Home algemeen nieuws WK Darts: Humphries verslaat Kurz nipt én Lewis doet het wéér in...

WK Darts: Humphries verslaat Kurz nipt én Lewis doet het wéér in de verlenging

PDC

De laatste dag voor de kerstbreak brandde los met drie krakers van wedstrijden in het Ally Pally te London in de middagsessie van dag 11.

De derde ronde ging verder met als een clash tussen twee jeugdige talenten. De twee ongeplaatste spelers, genaamd Nico Kurz en Luke Humphries, namen het tegen elkaar voor een plek bij de laatste 16. Beide heren speelden fantastisch, maar het was uiteindelijk Humphries die dit bloedstollende gevecht won. Niet veel later mocht Jackpot het podium voor de tweede keer betreden. Hij speelde tegen Little Darren Webster, hoe Lewis hemzelf noemt. Webster begon erg goed, maar in de derde set liet hij Lewis terugkomen en zo draaide hij de partij helemaal om en wist Lewis de partij nog te winnen in een verlening. De laatste partij van de middagsessie ging tussen Luke Woodhouse en onze zuiderbuur Dimitri van den Bergh. Van den Bergh gooide in het begin een goede partij, maar liet de grieperige Woodhouse terugkomen. Uiteindelijk won de Belg de partij nog wel.

Al deze mooi affiches kunt u hieronder teruglezen.

 

Nico Kurz (96,16) 2 – 4 Luke Humphries (94,80)

1-3, 3-2, 3-1, 0-3, 2-3, 1-3

Cool Hand Luke had de bull achter de coulissen gewonnen en dus mocht hij deze dag aftrappen. De eerste leg van de wedstrijd ging met de darts mee via een 80-finish, terwijl Kurz net de eerste 180’er van de partij had gegooid. Via dubbel 10 zette Kurz zichzelf ook op het scorebord; 1-1. Humphries wist op 2-1 te komen door met zijn laatste pijl dubbel één te gooien. Met een 124-finish in de vierde leg wist de man uit Newbury de eerste set te pakken.

De tweede set was de set van de Duitser en pakte direct de eerste leg al via dubbel 20. Een leg later miste Kurz een kans voor de break vanaf 82, waarna Luke Humphries de stand gelijk trok. Ook de derde leg van de set ging met de darts mee en zo kwam weer op voorsprong. Kurz miste in de vierde leg nogmaals een klein kansje voor de break, waardoor Humphries op 2-2 kwam. Kurz wist de set alsnog binnenboord te houden door zijn eigen leg te behouden.

Set nummer drie was de set weer van Cool Hand Luke. Humphries wist ook de eerste leg te houden via een 96-finish voor de 1-0 voorsprong. Met een 13-darter op dubbel 18 trok de man uit het Duitse Nidderau de setstand gelijk. Kurz wist niet veel later zijn eerste break van de partij te plaatsen via tops. Met een omweg via dubbel 15 wist Nico Kurz de set ook al direct te pakken die ruim 105 gemiddeld gooide in deze set.

Nico Kurz had de touwtjes nu stevig in handen, want hij de vierde set was ook nog eens zijn set. Maar Humphries wist wel direct te breaken, waardoor hij nu de flow weer had gevonden. Met een 122-finish op de bullseye wist Humphries die voorsprong uit te breiden naar 2-0 in legs. Voor het eerst in de partij miste Kurz drie pijlen op de dubbel en dat werd meteen afgestraft door Humphries via een 71-finish en daarmee pakte hij de set. 

Humphries mocht zijn eigen vijfde set ook nog eens beginnen. Kurz miste in de eerste leg vanaf 81 de bullseye en daardoor kon de Engelsman de eigen leg toch nog houden. De Duitser wist echter wel zijn eigen leg te houden via dubbel 12 in 13 pijlen. In de derde leg miste Humphries dubbels en daar profiteerde Kurz van en daardoor brak de Duitser naar setpoint. Kurz miste in de vierde leg een pijl op de bullseye vanaf 170 voor de set en Humphries brak daarna direct terug via dubbel 18. Op het nippertje wist Humphries de dubbel te gooien in zijn eigen vijfde leg en daardoor won hij toch nog zijn eigen set.

Nico Kurz mocht de zesde set beginnen, maar werd meteen in de eerste leg al gebroken door Humphries op tops. Kurz leek gebroken en gooide dan ook minder, waardoor Humphries op matchpoint kwam; 2-0. Maar de Duitser gaf niet op en wist een prachtige 131-finish te gooien om nog in leven te blijven. Maar Kurz wist een leg later niet een break te forceren en daardoor gooide Humphries de partij in het slot, maar mocht de Duitser erg tevreden terugkijken op dit WK. 

 

Adrian Lewis (93,74) 4 – 3 Darren Webster (92,40)

2-3, 1-3, 3-2, 3-2, 2-3, 3-2, 4-2

Darren Webster mocht dit mogelijk spannende affiche aftrappen tegen de tweevoudig Wereldkampioen en wist met een 60-finish op tops zo de eerste leg te houden. Lewis miste in de tweede leg drie pijlen op de dubbel en daar profiteerde Webster optimaal van. Met een 11-darter van driemaal 140 en een 81-finish brak de jongere van de twee terug naar 1-2. Via dubbel 10 trok Lewis in de vierde leg de stand nu ook helemaal gelijk. Maar uiteindelijk wist The Demolition Man zijn set toch nog te pakken door in 15 darts uit te zijn.

De tweede set was de set van Jackpot, maar Webster wist direct al een break te plaatsen via een 65-finish. Ondanks een zeer goede leg van Lewis, wist Webster een 124-finish te produceren via de bullseye en zo bracht hij Lewis langzamerhand in de problemen. De man uit Stoke-on-Trent wist de set nog wel even te verlengen door de derde leg te winnen. Maar niet veel later maakte Webster toch een eind aan de set via tops en kwam zo 2-0 in sets voor. 

De derde set was ook nog eens de set van de man uit Norwich en hield de controle van de partij stevig in handen met een 52-finish in de eerste leg. Lewis kreeg in de tweede leg een kans en die pakte hij voor de 1-1. Darren Webster bleef tevens stoïcijns doorgooien en pakte de voorsprong weer in de set. Lewis wist een beslissende leg toe te voegen aan de set die erg belangrijk was voor hem. Het leek erop dat Webster de set alsnog ging pakken, maar miste drie darts op dubbel. Lewis gooide de dubbel wel en kwam zo terug tot 1-2 in sets. 

De vierde set van de partij was van Jackpot, maar werd direct alweer gebroken in de eerste leg door The Demolition Man. Met een geniale 108-finish van Webster wist hij al snel op 2-0 te komen in de set, terwijl Lewis weer op een gemakkelijke finish stond geparkeerd. Lewis maakte 2-1 via dubbel 10 en vocht zich ook nog terug 2-2. Niet veel later wist Jackpot de set ook nog af te pakken van de kleine man uit Norwich en zo stond het bij de onderbreking weer helemaal gelijk; 2-2.

De vijfde set was de set van Webster en dus had hij het nog steeds in eigen handen, maar dat duurde niet meer lang. Lewis wist namelijk in de eerste leg direct een break te plaatsen via dubbel 7 en daarmee pakte hij zijn eerste voorsprong van de partij. Webster miste een leg later een kans voor de re-break en zo kwam Lewis op 2-0 in de set, iets wat hij nog niet eerder had gedaan. Webster kwam wel weer terug tot 2-1 in legs en zelfs met een 140-finish werd het nog 2-2 in legs. De laatste en beslissende leg ging ook nog eens naar The Demolition Man en zo gaf Lewis die set helemaal weg en stond nu weer met de rug tegen de muur. 

Set 6 was nog wel de set van Jackpot en die moest hij ook houden om nog door te gaan. Lewis wist in ieder geval de eerste leg te houden via een 132-finish. Niet veel later wist hij nog een 100+finish bij te schrijven, namelijk 124 en daardoor kwam hij op 2-0 in de set. Het hoge finishes gooien bleef maar doorgaan, want Webster gooide een 142-finish uit. De volgende stap is natuurlijk de 9-darter en die miste Webster op de allerlaatste pijl, maar maakte wel 2-2. Uiteindelijk wist Lewis de set nog wel te pakken via dubbel 16 en daardoor maakte hij 3-3 in sets.

De laatste set van deze partij mocht begonnen worden door Webster, maar dat leverde geen garantie op in deze partij. Webster wist wel de eerste leg te houden via dubbel 4, terwijl hij vol onder druk stond. Darren Webster kwam doordat Lewis miste, op 2-0 in legs voor en daarmee stond hij op matchpoint. Lewis brak wel direct terug via dubbel 12 en zo was het nog mogelijk voor Lewis. De jongere van het stel wist ook nog eens een verlening uit het vuur te slepen. En Adrian Lewis wist die verlenging goed af te trappen en brak via tops naar 3-2 en zo stond hij op matchpoint in deze thriller. In de zesde leg van deze beslissende set gingen beide heren nek aan nek naar de finish. Het was uiteindelijk dubbel 12 vanaf 78 die Lewis de winst bracht en dus de comeback weer voltooide. 

 

Luke Woodhouse (90,41) 2 – 4 Dimitri van den Bergh (94,21)

1-3, 1-3, 3-1, 2-3, 3-1, 2-3

Onze zuiderbuur mocht de partij aftrappen tegen Woodhouse en wist direct de eerste leg te houden via dubbel 8 in zijn eigen eerste set. Het publiek moest nog even tot rust komen na die thriller tussen Lewis en Webster, maar deze partij was toch ook meteen al boeiend, want Woodhouse hield ook zijn eigen leg. Zo wist Van den Bergh een leg later een 128-finish te gooien en daarmee kwam hij weer voor. In de vierde leg misten beide heren dubbels en was het uiteindelijk de Belg die de leg en de set wist te winnen.

De tweede set was de set van Woody Woodhouse en wist de eerste set te behouden door 126 uit te gooien via de roos. The Dreammaker wist de tweede leg te pakken via dubbel 8 en zo werd het gelijk. De Antwerpenaar brak in de derde leg met en 79-finish naar 2-1 en wist daarna de tweede set binnen te halen door dubbel 4 te gooien.

Dimitri van den Bergh mocht de derde set beginnen die hem al een 3-0 voorsprong kon opleveren. Met een 112-finish kwam Van den Bergh op 1-0. Het houten huisje maakte weer 1-1 in de set, net zoals tot nu toe alle sets zo was geweest. Maar nu kwam de man uit Bewdley voor het eerst op een 2-1 voorsprong in een set doordat Van den Bergh dubbels miste. Woody wist de set te pakken via dubbel 4 en kwam zo terug tot 2-1 in sets.

Set vier was de set van de Engelsman, maar leverde de eerste leg via een 120-finish in. De tweede leg ging met de darts mee en zo kwam de Belg op setpoint terecht. Woodhouse verlengde set nog even doordat Van den Bergh een minderde leg gooide. Luke Woodhouse trok de setstand zelfs nog gelijk toen hij profiteerde van een misser op de dubbel van de Belg. Woodhouse kreeg het echter in de warmte niet voor elkaar om de set te pakken en dus kwam The Dreammaker toch nog op 3-1 in sets.

Van den Bergh kon het in zijn eigen vijfde set gaan afmaken. Maar Woodhouse wist ondanks dat hij last heeft van griep, toch direct een break te plaatsen met een 117-finish. Hij wist ook nog zijn eigen leg te houden en kwam daardoor op 2-0 in de set van de Belg. Via dubbel 18 hield de Antwerpenaar zijn eigen leg om op 2-1 te komen, maar een leg later wist het houten huisje uit Bewdley toch de set te pakken met 3-1, waardoor het 3-2 werd.

De zesde set was de set van de 31-jarige Engelsman en wist via een 80-finish de eerste leg te houden. Doordat Van den Bergh twee darts op de dubbel miste, kwam Woodhouse op een 2-0 voorsprong. Via een 110-finish pakte Van den Bergh de re-break en was dus weer teug in de set. Hij wist ook nog eens 2-2 te maken in de set en dus stond hij op matchpoint. De Belg wist een hele goede vijfde leg te produceren en die pakte hij uiteindelijk met een 86-finish en zo maakte hij een einde aan deze, saaie, wedstrijd.

 

Door: Marcel Bus