Home algemeen nieuws WK Darts: Asada en Lewis voltooien comeback in verlenging, Whitlock en Searle...

WK Darts: Asada en Lewis voltooien comeback in verlenging, Whitlock en Searle gemakkelijk verder

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND1 MICKEY MANSELL V SEIGO ASADA SEIGO ASADA IN ACTION

Zaterdag 21 december is de dag dat de tweede ronde tot een einde komt. Nog acht wedstrijden te gaan om zondag 22 december de derde ronde af te trappen. In deze middagsessie zullen onder andere de kanonnen Simon Whitlock en Adrian Lewis in actie komen, maar daarnaast ook onder andere Steve West.

De eerste wedstrijd van deze middagsessie ging tussen Keegan Brown en Seigo Asada. Brown kwam erg goed uit de startblokken en kwam zonder enige tegenstand 2-0 voor. Toen begon Asada pas te darten en draaide de partij helemaal om en wist zelfs nog te winnen. Vervolgens trapte Simon Whitlock het WK aftrappen af tegen Harry Ward, die in de eerste ronde Madars Razma versloeg. Whitlock had weinig moeite met Ward en zette hem dan ook gemakkelijk opzij. De derde partij ging tussen Steve West en Ryan Searle. Één break in de partij bepaalde de partij. De eerste set ging namelijk met de volle legs naar Searle en in de tweede set werd het ook 3-2, maar via een break voor Searle. De derde set werd ook nipt gewonnen door Searle en dus is hij ook door. Adrian Lewis tegen Cristo Reyes was het laatste affiche van de middagsessie. Lewis begon erg matig en daardoor kwam Reyes op 2-0 in sets. Maar vanaf dat moment wist Lewis iets te vinden en daardoor speelde hij ineens vele malen beter en kwam langzaam maar zeker terug in de partij. Er kwam zelfs een verlenging aan te pas die ook naar Lewis ging.

De partijen kon u live volgen bij RTL7darts en natuurlijk kunt u hieronder de verslagen live nog eens rustig teruglezen.

 

Keegan Brown (90,99) 2 – 3 Seigo Asada (91,96)

0-3, 3-0, 1-3, 1-3, 2-4

The Needle mocht deze sessie aftrappen tegen de enige Japanner die nog over is in het toernooi, Seigo Asada. De eerste leg wist Brown binnenboord te houden in 17 darts via een 41-finish. Niet veel later plaatste Brown ook direct een break in slechts 14 pijlen op dubbel 6 en zo kwam hij op 2-0. De Engelsman pakte de set met 3-0 door zijn eigen leg te houden in 17 darts.

De tweede set was de set van The Ninja, maar Asada kon het nog niet waarmaken vandaag. Hij werd meteen in de eerste leg gebroken via dubbel 10, doordat de Japanner zelf niet in 18 pijlen 501 van het bord kreeg. Brown rook bloed en hield zijn eigen leg in 12 pijlen. Asada had dus nog een hele klus te doen en al helemaal toen hij op 2-0 in sets achter kwam toen Keegan Brown in 16 darts nogmaals een set met 3-0 won.

Brown had ook nog het voordeel van het beginnen van de oneven legs in de derde set. Zo ging de eerste leg via tops alweer naar Brown, terwijl Asada nogmaals dubbels miste. Een leg later wist Seigo Asada uiteindelijk wel op het scorebord te komen via dubbel 8. Asada wist het goede gevoel door te zetten en kwam op 2-1 in legs via een break. Met zijn laatste dart wist Asada de dubbel te gooien in zijn eigen leg en daarmee pakte hij de set af van Brown.

Set nummer vier was de set weer van de man uit Japan en dus had hij de partij weer omgedraaid. De eerste leg ging met de darts mee via tops en zo kwam hij op 1-0. Asada wist de vijfde leg op rij te pakken en dus stond hij nu op 2-0. Asada miste een setdart vanaf 108 op tops, waarna Brown de leg pakte via dubbel 8. Via tops wist Asada het nu wel af te maken en kwam daarmee op gelijke hoogte in sets.

De vijfde en laatste set was de set van Brown, maar het momentum lag bij de Japanner. Brown wist de eerste leg in ieder geval wel te houden met Asada nog boven de 100. Met zijn laatste pijl in de hand wist Asada de stand in legs gelijk te trekken op dubbel 5. Doordat Brown dubbel 16 gooide, kwam hij op matchpoint. Met een 60-finish op dubbel 10 wist Asada een verlening uit het vuur te slepen. Hij wist ook nog eens de voorsprong te pakken via een 48-finish op dubbel 16. Deze break leek cruciaal, want een leg later wist Asada de partij te winnen met een 11-darter. Zo had hij de partij dus helemaal omgedraaid en de comeback voltooid.

 

Simon Whitlock (93,87) 3 – 0 Harry Ward (84,74)

3-1, 3-0, 3-1

De jonge Engelsman uit Swadlincote mocht de partij tegen de nummer 14 geplaatste Whitlock beginnen. De eerste leg wist Ward te houden via dubbel 16 voor de 1-0 voorsprong. Whitlock trok de setstand gelijk via een 78-finish op dubbel 12 in slechts 2 darts. De man die woonachtig is in Hornsby wist in de derde leg een break te plaatsen en kwam dus op 2-1. The Wizard wist de dubbel 10 te raken en daardoor kwam hij op 1-0 in sets.

Set twee was de set van Whitlock en dus had hij op papier de wedstrijd al stevig in handen, maar na de partij met Asada weet je dat natuurlijk nooit. De eerste leg ging in ieder geval met de darts mee en zo kwam Whitlock op 1-0. Via een break wist de man van Down-Under op 2-0 te komen via een knappe 78-finish in drie darts. Met nog steeds maar een legje te hebben afgegeven, wist Whitlock in snel tempo de tweede set ook al binnen te hengelen met een 112-finish. 

De derde set mocht worden begonnen door Big H, Harry Ward en was verplicht om die set ook wel te winnen. Met een 100-finish wist Whitlock direct alweer een break te plaatsen. Niet veel later kwam Whitlock in 18 pijlen op matchpoint via dubbel 16. Er was dus nu geen weg meer terug voor Ward. Ward verlengde de partij nog even via een 76-finish en daarmee werd het 2-1. Maar Whitlock wist de partij in de vierde leg dan toch in het slot te gooien via dubbel 8 en zo laat hij zich niet verrassen in zijn eerste partij.

 

Steve West (95,12) 0 – 3 Ryan Searle (101,54)

2-3, 2-3, 2-3

De man die al een partij had gegooid in dit toernooi had de bull gewonnen achter de coulissen. Searle hield de eigen leg via dubbel twee met zijn laatste pijl in de hand en kwam dus op 1-0. West wist op het scorebord te komen via dubbel 6 en zo was deze wedstrijd meteen helemaal los. De man woonachtig in Holcombe Rogus wist de eigen leg wederom te behouden via een 52-finish. Via een prachtige 116-finish op tops kwam er meteen een beslissende leg aan een set te pas. 

De tweede set was de set van de man uit Waltham Abbey, Steve West, die een beetje Nederlands spreekt en voor hem was er dus nog niets aan de hand. De eerste leg ging met de darts mee in 15 pijlen via een 62-finish, waarna de zevende leg van de partij ook met de darts mee ging. Zo kwam Searle via tops op 1-1. Wederom hield West zijn eigen leg in 15 pijlen . Maar ook Searle herhaalde zijn eigen legwinst van eerder die set in 13 darts. De vijfde en leg ging dan voor de verandering niet naar West, maar naar Searle via een knappe 79-finish op dubbel 11 en zo stond het 2-0 in sets voor Heavy Metal.

De derde set was de set van Searle en wist de eerste leg al rap binnen te hengelen via een twee-dart finish van 97 in veertien pijlen. Steve West wist een leg later weer gelijk te komen via bullseye en tops en daardoor werd het 1-1 in legs na een cynische reactie van West. Ryan Searle miste een 86-finish door een kijkfout, maar in de herkansing kwam hij terug voor dubbel 3 die hij gooide en zo kwam hij al vroeg in de partij op matchpoint. Maar Simply The West wist nog een 120-finish te produceren, waardoor het opnieuw 2-2 werd in een set. Zijn vierde matchdart ging in de dubbel 5, waardoor Searle de partij naar zich toetrok. 

 

Adrian Lewis (90,46) 3 – 2 Cristo Reyes (89,86)

2-3, 1-3, 3-1, 3-1, 5-3

Jackpot mocht deze laatste partij van de sessie starten tegen de laatste Spanjaard die nog in het toernooi zit; Cristo Reyes. The Spartan wist direct de eerste leg van de geplaatste speler af te snoepen via een 78-finish op dubbel 12. Lewis brak direct weer terug in 14 pijlen via een 84-finish. Een leg later had Jackpot wat moeite met de dubbel te gooien, maar uiteindelijk vond hij de dubbel één die hem de voorsprong bracht. Reyes hield daarna ook zijn eigen leg; 2-2. Reyes gooide een erg goede vijfde leg en daar kon Lewis vrij weinig tegen doen, waardoor de Spanjaard op 1-0 kwam in sets. 

De man van Tenerife mocht ook nog eens de tweede set aftrappen en dus had hij Lewis meteen al aan het nadenken gebracht. Zo won hij ook nog eens de eerste leg van de set in slechts 13 pijlen op dubbel 14. Lewis hield zijn eigen leg via dubbel 16 en zo werd het 1-1 in de set. Ondanks zijn eerste uitbundige schreeuw wist Lewis de break niet te pakken en wist Reyes een 78-finish te gooien. Via een showfinish van dubbel 12 in combinatie met dubbel 10 wist Reyes set twee te pakken en dus was Lewis nu echt diep in de problemen beland.

De derde set was de set van de man uit Stoke-on-Trent, die die set ook tot zijn stand verplicht was om te winnen. Reyes wist meteen in de eerste leg te profiteren van twee missers van Lewis en brak dus naar 1-0 en dat kan een cruciale break blijken. Maar Adrian Lewis wist wel direct weer terug te breaken via een 89-finish op dubbel 5. Lewis wist nog een prachtige finish van 82 te gooien en zo kwam hij op 2-1. Een leg later wist hij een 81-finish te gooien en daarmee won hij de derde set van de partij via een break.

De set van Reyes werd afgetrapt met legwinst voor de Spanjaard via dubbel 19 in een leg waar Lewis nergens te bekennen was ná een geweldige vorige set. Jackpot wist iets later wel op 1-1 te komen op tops. Met een gelukje wist Lewis een break te plaatsen en daarmee kon hij de stand in sets nu ook gaan gelijktrekken. Een leg later deed hij dat via dubbel 8 en dus leeft de nummer 13 geplaatste Lewis nog.

En nu had Lewis het voordeel in de partij ook weer terug, want hij mocht de vijfde set ook nog eens beginnen. Lewis wist zijn eigen leg te houden via een 61-finish en zo had hij ergens het goede gevoel toch gevonden en dan is het prachtig om naar te kijken. Jackpot deed er nog een schepje bij op en stond op 8 pijlen op een dubbel, maar miste de 9-darter 7 pijlen later had Lewis de leg nog niet gewonnen en daar profiteerde Reyes van en maakte dus 1-1. Reyes miste een pijl om 2-1 voor te komen en zo wist Lewis juist op matchpoint te komen. Echter wist The Spartan wel een verlenging af te dwingen een leg later. Het was Lewis die de voorsprong pakte in die tie-break via dubbel 8 en zo hadden we dus een ware thriller voorgeschoteld gekregen. Reyes kwam weer gelijk toen hij via dubbel 18 de 3-3 maakte, terwijl Lewis bezweek om een van de twee matchdarts te benutten. Niet veel later miste Reyes darts voor de break en Lewis profiteerde ditmaal op tops en stond weer op matchpoint. Eindelijk werd dit matchpoint ook benut door Lewis en gooide hij dubbel 20 en zo kroop hij dus door het oog van de naald en won deze thriller nog.

 

Door: Marcel Bus