WK Darts: Sprookje ten einde voor The Queen terwijl Durrant van Gurney wint algemeen nieuws
algemeen nieuws

WK Darts: Sprookje ten einde voor The Queen terwijl Durrant van Gurney wint

De kerstdagen hebben we weer achter de rug en dat betekent dat het tweede deel van het WK Darts gaat beginnen. De laatste derde ronde partijen werden vandaag gespeeld en ook de eerste laatste 16 partijen werden gegooid.

Dag 12 werd afgetrapt af met een duel tussen Simon Whitlock en Mervyn King. Het leek erop dat King uit de startblokken schoot, maar stond er niet op de cruciale momenten en zo hielp hij Whitlock de wedstrijd in. The Wizard wist van geen ophouden daarna en pakte de winst. Glen Durrant nam het daarna op tegen Daryl Gurney. In een erg goede partij, waarin beide heren hun eigen set maar niet konden houden, was het uiteindelijk Durrant die de nummer zes geplaatste SuperChin naar huis toe stuurde.De laatste partij van de sessie was de partij waar de meeste mensen naar uitkeken, want daarin speelde Fallon Sherrock weer. Ze nam het op tegen Chris Dobey die haar 'overscoorde', maar miste nog wel wat dubbels in het begin. Daar profiteerde Sherrock van in het begin met meerdere 100+finishes, maar uiteindelijk was het wel Hollywood die een einde maakte aan het sprookje van Sherrock.

Alle partijen van deze middagsessie zijn live te volgen op RTL7Darts, maar u kunt daarnaast natuurlijk hieronder de live verslagen ook volgen.

Simon Whitlock (90,94) 4 - 1 Mervyn King (89,51)

0-3, 3-2, 3-2, 3-0, 3-2

The Wizard mocht deze eerste partij na kerst aftrappen tegen The King. Beide heren hadden aan het begin van de eerste set wat opstartproblemen en uiteindelijk brak The King direct in de eerste leg. Met een 104-finish op zijn favoriete dubbel 16 wist de nummer 19 geplaatste op 2-0 te komen. Doordat Whitlock in de derde leg twee darts op de dubbel miste, kreeg King weer de kans en die pakte hij voor de setwinst.

De tweede set was de set van de man uit Bradwell, Engeland en hij wist zijn eigen leg te houden via een 76-finish en daarmee pakte hij zijn vierde leg op rij. Via een hele goede leg van beide heren was het wederom King die een break wist te plaatsen via dubbel 8. Whitlock liet echter wel iets van zich horen in de derde leg van de partij door 56 uit te gooien voor de re-break. The Wizard wist ook nog 2-2 te maken door dubbel 19 te raken. Door een puddingbeurt van King wist Whitlock de set na de 2-0 achterstand toch nog om te buigen naar een 3-2 overwinning voor de 1-1 in sets.

De man uit Hornsby had het voordeel in de partij zo weer terug en mocht de derde set ook nog eens beginnen. Met een 68-finish op dubbel 4 wist hij deze eerste leg ook te houden. King zette hemzelf op 1-1 door tops te gooien en niet veel later wist zijn spel uit de eerste set weer te vinden en een break te plaatsen via een 11-darter met een 81-finish. Doordat King in de vierde leg bezweek de set binnen te halen, wist Whitlock de leg toch nog af te snoepen. De beslissende leg van de set wist in elf pijlen naar de man van Down-Under te gaan met een mooie 92-finish.

De vierde set was de set van Mervyn King, maar het was Whitlock die meteen een break plaatste via dubbel 12. Whitlock bleef in de flow en zo wist hij op 2-0 te komen via dubbel 10. Met een geweldige 148-finish wist Simon Whitlock de vierde set van de partij op zijn naam te schrijven met maar liefst 3-0.

Simon Whitlock mocht de vijfde set beginnen die hem theoretisch gezien de winst kon opleveren. Maar King wist die theorie direct opzij te schuiven door dubbel 10 te gooien voor een break. Doordat King zijn eigen tweede leg van de partij wist te houden via een ordinaire 80-finish, kwam hij op 2-0. De Australiër wist zijn eigen leg daarna te houden voor een 2-1 stand. Whitlock wist niet veel later nog meer druk te zetten op King en kwam met een 80-finish op 2-2. In de vijfde leg was het Whitlock die zijn matchdart wist te gooien en dus stondKing er niet op de cruciale momenten in deze partij en ging The Wizard naar de laatste 16.

Daryl Gurney (96,84) 2 - 4 Glen Durrant (97,94)

1-3, 3-1, 2-3, 3-1, 2-3, 2-3

SuperChin mocht deze partij beginnen tegen de drievoudig BDO Wereldkampioen. Gurney wist zijn eigen eerste leg te houden via een 72-finish op dubbel 16. Met een hele goede 92-finish wist Duzza via dubbel 8 zijn eerste leg te pakken. Durrant wist in de derde leg de eerste break van de wedstrijd te plaatsen via dubbel 8. Niet veel later miste Gurney een kans de re-break en zo pakte Durrant de eerste set af van de Noord-Ier.

De man uit Middlesbrough mocht de tweede set ook nog eens beginnen, maar leverde de eerste leg in doordat Gurney een 14-darter gooide. SuperChin verzilverde de break met een 72-finish in 15 darts. Durrant wist zijn eigen derde leg te houden en daardoor bleef hij in de set. Duzza miste in de vierde leg een kansje om terug te breaken en Gurney miste toen niet nog een keer, waardoor de Noor-Ier de 1-1 in sets op het bord zette.

De man uit London Derry mocht de derde set aftrappen en nadat Durrant een 170-finish had gemist op de bullseye, hield Gurney zijn eigen leg toch nog via een 64-finish. Met een 128-finish op de bull wist Durrant de stand weer gelijk te trekken naar 1-1. De derde leg van de set ging naar Gurney toen hij profiteerde van gemiste bullseye vanaf 167 van Duzza. Via een 50-finish op de dubbel 16 wist Durrant een vijfde leg toe te voegen aan de set. In die vijfde leg wist Durrant dan de break wel te pakken en dus kwam de Engelsman weer op voorspong in sets.

De vierde set was de set van Glen Durrant, maar zoals eigenlijk de hele partij al ging werd er direct weer gebroken en kwam Gurney op 1-0. Onder druk in de tweede lg wist Gurney de break te verzilveren met een 87-finish op dubbel 5. Met een knappe 102-finish hield de man uit Middlesbrough zijn eigen leg om zich terug in de set te vechten. Maar een leg later wist Durrant door missers op de dubbel niet 2-2 te maken en dus ging de set naar Gurney.

Set vijf was de set van SuperChin en de eerste leg leek ook naar hem te gaan, maar miste twee darts en zo stapte Durrant in voor de break en de 1-0. Met een prachtige 108-finish wist Duzza zijn derde 100+finish van de middag te noteren voor de 2-0 voorsprong. Gurney hield daarna zijn eigen leg voor de 1-2 op dubbel 16 en in een hele goede vierde leg van beide heren wist Gurney een de break ongedaan te maken door zelf 87 uit te gooien via de bullseye en kwam zo op 2-2. De vijfde leg ging echter wel naar Durrant doordat hij op het cruciale moment een maximale score produceerde en daarna een 62-finish.

De zesde set mocht begonnen worden door Glen Durrant, maar dat was geen garantie om die dan ook te winnen want alle sets gingen tot nu toe tegen de darts in. In ieder geval hield Durrant zijn eerste leg wel met een 87-finish op dubbel 18. Gurney deed datzelfde door dubbel 8 te raken; 1-1. In de derde leg wist Gurney een break te forceren door met zijn laatste dart dubbel 4 te gooien en kwam zo op setpoint voor de 3-3. Met een 109-finish wist Duzza een beslissende leg uit het vuur te slepen en zo stond hij op matchpoint. Hij wist in de beslissende leg van dat matchpoint te profiteren en zo wist Duzza de winst in 13 darts de partij in het slot te gooien.

Fallon Sherrock (90,45) 2 - 4 Chris Dobey (101,09)

3-1, 2-3, 3-1, 0-3, 1-3, 0-3

Hollywood mocht de partij aftrappen tegen The Queen of The Palace, maar Sherrock wist direct een break te plaatsen via dubbel 7 voor de 1-0. Met een 52-finish wist Sherrock de tweede leg te houden binnen 15 pijlen en dus had ze meteen even weer laten zien dat ze er weer stond. Met een ijzersterke leg wist Dobey zichzelf ook op het scorebord te zetten via dubbel 10. Met een 77-finish op tops wist Sherrock de eerste set af te pakken van Dobey.

De tweede set was de set van Fallon Sherrock en wist de eerste leg te houden, waarin ze onder andere een 180 gooide en een 104-finish. Met een 11-darter wist Dobey op 1-1 te komen in de set. Niet veel later wist Hollywood zijn eerste voorsprong te pakken in een set met een 13-darter, waarin hij zeven perfecte darts had. Dobey miste twee setdarts en daar wist Sherrock van te profiteren via een 96-finish in slechts twee darts. Maar in de vijfde leg wist Dobey de set wel te pakken door uiteindelijk dubbel 2 te gooien.

Chris Dobey had het voordeel weer in eigen handen, want de derde set was ook nog eens zijn set. Maar het was Sherrock weer die van haar liet weten met een 142-finish en profiteerde van missers op de dubbels van Dobey. In de tweede leg gooide Sherrock tops voor de 2-0 voorsprong terwijl Dobey wederom een pijl miste op de bullseye. Met een 68-finish wist Dobey nog wel in de set te blijven, maar Sherrock wist een leg later wel haar eigen leg te houden via dubbel 16 en kwam zo op 2-1 in sets.

In haar eigen vierde set ging de eerste leg verloren doordat Dobey direct brak. In de tweede leg miste Sherrock een pijl op de bullseye vanaf 89 en Dobey profiteerde daarvan en maakte de 2-0, wederom in de set van de tegenstander. De man uit Bedlington wist niet veel later de set al binnen te halen met maar liefst 3-0 en zo bleef het dus erg spannend in deze partij.

Set vijf was de set van Chris Dobey, maar er was nog geen set met de darts mee geweest. Zo wist de dame uit Milton Keynes direct al een break te plaatsen via nogmaals een 100+finish; ditmaal was het 124 die raak was. Echter wist Dobey wel direct terug te breaken met een 76-finish naar 1-1. Dobey wist zijn goede vorm door te zetten en wist zelfs zijn eerste voorsprong in de partij te pakken door op 2-1 te komen. De derde leg op rij ging naar Dobey en zo zette hij zijn eerste voorsprong in de partij nu om naar zijn eerste voorsprong in sets; 3-2.

De zesde set van de wedstrijd was de set van Sherrock, maar miste één pijltje vanaf 64 en daar profiteerde Dobey van met een 100-finish. Zo waren de rollen in het begin omgedraaid en profiteerde Sherrock van Dobey zijn missers. Nu was dit andersom. Zo wist Dobey met een 141-finish zelfs al op matchpoint te komen en stond de heldin met de rug tegen de muur. Een leg later kwam er een einde aan het sprookje van Sherrock en kon ze dus hoofdstuk drie daarvan niet voltooien, maar Dobey bleef erg goed omgaan met de situatie en daar moet je begrip voor hebben.

Door: Marcel Bus