Home algemeen nieuws WK Darts dag 13: Van der Voort naar huis, Bunting wint kraker...

WK Darts dag 13: Van der Voort naar huis, Bunting wint kraker en Anderson subliem

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 3 VINCENT VAN DER VOORT V CHRIS DOBEY VINCENT VAN DER VOORT IN ACTION

Inmiddels hebben we onze adem weer terug na onder andere de wedstrijd van Michael van Gerwen tegen Joe Cullen op dinsdagavond 29 december. Daarom kunnen we vandaag weer verder met dag 13 van het PDC WK Darts, waar we opnieuw prachtige krakers gaan zien.

In de middagsessie kwam Vincent van der Voort als enige Nederlander in actie tegen Daryl Gurney. Beide heren speelden niet op hun top, maar Gurney was toch de betere en versloeg uiteindelijk dan ook Fast Vinnie, die dus naar huis kan. In de tweede partij zagen we een absolute thriller tussen Stephen Bunting en Ryan Searle. Bunting begon erg goed, maar bezweek om 3-0 in sets te maken. Searle kwam helemaal terug en leek erop en erover te gaan in de zevende set, maar met drie legs op rij wist Bunting de overwinning toch nog te pakken. In de laatste partij van de middag zagen we Gary Anderson terug in de achtste finale tegen Devon Petersen. Anderson had zijn topvorm weer gevonden en dat was mooi om naar te kijken. Petersen had helaas voor hem weinig in te brengen en Anderson won uiteindelijk met een whitewash en dus ging hij ook naar de kwartfinales.

Tot aan de finaledag van het PDC WK loopt er iedere avond een item af in de WK veiling. De opbrengst gaat volledig naar KiKa dus kijk dagelijks even op www.dartfreakz.nl/veiling

Hieronder kunt u de partijen live volgen met de live updates die voor u verzorgt worden, maar later kunt u de verslagen natuurlijk ook nog eens rustig teruglezen.

 

Vincent van der Voort (94,81/47,83%) 2 – 4 Daryl Gurney (93,65/32,56%)

1-3, 3-2, 1-3, 1-3, 3-0, 2-3

De Nederlander mocht dag 13 aftrappen tegen de Noord-Ier, maar miste in de eerste leg vanaf 54 tweemaal tops. Gurney strafte dat meteen af met een 125-finish op diezelfde dubbel 20. Van der Voort miste ook in de tweede leg dubbels op dubbel 20 en dubbel 10 en Gurney stapte weer in en maakte er 2-0 van. In de derde leg kwam de man uit Purmerend op het scorebord via dubbel 16, die wel liep. Beide heren gooiden in leg vier een stuk minder, maar uiteindelijk ging de leg wel met de darts mee via dubbel 4 en zo pakte Gurney dus de eerste set van Van der Voort af.

SuperChin had dus de darts in set twee. Via dubbel 8 wist Gurney de eerste leg te houden mede doordat Van der Voort zijn vijfde en zesde misser op de dubbel had. De Nederlander hield wel de eigen leg via dubbel 18 om op 1-1 te komen in 13-darts. Met een 111-finish op dubbel 20 wist Van der Voort de break te plaatsen in de derde leg. Maar Daryl Gurney wist een leg later meteen de re-break te pakken en dus kwam er een beslissende leg aan te pas die Gurney mocht beginnen. In die vijfde leg kreeg Van der Voort het toch voor elkaar om via een break de set te pakken, mede doordat Gurney 100 miste.

Set drie mocht Van der Voort weer beginnen, maar het was Gurney die flitsend uit de pauze kwam. Na tweemaal 180 miste hij de 141-finish op dubbel 12 voor de 9-darter, maar het werd wel meteen een 10-darter voor de break. Via dubbel 8 wist Gurney de break te verzilveren in leg twee. Met een 13-darter op dubbel vier wist Vaan der Voort op 2-1 te komen in de set. Door middel van een 180’er wist Gurney kreeg hij als eerst de kans in de vierde leg en via dubbel 20 pakte hij de set af om op 2-1 voor te komen.

De nummer elf geplaatste Noord-Ier mocht de vierde set ook beginnen en dus had hij de beste papieren tot nu toe. In de eerste leg wist Gurney al snel op 1-0 te komen via dubbel 16 wat hem een 13-darter opleverde. Via dubbel 20 maakte Van der Voort niet veel later weer gelijk in de set. In de derde leg lukte het Van der Voort niet om binnen de 15-darts te breaken, terwijl hij die ruimte wel had gekregen. Gurney gooide een 18-darter met een 80-finish om alsnog de voorsprong te pakken. In de vierde leg gooide Gurney 120 uit om de set al te pakken en zette daarmee de 3-1 voorsprong in sets op het scorebord. 

De vijfde set was de set van Van der Voort en via dubbel 20 hield hij de eerste leg met een knappe 13-darter. In de tweede leg wist Van der Voort een 64-finish te produceren die hem de break opleverde en dus op 2-0 kwam in de eigen set. Via dubbel 18 wist Van der Voort de set binnen no-time te houden en kwam zo op 2-3 in sets.

Echter, er moest nog veel gebeuren voor de Hollander, want Gurney mocht set zes beginnen. Gurney begon wel minder te gooien, maar met zijn laatste dart wist hij wel de dubbel 16 te gooien om op 1-0 te komen. Dankzij een goede tweede leg wist The Dutch Destroyer op 1-1 te komen via dubbel 20. Doordat Van der Voort in de derde leg een 109-finish op dubbel 20 miste, kon Gurney via dubbel 6 op matchpoint komen en deed dat ook. In de vierde leg miste Gurney maar liefst zes matchdarts en Van der Voort stapte in via dubbel 9 om de partij te verlengen. Maar in de vijfde leg wist Van der Voort de bullseye te missen vanaf 135 en Gurney gooide zijn matchdart nu wel en dus schakelde hij Van der Voort uit. 

 

Stephen Bunting (97,86/37,21%) 4 – 3 Ryan Searle (98,15/40%)

3-1, 3-2, 2-3, 1-3, 3-0, 1-3, 3-2

Heavy Metal mocht de partij beginnen tegen zijn landgenoot, maar was nog niet warm. Bunting stapte direct in en brak via dubbel 4 naar 1-0 toe. Bunting verzilverde de break met een 87-finish op de bullseye om op 2-0 te komen. In leg drie vond Searle de range en hield dan ook zijn eigen leg met een 14-darter. Drie setdarts werden gemist door The Bullet, maar doordat Searle 85 miste op de bullseye, kreeg Bunting een herkansing en die pakte hij om direct de eerste set van Searle af te pakken.

De tweede set lag in de handen van Stephen Bunting en hij hield de eerste leg via dubbel 6. Ryan Searle wist via dubbel 20 op 1-1 te komen, maar het was nog niet het verwachte spektakel dat we hadden verwacht. Doordat Searle in leg drie een 170-finish op de bullseye miste, kreeg Bunting vanaf 110 toch nog een kans om de eigen leg te houden en via dubbel 16 lukte dat ook. Via dubbel 19 dwong Searle de vijfde leg af. Een spannende beslissende leg, waarin beide heren na 9 darts onder de 100 stonden ging naar Bunting, omdat die de leg begonnen was. 

De Engelsman met het lange haar mocht de derde set beginnen en dankzij een goede eerste leg, kwam hij op 1-0 via een 14-darter. Het niveau werd opgekrikt per leg en dat was mooi om te zien. Searle kreeg 56 niet uit en Bunting gooide met zijn laatste dart dubbel 18 om er 1-1 van te maken. Via een break wist Stephen Bunting de voorsprong in de set te pakken via dubbel 8 en daardoor stapelden de problemen voor Searle zich nu wel op. Om die break te verzilveren, stond Bunting na negen darts op dubbel 18. Bunting miste echter wel zes setdarts daarna en Searle kon daardoor direct terugbreaken om de set misschien toch nog te kunnen houden. Met een knappe 89-finish wist Ryan Searle wist hij inderdaad die set nog te houden en deelde daarmee een tik uit aan Bunting.

Set vier was wel de set van Bunting en dus was er eigenlijk voor hem nog niets aan de hand. Maar doordat Searle zijn vorm doorzette, brak hij meteen in de eerste leg naar 1-0. The Bullet brak niet veel later direct weer terug met een 70-finish en dus had hij het voordeel weer terug. Met zijn laatste dart wist Ryan Searle dubbel 3 te raken, waardoor de derde break op rij van de set een feit werd. In de vierde leg leek er weer een break aan te komen, maar Searle stak daar een stokje voor en wist via dubbel 20 een 13-darter te gooien om in sets weer helemaal gelijk te komen; 2-2.

Na vier sets begonnen we dus weer overnieuw met set vijf die door Searle begonnen werd. In de eerste leg wist Bunting meteen al een break te plaatsen via dubbel 16 en verzilverde die break in leg twee door zijn dodelijke dubbel 8 weer eens te gooien terwijl Searle geen dart vanaf 97 kreeg. Searle kreeg in de derde leg veel kansen op de dubbels, maar hij bleef last hebben van de missers. Bunting pakte daardoor de set met 3-0 via weer dubbel 8. 

Stephen Bunting had de set weer afgepakt en dus mocht hij de zesde set zelf beginnen om het af te kunnen maken. Met zijn laatste pijl op dubbel 10 wist The Bullet de eerste leg te houden en dus kwam er steeds weer meer druk op Searle te staan. In zijn eigen leg ging Searle daar goed mee om en gooide 100 uit via twee keer tops. Met een 85-finish op diezelfde dubbele 20 wist hij in leg drie een broodnodige break te plaatsen. In de vierde leg miste Bunting twee darts om de re-break te realiseren en Searle gooide dubbel 20 weer om er 3-3 in sets van te maken.

De allesbeslissende zevende set mocht Searle beginnen, maar dat bood ook eerder in de partij geen garantie voor succes. In de eerste leg wist Ryan Searle meteen al een 145-finish uit te gooien om nog maar een tik op de kin van Bunting te gooien. En Searle had het nu echt te pakken, want hij ging goed door en dat leverde hem de break op via een 90-finish. Daardoor hij nu nog maar slechts 1 leg nodig om de kwartfinale te bereiken. Bunting had het nog niet opgegeven en produceerde een 11-darter voor de re-break en de 1-2 stand. Met een 107-finish wist Bunting een beslissende leg uit het vuur te slepen, terwijl Searle op 41 stond te wachten. In de beslissende leg had Bunting de overhand en wist via dubbel 20 zijn derde leg op rij te pakken en dus wist hij de kwartfinale te bereiken ten koste van Ryan Searle. 

 

Devon Petersen (94,97/28,57%) 0 – 4 Gary Anderson (95,55/52,17%)

0-3, 2-3, 2-3, 0-3

Petersen mocht de partij beginnen tegen de tweevoudige Wereldkampioen. De eerste leg ging meteen tegen de darts in naar Schotland via dubbel 20. Petersen miste een kans om terug te breaken en Anderson stapte in om er 2-0 van te maken via dubbel 10. Petersen miste in leg drie weer dubbels en Anderson pakte zijn kans om er 3-0 van te maken in de eerste set via een 60-checkout.

The Flying Scottman mocht de tweede set beginnen, maar The African Warrior brak in de eerste leg meteen via een 110-finish via zijn eerste succesvolle dubbel, dubbel 18. Petersen verzilverde de break via dubbel 12, terwijl Anderson geparkeerd stond op 48, om er dus 2-0 van te maken in de set. Met een 160-finish, met Petersen wachtend op 70, wist Gary Anderson een statement te maken dat hij nog in de set geloofde. De Schot zette ook in de vierde leg aan en wist er 2-2 van te maken via de re-break. Met zijn derde leg op rij wist Gary Anderson de set na die 2-0 achterstand toch nog te pakken door via een 97-finish in 15-darts de vijfde leg te pakken.

De derde set was de set van de Zuid-Afrikaan. In de eerste leg wist Petersen een mooie 70-finish te gooien in slechts twee darts. In een rommelig tweede leg wist Petersen via dubbel 12 in 24 darts er 2-0 van te maken. In de derde leg miste Petersen kansen om de set te pakken en Anderson wist via een 14-darter op dubbel 4 er 1-2 van te maken. Net zoals in de tweede set werd het 2-2 in de set. Ditmaal via een knappe twee darts finish van 74. Ook nu was de Schot de sterkere van de twee in de vijfde en beslissende leg via zijn favoriete dubbel 20. 

Als Gary Anderson nu alles met de darts mee gooide, zou hij in de kwartfinale staan. Hij mocht dus de vierde set beginnen. In de eerste leg gooide Anderson een tricky 80-finish op tops, terwijl Petersen op 52 stond te wachten om te kunnen breaken. Gary Anderson had de turbo nu toch echt gevonden en pompte er een 11-darter in via dubbel 18 om nog maar eens een break te plaatsen. Daardoor kwam hij op matchpoint in de derde leg die hijzelf mocht beginnen. De kwartfinale leek voor het oprapen en met een 64-finish in twee darts realiseerde hij dat. 

 

Door: Marcel Bus