een finish van 150 voor de 1-0 in legs. Cullen maakte via dubbel 16 in de tweede leg gelijk, nadat Chisnall net een 148-finish had gemist op dubbel 14. Een moeizame derde leg ging met de darts mee, waardoor Chizzy alsnog op 2-1 in de set kwam. In de vierde leg miste Chisnall de setdart vanaf 104, waarna Cullen een knappe 62-finish finish gooide om de set in leven te houden. Dave Chisnall miste in de vijfde leg maar liefst tien setdarts, waarna Cullen daarvan profiteerde en de eerste set afpakte met 3-2.

Set twee was de set van Joe Cullen en in de eerste leg wist hij een 120-finish te produceren om zijn eerste leg binnenboord te houden. Chisnall maakte niet veel later gelijk via dubbel 8. Doordat Chisnall in de derde leg weer veel last had met de dubbels, kon Cullen er gemakkelijk 2-1 van maken en deed dat dan ook. Chisnall forceerde wel een beslissende vijfde leg om de spanning in de set te behouden. Chisnall twijfelde weer erg veel toen het eropaan kwam op de finishende dubbels. Cullen was ook niet geniaal, maar hij raakte wel als eerst de dubbel 7 om set twee te pakken.

Na een korte pauze mocht Chisnall de derde set wel beginnen en deed dat uitstekend met zijn tweede 150-finish van de partij. Cullen miste in zijn eigen leg 57 niet uit en Chisnall profiteerde daar een keer van en maakte 2-0 via de break. De derde leg ging ook naar Dave Chisnall, want die gooide zijn tweede setdart in de dubbel 8.

De vierde set mocht begonnen worden door Joe Cullen en dus had hij alles nog in de eigen hand. Hij wist nu goed de set te beginnen en dat resulteerde in een 16-darter voor de 1-0. Ook Chisnall hield zijn eigen leg in 17-darts via dubbel 10. De derde leg was de leg van Cullen, maar miste drie pijlen om op matchpoint te komen. Chisnall profiteerde via dubbel 8 en kwam daarmee op breakpoint. Na eerder in de partij twee keer 150 uitgegooid te hebben, gooide Chizzy 155 uit om de set te pakken.

De vijfde en beslissende set was de set ook nog eens van Chisnall en wist met een 75-finish direct het heft in handen te nemen. In de tweede leg miste Chisnall weer wat dubbels, maar ook Cullen had twee missers. Uiteindelijk was het Chisnall die de leg pakte en daarmee op zíjn eerste matchpoint kwam. Cullen sprokkelde in de derde leg weer een legje op het bord via dubbel 16 en dus was het nog niet gedaan voor de jongere Engelsman van het stel. Cullen maakte er ook nog 2-2 van via een 58-finish en dus dwong hij een beslissende leg af. In die beslissende leg kreeg Chisnall de eerste matchdarts op dubbel 10. Hij plaatste de eerste twee net aan de verkeerde kant van het ijzer, maar gooide de derde er wel in en dus volbracht hij wederom een comeback.

Michael van Gerwen (96,84) 0 - 3 Simon Whitlock (101,72)

1-3, 0-3, 1-3

The Wizard mocht de derde partij beginnen tegen de nummer één van de wereld. Via dubbel 4 hield Whitlock de eigen leg om op 1-0 te komen. Doordat Van Gerwen in zijn eigen leg dubbels miste, kon Whitlock met een 108-finish de break pakken. Mighty Mike brak niet veel later toch wel weer terug via dubbel 8 in 13-darts om in de set te blijven. Maar Whitlock wist toch nog met een 12-darter 76 uit te gooien en daarmee de eerste set te pakken.

De tweede set was de set van Van Gerwen en ging na een korte pauze van start. Doordat Van Gerwen de tweede set aftrapte met gemiste dubbels voor het finishen, kreeg Whitlock direct de kans vanaf 100 en deed dat geniaal via tops-tops. Door zijn strakke finishpercentage kon Whitlock bijna niet missen en dus ging ook 58 er gemakkelijk vanaf in zijn eigen leg, waardoor hij wederom op 2-0 kwam in de set. Van Gerwen had wat tikjes te voorduren gekregen en opende daardoor niet direct in de derde leg. Whitlock kon daardoor met een 14-darter 2-0 in sets maken via een 61-finish.

Zo ontstonden er dus groter problemen voor de nummer één van de wereld, want Whitlock mocht de derde set ook nog eens beginnen. Van Gerwen kon in de eerste leg profiteren met een 116-finish, maar miste tops. Whitlock kon daardoor alsnog de leg behouden voor de 1-0 stand. Voor het eerst in de partij wist Van Gerwen zijn eigen leg te houden en kwam daarmee op 1-1. Whitlock kreeg in de derde leg alle ruimte van Van Gerwen om op matchpoint te komen en deed dat dan ook via dubbel 4. Het was dus billenknijpen geblazen voor Van Gerwen om nog wat te kunnen doen in dit toernooi. Hij kon die druk niet aan en Whitlock kreeg dus de kans om de partij in het slot te gooien. Met zijn laatste pijl op dubbel 4 wist hij dat te voltooien en dus verloor Van Gerwen met maar liefst 3-0.

Gerwyn Price (89,21) 3 - 1 Jeffrey de Zwaan (82,33)

3-0, 3-2, 1-3, 3-1

The Black Cobra mocht de partij beginnen tegen de enig overgebleven geplaatste speler, Gerwyn Price. Via dubbel 3 wist Price direct een break te plaatsen nadat De Zwaan tops had gemist voor een 106-finish. De man uit Leidschendam kreeg een kans aangeboden in de tweede leg, want The Iceman miste dubbels. Uiteindelijk hield de Welshman de leg toch nog en maakte 2-0. In de derde leg speelde Price ook weer sterk en pakte met een 56-finish de eerste set met ruime cijfers van 3-0.

De tweede set was de set van The Iceman en dus had hij alle touwtjes tot nu toe stevig in handen. Price hield de eerste leg via dubbel 10 binnen 16 pijlen. In de tweede leg wist De Zwaan na een misser op het enkele vlak toch nog zijn eerste leg van de partij te pakken, maar echt zelfvertrouwen tanken deed hij niet daaruit. In de derde leg ging Price verder waar hij gebleven was en kwam met een 13-darter op 2-1. De Zwaan gooide een erg rommelige vierde leg maar kwam ermee weg via dubbel 8 om de spanning in de set te houden. In de laatste leg was Price eerder vertrokken vanaf de openingsdubbel dan De Zwaan en daarom kreeg hij de ruimte om deze tweede set ook te pakken en dat deed hij dan ook.

De Nederlander mocht de derde set wel weer beginnen en die mocht hij ook al niet meer afstaan. Hij had in de eerste leg het geluk dat Price de dubbel ook niet vond en dus kwam De Zwaan via dubbel 2 op 1-0 in legs. Price maakte niet veel later gelijk via zijn favoriete dubbel 20 om de druk volledig op De Zwaan te houden. Onder die druk wist hij wel een 100-finish te produceren die hem een 1-2 voorsprong opleverde. Met een 48-finish wist De Zwaan er 2-1 in sets van te maken.

De vierde set was de set van Gerwyn Price en dus had hij nog steeds het voordeel. Dat verstevigde hij met de 1-0 voorsprong via dubbel 20. In een matige tweede leg van Price wist De Zwaan te profiteren via diezelfde dubbel 20 en maakte 1-1. Ook de derde leg van deze vierde set ging uit via dubbel 20, want Price met een 14-darter 55 uit te gooien. Daardoor kwam hij op matchpoint en had hij de Hagenees weer onder druk. Met een geniale 164-finish wist Gerwyn Price de partij in het slot te gooien en zo was hij de laatste halve finalist.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws