Wie zijn na het verlies van Van Gerwen en Anderson de favorieten voor de titel in Blackpool? algemeen nieuws
algemeen nieuws

Wie zijn na het verlies van Van Gerwen en Anderson de favorieten voor de titel in Blackpool?

Wie zijn na het verlies van Van Gerwen en Anderson de favorieten voor de titel in Blackpool?

Dinsdagavond was een avond waarin de ene naar de andere grote naam sneuvelde. Zo moesten Gary Anderson én Michael van Gerwen het hoofd buigen tegen underdogs King en Durrant. Maar wie is/zijn nou eigenlijk de favoriet(en) om de titel de pakken in Blackpool na die uitschakeling?

Volgens de hoofdsponsor van de World Matchplay is dat Rob Cross. Hij is met 4/1 de nieuwe favoriet om zondag de Phil Taylor Trophy in ontvangst te mogen nemen, maar een makkelijke loting heeft de man uit Hastings niet. Vanavond moet hij eerst de tweede ronde nog maar zien te bereiken als hij tegenover Krzysztof Ratajski staat.

Echter moet Peter Wright niet vergeten worden in het lijstje met kandidaten voor de titel, want de laatste drie toernooien waaraan Snakebite aan deelnam won hij. Ook in de eerste ronde maakte hij indruk in een spannende partij tegen onze landgenoot Vincent van der Voort. Wedkantoor Betfred noteert de Schot dan ook nipt achter Rob Cross met 9/2.

De man die dinsdagavond Michael van Gerwen uitschakelde in een ware thriller met 13-11 heeft ook een sprong gemaakt in de ranking om zijn eerste TV-toernooi te gaan winnen bij de PDC. Glen Durrant heeft natuurlijk al drie Wereldtitels op zak en heeft de nodige ervaring om nog verder in het toernooi te duiken en het misschien wel te winnen. Volgens Betfred is hij samen met Peter Wright de tweede favoriet voor de eindoverwinning met 9/2.

Daarachter volgt Michael Smith die tot nu toe nog niet uitermate goed heeft gepresteerd, maar tijdens zijn twee overwinning speelde hij goed en wist hij zijn tegenstanders van zich af te schudden.

Achter Smith staat de man, wie titels zoals deze tot nu toe in zijn carrière oppikte en meenam op zijn palmares. James Wade heeft in het verleden de World Matchplay al eens gewonnen en hij wint vaak de toernooien, waarin de torenhoge favorieten vroeg sneuvelen. Dus je zou zeggen dat dit echt typisch een toernooi is voor The Machine die dit toernooi al tweemaal in een tie-break won. Als je een gokje zou wagen, zou een gokje op James Wade dus alles behalve gewaagd zijn.

Daryl Gurney, de man die ook al twee majors op zijn naam heeft, behoort ook tot een van de grote mannen die er nog over zijn op dit toernooi. Hij begon zijn wedstrijd tegen Gurney ijzersterk en leek zijn 180'ers-vermogen weer op de rail te hebben. Echter staat SuperChin bij Betfred slechts op plaats vijf als favoriet.

Daaronder bevind zich Ian White die na zijn drie Euro Tour overwinning nu ook aast op zijn eerste major overwinning. In de eerste ronde speelde White overtuigend goed en won dan ook met 10-0. Voor hem is dan zesde als favoriet gezien worden een poging om ongezien door te komen en daardoor houden weinig spelers rekeing met hem als grote outsider.

Hieronder kunt u de complete lijst met spelers die door Betfred is geranked als favorieten voor de eindoverwinning in de Winter Gardens bekijken:

4/1 Rob Cross
9/2 Glen Durrant, Peter Wright
5/1 Michael Smith
7/1 James Wade
12/1 Daryl Gurney
18/1 Ian White
28/1 Mervyn King
40/1 Krzysztof Ratajski
50/1 Simon Whitlock
66/1 Keegan Brown, Stephen Bunting

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws